I. Gašparovič a ďalšie osobnosti vyzvali seniorov na účasť vo voľbách
25 | 09 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Bývalý prezident Ivan Gašparovič a ďalšie osobnosti vyzvali seniorov na účasť v sobotných (30. 9.) predčasných parlamentných voľbách. Ako zdôvodnili, majú pocit, že slovenskí seniori sa pred voľbami ešte viac dostávajú na okraj spoločnosti. Nesúhlasia s tým, že ako starší nemajú čo rozhodovať o smerovaní Slovenska. TASR o tom informovali autori výzvy.

"Tí, ktorí si nevážia svojich predkov, rodičov a starých rodičov, nevážia si ani sami seba. Zabúdajú, že ak sa dožijú, budú aj oni starí a bude im smutno, keď aj o nich budú uvažovať rovnako, ako dnes uvažujú a hovoria o nás, senioroch, ktorí sme tejto spoločnosti odovzdali všetky naše vedomosti a sily pre všetkých, aj pre mladých ľudí, aj strednú generáciu," uviedol Gašparovič.

Pod výzvou sú okrem exprezidenta podpísaní aj účastníčka SNP Anna Bergerová, bývalý športovec Jozef Golonka, kardiochirurg Viliam Fischer, predseda Jednoty dôchodcov na Slovensku Michal Kotian, herec a režisér Ľubomír Paulovič, emeritný predseda Jednoty dôchodcov na Slovensku Ján Lipiansky, pedagogická vedecká pracovníčka Tatiana Sedová, prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel a Martin Halás z Inštitútu pre výskum sociálno-ekonomických rizík (IVRA).

Maďari pozdravujú poľských bratov, ktorí zistili, čo je Ukrajina zač!
Pozdravujeme našich poľských bratov, ktorí konečne zistili, čo je Ukrajina zač. Báť sa Ruska je jedna vec – ale dôverovať Ukrajine? To je akási nočná mora. Píše vo svojom komentári pre maďarský portál Mandiner, komentátor Mátyás Kohán. Názor... Čítať ďalej
25 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!