Viac, ako tritisíc ľudí (si) v Bratislave volilo život (VIDEO+GALÉRIA)
25 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

V nedeľu sa v Bratislave konal lokálny pochod za život. Bez veľkej mediálnej propagácie, za nepriaznivého počasia a predsa s veľkou účasťou – podľa organizátorov prišli viac, ako tri tisícky ľudí. Organizátori chceli pochodom osláviť život a apelovať na budúce matky, neabsolvovať interrupciu, ktorá má neblahé následky na duševnom, ale i telesnom zdraví.

Volím (si) život

Organizátori Inštitút Ladislava Hanusa, Inštitút pre ľudské práva a rodinnú politiku a Asociácia za život a rodinu zvolili motto „Volím (si) život“ čím chceli poukázať na potrebnú účasť na blížiacich sa parlamentných voľbách.

O 15:00 hodine sa na Hlavnom námestí v Bratislave účastníkom prihovorili zástupcovia akademikov, zdravotníkov, právnikov, ale aj občianski aktivisti, predstavitelia médií, či pro-life aktivisti. No a nesmeli chýbať predstavitelia cirkvi – záštitu nad podujatím prevzala Bratislavská arcidiecéza.

Prezidentka vyzýva Slovákov na účasť vo voľbách
Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzýva Slovákov, aby sa zúčastnili na septembrových parlamentných voľbách. Vyplýva to z jej vyjadrenia na sociálnej sieti "Ja Slovensku verím. Zažili sme tu rôzne ťažké chvíle, ale vždy sme to nakoniec zvládli. Verím... Čítať ďalej
25 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Voľby silno rezonovali

Juraj Šúst z Inštitútu Ladislava Hanusa všetkým pripomenul, že aj život nenarodených detí treba chrániť rovnako, ako život všetkých ostatných ľudí. Je to podľa neho spravodlivá požiadavka a aj občanov požiadal, aby volili podľa hodnôt.

„Veľmi sa tešíme, že na podujatie prišlo 3000 tisíc občanov Slovenska vyjadriť svoj postoj za život, za ochranu nenarodených detí a ich matiek pred rizikami potratu. Vždy je tu lepšie riešenie, ktoré musíme aktívne ponúkať. V 21. storočí je úplne zbytočné vôbec premýšľať nad potratom, ktorý ubližuje, ako nad riešením nejakej situácie, pretože vždy sú tu lepšie riešenia. Apelujeme na politikov, aby boli odvážnym hlasom nenarodených a ich matiek,“ povedal, Tomáš Kováčik z Asociácie za život a rodinu.

Patrik Daniška z Inštitútu pre ľudské práva a rodinnú politiku dodal, že v prospech života je potrebné aktívne konať.

„Za najmenších z nás a hovoríme jasne, že sa nezľakneme, že ich neprestaneme brániť. Uvedomujeme si, že ochrana nenarodených detí musí stáť na dvoch pilieroch, ktoré idú ruka v ruke,“ vysvetľuje Daniška, podľa ktorého je nutné jednak zlepšiť súčasný právny stav nápravou situácie zavedenej ešte v ČSSR. Druhý pilier vidí v ekonomickej pomoci rodinám v núdzi – práve nedostatok peňazí je častým dôvodom pre interrupciu.

Po príhovoroch sa všetci vydali na pochod mestom popod Michalskú bránu, cez Obchodnú ulicu až na Námestie slobody. Nechýbal ani otec Marián Kuffa – farár zo Žakoviec, ktorý pochod viedol modliac sa s účastníkmi modlitbu bolestného ruženca.

Facebook / Národný pochod za život
Facebook / Národný pochod za život
Facebook / Národný pochod za život
Facebook / Národný pochod za život
Facebook / Pochod za život Bratislava
Facebook / Pochod za život Bratislava
Facebook / Pochod za život Bratislava
Facebook / Pochod za život Bratislava
Facebook / Pochod za život Bratislava

VYHLÁSENIE Konferencie biskupov Slovenska k voľbám do NR SR
Konferencia biskupov Slovenska vydala vyhlásenie k predčasným voľbám do Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa v katolíckych kostoloch na Slovensku číta v 24. nedeľu v cezročnom období, 17. septembra 2023. Vyhlásenie prinášame v plnom... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!