PREDVOLEBNÝ CIRKUS HUMBERTO! Haščák podáva trestné oznámenia na Matoviča, Matovič na Haščáka
26 | 09 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Finančník Jaroslav Haščák bude v súvislosti s obsahom tlačových konferencií lídra hnutia OĽANO a priatelia Igora Matoviča realizovať viacero právnych krokov vrátane trestných oznámení. Haščákovo stanovisko poskytol TASR jeho advokát Martin Škubla.

Matovičov predvolebný boj

"V tejto súvislosti bude Jaroslav Haščák realizovať viacero právnych krokov vrátane trestných oznámení, keďže aj vďaka tlačovke Igora Matoviča vyšlo najavo viacero vážnych podozrení z trestnej činnosti," uvádza sa v stanovisku.

Haščák odmieta, že by exministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) sľuboval protislužby v médiách. Zároveň sa domnieva, že komunikácia, ktorú prezentoval Matovič, "mohla byť vymyslená či upravená tak, aby vyznievala spôsobom, ktorý sa hodí Igorovi Matovičovi v predvolebnom boji".

Matovič zverejnil v nedeľu (24. 9.) úryvok údajnej komunikácie z jesene 2020 medzi Sulíkom a Haščákom. Ten mal podľa správ Sulíka inštruovať v argumentácii pri riešení dofinancovania zdravotných poisťovní. Sulík sa odmietol vyjadrovať k obsahu údajnej komunikácie. Pripomenul, že on ani SaS nemá žiadne korupčné prípady.

OĽaNO nestrácalo čas

Hnutie OĽANO a priatelia pre zmenu podalo na Národnej kriminálnej agentúre trestné oznámenie na finančníka Jaroslava Haščáka. Dôvodom je podľa lídra OĽANO Igora Matoviča podozrenie zo spáchania trestného činu podplácania.

Podozrenia z korupcie majú podľa Matoviča vyplývať z údajnej komunikácie medzi exministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) a Haščákom. "Upláca politikov s účelom, aby dosiahol svoj osobný prospech," podotkol Matovič. Líder OĽANO je presvedčený o tom, že je vo verejnom záujme, aby sa podozreniami zo spáchania trestného činu zaoberali orgány činné v trestnom konaní.

Haščák očakáva, že polícia začne trestné stíhanie pre korupciu, prípadne iné trestné činy, ktorých sa dopustila osoba, ktorá ponúkla Matovičovi spomínanú komunikáciu, za čo žiadala milión eur. Mala by podľa neho konať aj voči Matovičovi pre neoznámenie trestného činu. Vyzval tiež políciu, aby oznámila výsledky preverovania údajnej korupcie Sulíka, o ktorej Matovič hovoril už skôr. 

Farkašovský varuje: Rodičia POZOR! Na vaše deti chystajú pascu. Ozaj „demokratickú“
Na vaše deti chystajú pascu. Ozaj „demokratickú“. A rovno z ministerstva školstva, kde majú zásadný problém aj so slovenským pravopisom. „Vážený kolegovia...“. Upozorňuje na to posila SNS exredaktor Karol Farkašovský. "Pozrite si mail, ktorý... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik