Poznáte rodinu, ktorá funguje po štvornožky? Zoznámte sa s Ulasovcami (VIDEO)
25 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Možno ste o rodine Ulasovcov, žijúcej v Turecku už počuli. Táto rodina je aj pre lekárov po celé generácie záhadou – jej členovia chodia po štyroch. Dnes je už jasné, niektorí členovia rodiny sú nositeľmi extrémne zmutovaného génu.

Jedinečná rodina

Rodinu Ulasovcov z južného Turecka tvorí 19 členov. Prvýkrát upútala pozornosť vedcov po tom, čo o nich lekári napísali správu, ktorá sa okamžite stala známou. Vďaka tomu sa stali hlavnými hviezdami dokumentárneho filmu s názvom The Family That Walks on All Fours – Rodina, ktorá chodí po štyroch.

Existuje v Biblii tajný kód predpovedajúci budúcnosť?
Matematický výskum odhalil v biblických veršoch skryté správy, ktoré predpovedajú budúcnosť. Na túto tému vyšla celá kniha s názvom Secret Code of Bible. Základom pre knihu sa stal výskum profesora Eliyaha Ripsa z Hebrejskej univerzity v... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

www.youtube.com/watch?v=6GlNQzjii1c&t=351s&ab_channel=60MinutesAustralia

Hľadal príčinu

V dokumente sa evolučný profesor Nicholas Humphrey chcel dozvedieť viac o rodine, a preto sa vybral do Turecka, sledoval ich každodenný život. Zistil, že z 18 detí narodených v rodine Ulasovcov malo až šesť z nich jedinečné postihnutie, ktoré zapríčinilo ich stav. Zatiaľ čo tureckí vedci sa domnievali, že rodina si prešla zlou evolúciou, podľa Humphreyho išlo o vedecky nepodloženú teóriu. Namiesto toho sa pokúsil nájsť inú odpoveď, než je zvrátenie evolučného procesu lokalizovaného v rámci jednej rodiny v Turecku. Veľký úspech nepriniesli ani neurologické skeny, ktoré ukázali zmenšený mozoček.

Ich spôsob chôdze analyzovali aj antropológovia z USA. Tí zistili, že nie je v súlade so spôsobom chôdze evolučných predkov. Vedci z Liverpoolskej univerzity zistili odlišnosti ich kostier od ostatných ľudí. Hoci pozorovania robili niekoľko rokov, príčinu nezistili.

Medzitým pomohli fyzioterapeuti

Keď Humphrey znovu navštívil rodinu Ulasovcov zistil, že ich deti už môžu chodiť vzpriamene liečbu a vybavenie im poskytli fyzioterapeuti. Na príčinu chôdze po štyroch prišli v roku 2014 vedci z Dánska. Tim z Aarhuskej univerzity zistili, že príčinou bolo niečo, čo sa nazýva cerebelárna ataxia, mentálna retardácia a syndróm dysekvilibria (CAMRQ).

Prečo sa to deje?

CAMRQ veľmi zriedkavý syndróm, ktorý pochádza z unikátnej mutácie. Tá bráni proteínom správne distribuovať molekuly tuku, čo má za následok vznik defektných nervových buniek, poškodenie mozgu a stratu rovnováhy. To vysvetľuje, prečo rodina chodila po štyroch - ich rovnováha nebola na vzpriamenú chôdzu dostatočná. Kontrola rovnováhy v mozgu nebola správne vyvinutá, a preto Ulasovci chodili po všetkých štyroch, aby kompenzovali tento nedostatok niečoho, čo takmer všetci berieme. za samozrejmosť.

Marika Gombitová spomína na deň, keď sa jej ZOSYPAL SVET (GALÉRIA+VIDEO)
Keď sa povie meno Marika Gombitová, každý si predstaví niečo iné – jeden má nezabudnuteľnú spomienku na koncert z mladosti, iný s obdivom naslúcha jej charakteristickému hlasu a ďalší hovorí o jej neskutočnej pokore. Faktom je, že Gombitová aj... Čítať ďalej
24 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!