ŽALOBA! Exminister obrany Naď to POHNOJIL! DILETANT a DOBYTOK, ale nie demokrat, hovorí právnik
26 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Vyšetrovateľka Diana Santusová podala sťažnosť na svojho nadriadeného Juraja Svítoka, okrem iného ho obviňuje zo sexuálneho obťažovania. Santusovej bývalý priamy nadriadený Ľubomír Imlej pomery v inšpekcii popísal v liste premiérovi Ódorovi. Za to, že nebol ochotný “zbaviť sa” Diany Santusovej, ho profesne a kariérne degradovali. No to nie je všetko. Exminister obrany Jaroslav Naď vyhlásil o Imlejovi, že mal vzťah so Santusovou. Tento krok však neostal bez odozvy a momentálne sa proti bývalému ministrovi obrany zvažuje podanie žaloby.

Naď? Diletant a dobytok, ale nie demokrat

Otvorený list Ľubomíra Imleja poverenému premiérovi a ministrovi obrany Ľudovítovi Ódorovi sa neminul účinku. Ale nie tak, ako by to v každom právnom štáte malo byť. Ódor ho odvolal z funkcie a špinu na neho vyliali politici zo strany Demokrati. Exminister obrany Jaroslav Naď o ňom verejne počas tlačovej besedy povedal, že mal vzťah so Santusovou.

“Vyjadrenie pána Naďa nie je pravdivé. Je to klamstvo. Jeho stanovisko je o to prekvapujúcejšie, že môj klient pána Naďa osobne nepozná, nikdy sa nestretli, nikdy spolu netelefonovali, nikdy sa nevideli. Rovnako sa môj klient nepozná s nikým, kto bol za stranu Demokrati na tlačovej konferencii,“ uviedol pre PLUS 7 DNÍ Imlejov advokát Marek Doktor.

Upozornil na spôsob obvinenia, keď sa niečo spomenie, ale potom to zostane visieť vo vzduchu.

“Predpokladám, že dôvod je jasný. Mnohé veci sa dajú odôvodňovať politicky, ale postup môjho klienta určite nie. On len korektne postupoval v súlade so zákonom a svojím svedomí a keď za to začal byť perzekvovaný, začal sa brániť právnymi a čisto legálnymi krokmi. Ťažko na ňom a na jeho postupe hľadať niečo negatívne a ešte mediálne zaujímavé,“ dodáva advokát, ktorý potvrdil, že jeho klient zváži v tejto veci podanie žaloby na ochranu osobnosti.

“Je preto zrejmé, odkiaľ mali Šeliga s Naďom nápad pokračovať v sexuálnych útokoch na Dianu Santusovú. Účelovo si vymysleli a verejne prezentovali nepravdu o jej sexuálnom vzťahu s nadriadeným Imlejom,” pripomína advokát Marek Para. Zároveň hovorí o “extrémnom a podlom klamstve.”

“Tohto sa môže dopustiť iba diletant a dobytok, ale nie demokrat,” upozorňuje.

OTVORENÝ LIST PREMIÉROVI ÓDOROVI! Odpadnete, čo píše príslušník Policajného zboru
Do redakcie Hlavného denníka bol doručený otvorený list, ktorý premiérovi Slovenskej republiky adresoval príslušník Policajného zboru zaradený ako vedúci oddelenia Východ, odboru ochrany a prevencie útvaru ochrannej služby a prevencie Úradu... Čítať ďalej
12 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Slovensko a právny štát majú od seba ďaleko

Diana Santusová medzitým podala na svojich nadriadených sťažnosť. Konkrétne na zástupcu riaditeľa inšpekcie Juraja Svítoka, ktorý ju údajne v minulosti sexuálne obťažoval.

Po jej odmietnutí sa jej vraj začal mstiť, a to práve z pozície svojho postavenia. Rovnako sa z neho stal kľúčový svedok, ktorý začal vypovedať v prospech čurillovcov. Urobil tak vyše roka od ich obvinenia.

V tejto súvislosti zaráža, že zodpovedné osoby, ktorým Santusová adresovala svoju sťažnosť, vec poňali skutočne zaujímavo. Preveriť ju dali vedeniu ÚIS.

“Neuviedla skutočnosti o sexuálnom obťažovaní nariadeným Svítokom z ničoho nič. Menovaný Svítok ako odmietnutý sexuálny predátor, sa nevedel s odmietnutím zmieriť. Preto sa začal major Diane Santusovej mstiť. Svítok sa približne v apríli 2023 dostal do funkcie nadriadeného s priamym personálnym dosahom na Santusovú.” Podľa slov Paru pomstychtivé útoky Svítoka začali v lete 2023 a preto vyšetrovateľka podala námietku zaujatosti Svítoka voči jej osobe.

FICO: SVOJVÔĽA ČURILLOVCOV POKRAČUJE POD PRIAMOU OCHRANOU PREMIÉRA ÓDORA A PREZIDENTKY ČAPUTOVEJ
Na piatkovej tlačovej besede strany SMER – slovenská sociálna demokracia jej predseda Robert Fico uviedol, že v minulosti boli prezentované rôzne dôkazy o čurillovcoch, no dnes je to už posledný klinec. Zopakoval, že všetko sa deje s plným vedomím... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik