Spor Fico vs Čaputová: ŽILINKA RIADNE ZAMIEŠAL KARTY! A má aj svedka... Začne sa prezidentka triasť?
23 | 09 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová odmieta vyjadrenia šéfa Smeru-SD Roberta Fica o ovplyvňovaní trestných káuz prostredníctvom generálneho prokurátora (GP). GP Maroš Žilinka na to má iný názor, a tak vysvetľuje...

Hlava štátu zahmlieva

Prezidentka odmieta ovplyvňovanie trestných káuz a vyjadrenia Roberta Fica považuje za klamstvo a jeho predvolebnú kampaň. Prezidentská kancelária priblížila, že dôvodom stretnutia prezidentky so špeciálnym a následne aj generálnym prokurátorom v auguste 2021 boli napäté vzťahy medzi nimi.

Prezidentka sa vraj so špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom a následne generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom stretla pre ich napäté vzájomné vzťahy, ktoré v tom čase začali prerastať do otvoreného konfliktu medzi nimi a ich inštitúciami. 

 Ak by teraz generálny prokurátor tvrdil, že prezidentka chcela ovplyvňovať trestné stíhanie, nemohol by podľa hlavy štátu čakať dva roky. "Musel by konať, inak by sa sám spreneveril funkcii generálneho prokurátora," odkázal riaditeľ odboru komunikácie prezidentskej kancelárie Jozef Matej. No GP ho vyviedol z omylu!

SMER SA S TÝM NEPÁRA: PODÁVAME OBŽALOBU NA PREZIDENTKU ČAPUTOVÚ! (VIDEO)
Už stačilo - podanie obžaloby bude prvá vec, ktorú po voľbách spravíme v novom parlamente! Avizovala to strana Smer-SSD na tlačovej konferencii. Čaputová je súčasťou zločineckej chobotnice "Čaputová spáchala trestný čin - zneužila svoju funkciu... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Žilinka Čaputovej reči vyvracia!

Generálny prokurátor reagoval, že opakovanú snahu prezidentky o výklad skutkovej podstaty trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a debatu o skutkových okolnostiach stíhania bývalého prezidenta Policajného zboru už v počiatku odmietol.

"Preto ani nepovažoval za potrebné na snahu prezidentky SR v danom čase verejne či inak reagovať. Na svojom vyjadrení trvá a nepovažuje za potrebné ho dopĺňať," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová. Zdôraznila tiež, že na stretnutí sa zúčastnil aj prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera a ten plne potvrdzuje skutočnosti uvedené generálnym prokurátorom.

Predstavitelia Smeru-SD plánujú po parlamentných voľbách podať na prezidentku návrh na obžalobu za porušovanie Ústavy SR. Strana ju kritizuje za stretnutie so Žilinkom z augusta 2021, na ktorom chcela podľa Fica ovplyvňovať prípad stíhania bývalého policajného prezidenta Petra K. Žilinka o stretnutí hovoril na nedávnej tlačovej konferencii. Fico zámer oznámil na sobotnej tlačovej konferencii. Ide podľa neho o dôkaz priameho zasahovania najvyšších predstaviteľov štátu do práce orgánov činných v trestnom konaní v najcitlivejších veciach.

ZÚRIVÁ REAKCIA ČAPUTOVEJ: Fico znovu KLAME!
Čaputová zasahovala do práce OČTK! Predstavitelia Smeru-SD plánujú po parlamentných voľbách podať na prezidentku Zuzanu Čaputovú návrh na obžalobu za porušovanie Ústavy SR. Strana ju kritizuje za stretnutie s generálnym prokurátorom Marošom... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik