Sulíka Matovičova pomsta ohroziť nemôže
27 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Richard Sulík (Saska) v reakcii na Matovičove (OĽaNO) obvinenia tvrdí, že ako minister hospodárstva rokoval nie len s Haščákom, ale aj Világim, Sotákom, či inými podnikateľmi, ktorí zamestnávajú tisícky ľudí. Patrí to k štandardným povinnostiam šéfa tohto rezortu. Informácie, ktoré Matovič priniesol o prepise komunikácie s Jaroslavom Haščákom, sú však podľa neho na sto percent zmanipulované.

Matovičova tlačová beseda

Na pondelkovej (24. septembra) sa Igor Matovič vyjadril k reakciám Sulíkaa Haščáka na jeho nedeľnú tlačovú besedu, kde zverejnil ich vzájomnú komunikáciu. Predseda OĽaNO tvrdí, že tieto reakcie svedčia o ich vine z korupcie v zdravotníctve, o ktorej Matovič hovoril. Pripomína, že Sulík sa Haščákom aj na rokovaniach vlády nechal riadiť a potom si za to vzal úplatok. Na dnešnej tlačovej besede nazvanej Vlastizrada Matovič vyšiel na verejnosť s troma prípadmi, v ktorých Slovensko prišlo o obrovské investície nie len Volkswagenu, US Steelu a  čínskej firmy na výrobu batérii.

Sulík podľa Matoviča spáchal vlastizradu (VIDEO)
Igor Matovič (OĽaNO) sa na pondelkovej tlačovej besede okrem iného stručne vyjadril aj ku v nedeľu zverejnenej komunikácií medzi Richardom Sulíkom (Saska) a Jaroslavom Haščákom. Predseda hnutia OĽaNO a priatelia aj zvyšok dnešnej tlačovej besedy... Čítať ďalej
25 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Sulík nechce špekulovať

V súvislosti s tým, že komunikácia vznikla v období, kedy bol Igor Matovič premiérom, prichádza do úvahy aj možnosť, že premiér zneužil svoj post. Tu však Sulík hovorí, že to je otázka, ktorú majú riešiť vyšetrovatelia, od neho by to bola špekulácia.

"Veľmi veľa ľudí mi píše a chytá sa za hlavu. Nemám vôbec obavu z toho, že by to SASKU nejako ohrozilo," hovorí Sulík zvedavý na posledné predvolebné preferenčné prieskumy. V spôsoboch útokov na politických súperov však Matovič podľa Sulíka nie je veľmi prieberčivý.

Robil veci poza Sulíkov chrbát

„On keď riešil veci, či už Volkswagen, alebo Pittsburgh, riešil ich poza môj chrbát.  Ja keď som robil veci, ktoré sa rovnako týkali ministerstva hospodárstva, napríklad keď som šiel do Gőteborgu predstaviť Slovenskú investíciu Volva, tak som ho zavolal a zobral som ho so sebou,“ hovorí Sulík, ktorý zobral Matoviča aj do Košíc, kde bol premiér už len do počtu.

Advokát Para k Matovičovej besede: V OĽaNO potvrdili nasledovné skutočnosti
Matovič zverejnil v nedeľu úryvok údajnej komunikácie z jesene 2020 medzi Sulíkom a Haščákom. Ten mal podľa správ Sulíka inštruovať v argumentácii pri riešení dofinancovania zdravotných poisťovní. Sulík ho mal žiadať o argumenty, ktoré by mohol... Čítať ďalej
25 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Škoda reči

Podľa Richarda Sulíka je zbytočné zaoberať sa aj tvrdením Borisa Kollára, že čínska investícia na východe SR týkajúca sa výroby batérií, ktorá šla nakoniec do Maďarska, sa mohla odohrať tak, ako tvrdí Igor Matovič.

Bezpredmetná otázka

Do parlamentu síce Matoviča dostal Sulík na kandidátke SaS, no otázka, či to ľutuje, je podľa neho bezpredmetná. Za takú ju považuje preto, lebo Matovič sa do NR SR dostal ešte aj v ďalších troch nasledujúcich voľbách, už cez vlastné hnutie.

„V 2020-tom tak zblbol národ, že vyhral voľby. Tam sme mu my nijak neasistovali, my sme boli konkurenčná strana,“ bráni sa Sulík akejsi zodpovednosti za Matovičovo pôsobenie v slovenskej politike. Za seba Sulík hovorí, že za 14 rokov v politike nemá žiadnu korupčnú kauzu a to je podľa neho dôležité.

Chce zväčšovať koláč

Sulík si myslí, že do volieb idú s dobrým ekonomickým programom, ktorý má za cieľ rast štátneho rozpočtu. Nechcú zvyšovať dane, siahať na sociálne dávky, ale súčasné príjmy do štátneho rozpočtu na to nestačia. Preto Saska kladie dôraz na rast hospodárstva cez malé a stredné podniky a ich podporu. Na konci volebného obdobia očakávajú, že priemerná mzda porastie o tretinu. A to sa týka aj rastu reálnej mzdy, ktorá v tomto roku zatiaľ klesá.

Do PRESTRELKY Matoviča so Sulíkom sa VLOŽIL Haščák: NAKA úplne perfídne zneužíva predvolebný čas!
Finančník Jaroslav Haščák odmieta, že by obsah jeho telefónu zaisteného políciou mohol byť podkladom pre dôvodné začatie trestného stíhania. Hovorí o politickom zneužívaní polície pred voľbami. Haščákovo stanovisko TASR poskytol jeho advokát Martin... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!