Koho bude voliť Juraj Štubniak? (VIDEO)
27 | 09 | 2023 I Eka Balašková

Juraj Štubniak sa rozhodne tiež chystá k voľbám, ako sa vraví splniť si svoju občiansku povinnosť, alebo ak chcete, tak uplatniť svoje voličské právo. Ak čakáte, že vám poradí, za koho by ste mali  zahlasovať, mýlite sa. Vie však celkom presne, za koho a prečo nebude hlasovať on sám.

Videoglosátor vysvetľuje, že PS je pre neho nevoliteľná, lebo nemá program. Sme rodine vyčíta jeho nesstabilitu, Saske nedostatok odborníkov a OĽaNO fakt, že jeho šéf je doslova schopný všetkého. KDH je podľa neho strana pokrytcov a Demokrati nie sú hodni seriózneho hodnotenia. Zato Hlas je podľa neho nečitateľný a hrozí podraz.

Roztrieštená spoločnosť

Štubniak upozorňuje na fakt, že neakceptácia názorových rozdielov vzniká z nedostatku logiky, ale aj pretrvávajúcim štokholmským syndrómom. Pripúšťa však aj možnosť politickej negramotnosti. Prečo teda nemieni voliť niektoré strany?

PS

To, že sa v minulých voľbách PS len s veľmi malým rozdielom vyhlo vstupu do parlamentu vidí Štubniak aj v možnosti, že to bol úmysel. Hovorí sa o nich, no vďaka tomu, že veľmi zatiaľ, za svoju sedemročnú existenciu, nemali čo pokaziť, sa môžu tváriť, že majú čistý štít.

Aj im sa však podarili nejaké tie rafinované úspechy – ich podpredsedkyňa obýva prezidentský palác a „Batislavčanom marketingovo vyprodukovali primátora,“ pripomína Štubniak. Nezabúda však ani na zvolenie Michala Šimečku, podľa Štubniaka „povolaním syn“ za zvolenie na funkciu podpredsedu EP. Pripomína, že je to šéf strany, ktorá za svojich pár rokov vymenila štyroch predsedov a nemá reálny program. Glosátor však pripomína, aký má táto strana mediálny priestor a podporu v umeleckej obci.

Farkašovský varuje: Rodičia POZOR! Na vaše deti chystajú pascu. Ozaj „demokratickú“
Na vaše deti chystajú pascu. Ozaj „demokratickú“. A rovno z ministerstva školstva, kde majú zásadný problém aj so slovenským pravopisom. „Vážený kolegovia...“. Upozorňuje na to posila SNS exredaktor Karol Farkašovský. "Pozrite si mail, ktorý... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Sme rodina

Na čele tohto zoskupenia stojí šikovný štartér, ktorý to dotiahol najďalej a Štubniaka pobavila predstava, že Borisa Kollára pošle do politického zabudnutia jedna z vydržiavaných mamičiek jeho početného potomstva. Môže sa síce hrať na starostlivého otecka oddaného rodine, no ako Arpád Šoltész poznamenal, že môže zostať zvrhlíkom s vexláckymi maniermi a pochybnými kamošmi.

Richterová, Kollár, fotokoláž, zdroj FB/BR, TASR

Ani túto „eseročku“ Štubniak nevníma, ako stabilnú, skôr hovorí, že sa krúti ako kohút na streche – podľa vetra. Pripomína tiež jeho 25-tisíc bytov ročne

Saska

Aj Štubniak si všimol zmenu značky u skupiny bratislavských pseudointelektuálov, ktorých šéf chce riadiť štát, ako firmu. Nevie mu však zabudnúť, že práve on posunul do parlamentu „hviezdu“ Igora Matoviča.

