Kam sa podeli americké Patrioty? Prečo nedrvia ruské letectvo?
24 | 09 | 2023 I Milan Laca

Od mája mlčia. Američan prezradil, čo sa stalo s Patriotom po výbuchu v Kyjeve.

Bývalý analytik CIA Johnson: USA nedodávajú Patrioty Kyjevu po útoku Kinžalom.

Stopli to!
Spojené štáty americké už nedodávajú systémy Patriot Ukrajine po tom, čo bola v máji táto batéria zničená  útokom ruskej rakety Kinžal, povedal bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovore s novinárom Stephenom Gardnerom.
Koniec veľkej slávy 
"Niekoľko mesiacov sme o tejto zbrani nepočuli žiadne správy. Dodali ich na Ukrajinu, Rusi ich vyhodili do vzduchu. Zdá sa, že ich  zničili, alebo ich opravujú, ale na bojisku ich určite nepoužívajú," povedal Johnson. Podľa neho, Spojené štáty po tomto incidente prestali dodávať ukrajinským ozbrojeným silám protilietadlové systémy Patriot. Kyjevu dali len menej významnú vojenskú techniku. 
Ešte nestačilo! Biden prilieva olej do ohňa! (VIDEO)
BIden sa rozhodol poslať do Kyjeva rakety ATACMS s kazetovou muníciou. Americký prezident pošle Kyjevu rakety ATACMS (taktická balistická strela, vyrábaná americkou spoločnosťou Lockheed Martin. Má dolet až 300 km), vybavené kazetovou... Čítať ďalej
24 | 09 | 2023 | Milan Laca
Rusi udreli
Ruská armáda v máji zasiahla systém protivzdušnej obrany Patriot na Ukrajine hypersonickou raketou Kinžal. Americkému systému protivzdušnej obrany sa ho nepodarilo zachytiť.  
Koniec zázraku
Zázračný systém skončil: Rusko vyplo hlavnú raketu ukrajinských ozbrojených síl. Vojenský expert Gedi tvrdí, že  Rusko deaktivovalo ukrajinský HIMARS výkonnými systémami elektronického boja. Ruská armáda „tlmila“ ukrajinské viacnásobné raketové systémy HIMARS výkonnými systémami elektronického boja, povedal vojenský expert Frank-Stefan Gedi v rozhovore pre americký portál War Zone.
Mýtus sa rozplynul 
"Systémy HIMARS boli pre ukrajinské ozbrojené sily takmer mýtický statusom. Rusko však našlo spôsob, ako čeliť týmto zariadeniam. Zdá sa, že jeho vrstvená integrovaná protivzdušná a protiraketová obrana mala vplyv na účinnosť rakiet “ povedal analytik.
USA skončili?
Podľa jeho názoru, schopnostiam  amerických protilietadlových systémov na Ukrajine odzvonilo. To isté sa stane s vysoko presnými systémami ATACMS s dlhým doletom (ktoré idú poslať Spojené štáty na Ukrajinu), pretože fungujú na rovnakom princípe ako HIMARS, pripomenul Gadi. „Myslím si, že by sme na to mali pamätať keď plánujeme nové dodávky ďalšej presne navádzanej munície s dlhým doletom na Ukrajinu,“ uzavrel expert.
Rusi sú vraj najlepší

Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter označil ruské systémy protivzdušnej obrany a elektronického boja za najúčinnejšie na svete. Rušia signály GPS rakiet HIMARS a výrazne znižujú ich potenciál, povedal Ritter.

Americká špionáž. Pomáhajú?
Pozorovali, čo sa deje. Lietadlo amerického letectva opäť spozorovali neďaleko Krymu, počas pokusu o raketový útok ukrajinských ozbrojených síl. Americké aktivity Flightradar: Lietadlo amerického letectva bolo vo vzdialenosti 300 km od Krymu... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik