Predpoveď profesora Staněka o tom, ako dopadnú voľby (VIDEO)
24 | 09 | 2023 I Eka Balašková

Už nejaký čas sú na Slovensku, pochopiteľne, témou číslo jeden predčasné voľby. Najskôr kvôli tomu, kedy sa vlastne mali konať, potom sa dlho riešili preferencie, aktuálne ľudí zamestnáva otázka, ako bude vyzerať vládna koalícia, ktorá z nich zíde. Ekonóm Peter Staněk v tom mal už pred nejakým časom jasno – nič pekné nás podľa jeho predpovede nečaká. Či bude jeho predpoveď pravdivá, uvidíme presne o týždeň, 1. októbra.

Ekonomický poradca niekoľkých premiérov pripomína Stalinov výrok o voľbách. Aj o tých predčasných, z ktorých u nás vzíde niečo, čo sa mnohým nebude páčiť. O tom, že by mohol mať pravdu hovorí aj jeden z množstva prieskumov.

Kto je Peter Staněk

74-ročný profesor Ing. Peter Staněk, CSc., je slovenský ekonóm, prognostik. Do minulého roku pôsobil, ako samostatný vedecký pracovník Ekonomického ústavu Slovenskej akadémie vied. Ešte predtým však pôsobil ako ekonomický poradca troch slovenských premiérov (Mečiar, Fico, Peleríny). V jednej z vlád Vladimíra Mečiara pôsobil aj ako štátny tajomník ministra financií.

Hostia víkendových diskusných relácií
Prinášame prehľad hostí vo víkendových diskusných reláciách V nedeľu 24. septembra, v čase 11.55 RTVS O 5 minút 12 V prvej časti sa stretnú: Michal Šimečka, predseda hnutia Progresívne Slovensko a Peter Pellegrini, poslanec NR SR, predseda strany... Čítať ďalej
24 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Dávnejšia prognóza

„Zostaví sa nová vláda, ktorú vytvorí Hlas, Progresívne Slovensko, Saska a KDH. Tie dohody sú dávno pripravené. Pamätajte na Stalinov výrok – nie je dôležité, ako sa hlasovalo, ale kto počíta hlasy,“ povedal Staněk už pred časom na besede.

Žiadna zmena

Staněk si preto myslí, že jediná zmena, ktorá nás čaká, je pekný obal so „svinskejším“ obsahom.

„Ľudia sa zase nechajú radi sklamať, nie? Alebo ľudia nemyslia, lebo nemajú čím,“ konštatuje Staněk a upozorňuje, že predčasné voľby sú len akýmsi vypustením pary zo spoločenského napätia.

„Všetci sa uspokoja s tým, že sú predčasné voľby. To, čo vzíde z predčasných volieb bude ešte horšie ako to, čo máte teraz,“ uzatvoril Staněk svoju prognózu a my si ešte minimálne týždeň musíme počkať na to, či sa naplní.

PRIESKUM: Po voľbách hrozí koaličný pat! Rozhodne Hlas? (VIDEO)
Vyzerá to tak, že strany budú mať po voľbách pri skladaní vlády vážne problémy! Exkluzívny prieskum agentúry Ipsos pre denník Pravda znovu potvrdil prvenstvo Smeru, ale aj to, že rozhodujúci bude pravdepodobne Hlas-SD. Hnutie Sme rodina Borisa... Čítať ďalej
21 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Čo hovorí prieskum

Prieskumy preferencií hovoria, že Staněkova predpoveď nie je úplne nereálna. Ak by totiž vyšiel prieskum agentúry Ipsos, tak Staněkom predpovedaná kombinácia by získala spolu 74 hlasov. Prieskumy sú prieskumy, prax ukazuje, že realita môže byť úplne iná.

Denník Pravda

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme Vám!