Aj o odbornosti ich expertov Štubniak pochybuje, hovorí napríklad o bitkárke Bittó-Cigánikovej, politickom turistovi, pseudokonzervatívcovi Hlinovi, ale aj o podľa glosátora horror platforme OKS – Dostál, Osuský, Klus. Saske nepomohol ani odchod „zhnitého Nicholsonovej jablka“. Štubniak nám nedá zabudnúť ani na fakt, že práve PS a Saska boli najhorlivejší propagátori povinného očkovania.

OĽaNO a priatelia

Z nezávislých osobností sa stali priatelia a z priateľov sa podľa Štubniaka stávajú nepriatelia. Toto zoskupenie je podľa neho totálne neschopní, alebo schopní všetkého.  Matovič podľa neho do svojej sekty prijíma každého, kto je ochotný poslúchať, čo je jediné kritérium. Glosátor má o ňom čo-to naštudované – napísal o tomto človeku aj knihu.

Matovičovi však priznáva, že vie veľmi prakticky a rečou bežného človeka upozorniť na veci, za ktoré ho verejnosť nadšene volila. Jeho kampaň však nesie prvky terorizmu a kto mu dá hlas, ohrozuje vlastnú mentálnu integritu.

Z Nicholsonovej sa stala TLČHUBA! Jablko z volieb neodstúpi a BASTA
Napriek augustovým sľubom členovia strany Jablko sa nevzdajú kandidatúry v predčasných parlamentných voľbách. Na kandidátke Demokratov zostávajú a vyzývajú SaS a Progresívne Slovensko na spoločný postup. Podľa zakladateľky Jablka Lucie Ďuriš... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

KDH

Kresťanskí demokrati sú podľa Štubniaka ďalší nevoliteľný subjekt. Sám ich v minulosti nazval „liahňou diablových synov“, či „fabrika na pokrytcov“. Názov tohto zoskupenia je oxymoron – demokracia a kresťanstvo podľa neho vôbec nejdú dokopy. Pripomína tiež množstvo osobností, ktoré z KDH vyrástli (Dzurinda, Lipšic, Hlina, Záborská...)

Ich program vníma Štubniak, ako znôšku nezmyslov, pričom to, čo ponúkajú vôbec nie je originálne. Za jediný svetlý moment vníma Majerského chvíľkové vyhranenie s voči dúhovým liberálom.

Demokrati

Tu glosátor rovnako nešetrí iróniou na adresu lídrov strany Demokrati, ktorá tiež vzišla prevažne z OĽaNO. Dielo skazy si dokonali pribratím Doroty Nvotovej a Lucie Ď. Nicholsonovej. Tejto strane preto poprial rýchly odchod na smetisko dejín a jej predstaviteľom spravodlivý súdny proces.

Hlas-SD

Tu Štubniak pripomína príslovie, že krysy opúšťajú potápajúcu sa loď ako prvé. A práve to sa stalo Smeru podľa Štubniaka po protestoch Za slušné Slovensko. Vtedy to vyzeralo, ako začiatok konca Roberta Fica a na novú kartu stavili aj oligarchovia. Hlas preto považuje za politickú eseročku. Celý príbeh Hlasu zhrnul Štubniak do konštatovania: „Istý narcis sa snaží dostať do parlamentu po chrbte svojich mentorov“.

Fico, Pellegrini, foto: TASR

Medzi nevoliteľných ho zaradil Štubniak preto, že Pellegrini je nevypočítateľný. Hovorí o ňom ako o bývalom šéfovi biznis krídla Smeru, ktoré strane narobilo najhoršiu reklamu a dnes sa tvári, ako človek na čele strany s čistou minulosťou. Štubniak mu neverí aj preto, lebo už raz zradil.

Pellegrini vyzýva Ódora: Plňte si svoje povinnosti
Líder HLASu Peter Pellegrini vyzval premiéra úradníckej vlády Ľudovíta Ódora, aby si plnil svoje povinnosti v prospech slovenských občanov až do posledného dňa vo funkcii. Úlohy, ktoré ostali nevyriešené „Stále nie je vyriešená otázka ceny... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!