Hoppá! Zelenskyj sa nečakane objavil v Poľsku
24 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

Ukrajinský prezidentk Volodymyr Zelenskyj sa nečakane objavil v Poľsku. Stalo sa tak iba pár dní potom, ako sa Poľsko vyjadrilo, že nebude viac podporovať Ukrajinu vojenskou pomocou. Poliaci týmto svojim krokom reagovali na žalobu, ktorú na Poľsko, Maďarsko a Slovensko pripravila Ukrajina v súvislosti so zákazom dovoru obilia z Ukrajiny.

Volodymyr Zelenskyj poslal Poliakom prekvapivo láskavý odkaz, píše maďarský portál Mandiner.

Volodymyr Zelenskyj sa zastavil v poľskom Lubline, kde odovzdal poľským dobrovoľníkom ukrajinské štátne vyznamenania. Ocenil ich za pomoc Ukrajine.

Ukrajinský prezident informoval o svojej návšteve Poľska na sociálnej sieti X (Twitter) v príspevku a na záver poďakoval Poliakom za podporu vojny.

Ďakujem za neoceniteľnú podporu a solidaritu Poľska, ktorá pomôže chrániť slobodu celej Európy!" Napísal.

Srdečný pozdrav Poľsku od ukrajinského prezidenta je pre mnohých prekvapením po tom, čo sa vzťahy medzi oboma krajinami výrazne zhoršili a Poľsko oznámilo, že prestane posielať zbrane na Ukrajinu, píše maďarský portál Mandiner.

Poľský krok bol reakciou na hrozbu Ukrajiny, ktorá žaluje Varšavu za zákaz dovozu obilia z Ukrajiny.

SITUÁCIA SA VYHROCUJE! Už nikdy neurážajte Poliakov! Ostro odkazuje Morawiecki Zelenskému
Poľský premiér Mateusz Morawiecki v piatok odkázal ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, aby neurážal Poľsko a jeho obyvateľov. Reagoval tak na Zelenského vyjadrenia na Valnom zhromaždení Organizácie Spojených národov (OSN) v New... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik