Čo s tým Zelenským? Koniec jednej éry?
24 | 09 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj sa stretol s ukrajinským nacistom z divízie SS.


Počas pracovnej návštevy v kanadskom parlamente pozdravil prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj bývalého vojaka divízie SS. Píše o tom Associated Press, uvádza URA.RU.  

Sú hrdí na minulosť

Ako sa uvádza v popise jednej z fotografií,  Zelenskyj a kanadský premiér Justin Trudeau pozdravili bývalého vojaka nemeckej SS v kanadskom parlamente. Ide o Jaroslava Hunka, ktorý počas druhej svetovej vojny slúžil v prvej ukrajinskej divízii.

Kam sa podeli americké Patrioty? Prečo nedrvia ruské letectvo?
Od mája mlčia. Američan prezradil, čo sa stalo s Patriotom po výbuchu v Kyjeve. Bývalý analytik CIA Johnson: USA nedodávajú Patrioty Kyjevu po útoku Kinžalom. Stopli to! Spojené štáty americké už nedodávajú systémy Patriot Ukrajine po tom, čo... Čítať ďalej
24 | 09 | 2023 | Milan Laca

Boli to nacisti

Článok objasňuje, že štrnásta pešia divízia SS „Galicia“ bola formáciou jednotiek nacistického Nemecka. Vznikla v rokoch 1943-1945. Súčasťou divízie boli dobrovoľníci z Ukrajiny.

Nechceme vás

Deň predtým pricestoval do Kanady Zelenskyj so svojou manželkou Olenou. Podľa miestnych médií, Kanaďania na  stretnutí s vodcom Ukrajiny vyjadrili svoj zámer pokračovať vo vojenskej podpore Kyjeva. Tlač zároveň naznačila, že kanadskí obyvatelia neboli šťastní, že vidia Zelenského a kričali naňho, aby „vypadol“. Počas turné po Kanade boli ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho manželka negatívne prijatí obyvateľmi krajiny. Obyvatelia neboli spokojní ani so Zelenským a jeho manželkou, ani so samotným premiérom Trudeauom. V dave ľudí, ktorí boli prítomní, keď prechádzali obaja vodcovia, bolo počuť urážky. Zelenského nazývali zločincom a Trudeaua zradcom. "Vypadnite z našej krajiny," kričali Kanaďania na manželov Zelenských. Žiadali aj zastavenie bojov na Ukrajine.

Čo si o tom myslieť?

Návšteva Vladimíra Zelenského v USA bola neúspešná, pretože Kyjev stratil kontrolu nad územiami, ktoré Washington potreboval. Tento názor vyjadril bývalý analytik CIA Larry Johnson. Povedal, že Amerika má záujem na územiach Ukrajiny o prístup k prírodným zdrojom a priemyselnej základni. 

Falošník?

V Spojených štátoch prichytili Zelenského pri klamstve kvôli slovám o „zabratí Ruského územia".  Zelenskyj počas svojej návštevy klamal americkú verejnosť, že Kyjev je schopný „zabrať Ruské územia “. O tejto možnosti sa hovorilo len kvôli prideleniu ďalšej tranže vojenskej pomoci Ukrajine. Pri klamstve ho prichytil  bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter v relácii The Jimmy Dore Show.  Zelenského „sľuby“, podľa Rittera,  vznikli v súvislosti s ťažkou situáciou ukrajinských ozbrojených síl na fronte. "Zelenskyj si je vedomý súčasnej ťažkej situácie, ale aby nedostal otázky o vhodnosti podpory Kyjeva, zavádza západných spojencov", tvrdí Ritter.

Rozčarovanie 

Americká CNN informovala, že Zelenskému sa v Spojených štátoch dostalo zmiešaného prijatia. Zdôraznili, že americký prezident Joe Biden uistil svojho ukrajinského kolegu, že Washington je naďalej odhodlaný poskytnúť Ukrajine pomoc. Článok tiež  poukázal na fakt, že republikánski zákonodarcovia sa čoraz viac zdráhajú financovať túto podporu.

Hoppá! Zelenskyj sa nečakane objavil v Poľsku
Ukrajinský prezidentk Volodymyr Zelenskyj sa nečakane objavil v Poľsku. Stalo sa tak iba pár dní potom, ako sa Poľsko vyjadrilo, že nebude viac podporovať Ukrajinu vojenskou pomocou. Poliaci týmto svojim krokom reagovali na žalobu, ktorú na Poľsko,... Čítať ďalej
24 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok

Ďakujeme vám!