Sulík podľa Matoviča spáchal vlastizradu (VIDEO)
25 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Igor Matovič (OĽaNO) sa na pondelkovej tlačovej besede okrem iného stručne vyjadril aj ku v nedeľu zverejnenej komunikácií medzi Richardom Sulíkom (Saska) a Jaroslavom Haščákom. Predseda hnutia OĽaNO a priatelia aj zvyšok dnešnej tlačovej besedy venoval prevažne Sulíkovi.

Predseda OĽaNO tvrdí, že ich reakcie svedčia o ich vine z korupcie v zdravotníctve, o ktorej Matovič hovoril. Pripomína, že Sulík sa Haščákom aj na rokovaniach vlády nechal riadiť a potom si za to vzal úplatok. Na dnešnej tlačovej besede nazvanej Vlastizrada Matovič vyšiel na verejnosť s troma prípadmi, v ktorých Slovensko prišlo o obrovské investície.

Wolksvagen

Podľa Igora Matoviča najväčší investor na Slovensku – automobilka Wolksvagen Sulíka oslovila už krátko po voľbách s tým, že majú záujem preinvestovať tu 500 miliónov eur. Prebehlo rokovanie ministra hospodárstva s členom predstavenstva firmy, no tá kontaktovala Matoviča ako premiéra s tým, že Sulík bol na rokovaní arogantný a na základe toho sa rozhodli, že investícia sa neuskutoční. Neskôr však prehodnotili svoje rozhodnutie a podľa Matoviča potom prebiehali rokovania, ktoré boli pred kompetentným ministrom utajené. Z polmiliardovej investície bola nakoniec investícia miliardová.

Sulík reaguje na obvinenia: Písal si s Haščákom o dofinancovaní poisťovní?
Matovič obvinil Sulíka, že konal v prospech šéfa Penty a hájil jeho záujmy. Predseda SaS sa k údajnému obsahu z mobilu odmietol vyjadriť. Šéf SaS Richard Sulík sa odmietol vyjadrovať k obsahu údajnej komunikácie s finančníkom Jaroslavom Haščákom.... Čítať ďalej
25 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Hrozil predaj USSteel

Matovič hovorí, že americký vlastník USSteel mienil predať fabriku Číne, prípadne Ukrajine. Preto navrhol, že by fabriku odkúpila Slovenská republika, s čím by americký vlastník súhlasil a s ponukou odpredaja 51 percent akcií Slovensku a prísľubom investícií, prišiel na rokovanie vlády. Sulík vraj reagoval absolútnym odmietnutím a na neskoršom rokovaní zmaril toto odkúpenie.

Tretí príbeh

Matovič pripomína, že takých príbehov je množstvo, no on spomenie už len jeden, z augusta minulého roku. Tretia ponuka, ktorá Slovensku ušla sa týkala obrovskej investície batérii. Výrobca sa rozhodol pre Maďarsko, pretože nedostal ponuku od Slovenska. Sulík s nimi podľa Matoviča síce rokoval, ale tri jeho argumenty boli, že 1. neuveril, že niekto chce na Slovensku zamestnať niekoľko tisíc ľudí, 2. že by sme nedokázali vyrobiť potrebnú elektrinu a 3. by to bolo vraj popri VSŽ-ke na tom východe už veľa.

Sulík sa nezaprie. Rozbíja a neskôr podrazí aj svojich spojencov
Už toho rozbil tak akurát dosť , myslia si tí, ktorí ho poznajú a príčetné politické strany vedia, že so Sulíkom radšej do koalície nie. Má povesť rozbíjača vlád. Tak načo riskovať? Dostane sa však vôbec v tohtoročných voľbách do parlamentu?... Čítať ďalej
25 | 09 | 2023 | Mária Sliacka

Vlastizrada

Igor Matovič preto cituje z Trestného zákona, paragraf 311 – Vlastizrada, ktorú podľa neho spáchal Richard Sulík. Teda minimálne v bodoch záškodníctva a sabotáže v prospech cudzej mocnosti.

 

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!