Šeliga o žalobe na prezidentku: Je to stupídny pamflet (VIDEO)
24 | 09 | 2023 I Eka Balašková

Juraj Šeliga (Demokrati) sa na sociálnej sieti vyjadril k tlačovej besede strany Smer-SSD a vyšlo mu z nej, že jediným cieľom Roberta Fica je podržať generálneho prokurátora a potopiť prezidentku Zuzanu Čaputovú. K tlačovej besede Smeru sa vyjadrili aj politici z iných strán.

Smer-SSD v sobotu oznámil, že po voľbách mieni podať žalobu na prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. V reakcii Juraj Šeliga hovorí, že žaloba na prezidentku nemá dôvod a jej účelom je len útecha generálnemu prokurátorovi. Podľa Šeligu sa do volieb ešte dočkáme rôznych zastrašujúcich akcií zo strany Smeru a vyzval nie len demokratické strany, aby sa k téme žaloby na prezidentku jasne vyjadrili, čo už niektoré aj urobili.

Žalobu na prezidentku odmietajú

Juraj Šeliga tvrdí, že na žalobu Smeru voči prezidentke nie je žiaden dôvod. Jediné, prečo to Robert Fico je strach a pomsta.

„A zároveň útecha Marošovi Žilinkovi. Dobre, dobre Maroš, my sa o teba postaráme, dobre to robíš, len ešte vydrž,“ to je podľa Juraja Šeligu to, čo Robert Fico na tlačovej besede komunikoval voči Marošovi Žilinkovi. Podľa Šeligu sa ho má Robert Fico pýtať na používanie paragrafu 363 a pôvod nelegálnych nahrávok.

SMER SA S TÝM NEPÁRA: PODÁVAME OBŽALOBU NA PREZIDENTKU ČAPUTOVÚ! (VIDEO)
Už stačilo - podanie obžaloby bude prvá vec, ktorú po voľbách spravíme v novom parlamente! Avizovala to strana Smer-SSD na tlačovej konferencii. Čaputová je súčasťou zločineckej chobotnice "Čaputová spáchala trestný čin - zneužila svoju funkciu... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Kto tu koho kryl

Šeliga skonštatoval, že je zaujímavé, že hoci sa všetky udalosti mali udiať pred dvoma rokmi. Preto sa pýta, či generálny prokurátor dva roky kryl trestnú činnosť prezidentky. „Tak neoznámil trestný čin generálny prokurátor. Alebo kryl trestnú činnosť niekoho iného?,“ ponúka miesto na dohady Šeliga, podľa ktorého aj Fico už mal podať trestné oznámenie.

Demokrat preto konštatuje, že ide o stupídny predvolebný ťah, ktorým len chcú chrániť Maroša Žilinku. „Potrebujú absolútne chrániť Žilinku a útočiť na pani prezidentku. Nemajú nič iné,“ upozorňuje Šeliga a do najbližších dní avizuje absolútne útoky, počas ktorých sa bude Smer snažiť každého zastrašiť, len aby sa dostali k moci.

Demokrati chcú do vlády

Nezabúda pripomenúť, že ak sa Demokrati dostanú do parlamentu, môže vzniknúť nová, dobrá vláda bez Smeru a Hlasu. Ostatné strany by sa mali vyjadriť k tomu, čo urobia s Ficovým „hnusným pamfletom“, ako nazval žalobu Šeliga a prihovára sa priamo k Hlasu, KDH.

Progresívci i Demokrati v panike: PREZIDENTKU SI NEDÁME!
Predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka odmieta snahu Smeru-SD podať návrh na obžalobu na prezidentku Zuzanu Čaputovú. Fico podľa neho len účelovo zneužíva očierňovanie prezidentky na predvolebný boj. Aj strana Demokrati odmieta krok... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

PS a OĽaNO už sa vyjadrili

"Obžalobu na prezidentku je možné podať iba za vlastizradu alebo za úmyselné porušenie ústavy. Ak si Fico myslí, že sem spadá rozhovor s generálnym prokurátorom, mal by radšej vrátiť právnický diplom," reagoval na tlačovú besedu Smeru Michal Šimečka, predseda hnutia PS. Roman Mikulec na tlačovej besede OĽaNO sa vyjadril v tom duchu, že hnutie, ktoré zastupuje, návrh na žalobu nepodporí. Mikulec tvrdí, že za vlády Smeru-SD si Fico nechal nosiť živé spisy a zaujímal sa o živé prípady. Preto považuje jeho krok za pokrytectvo. Treba podľa neho brať do úvahy súdne rozhodnutia, podľa ktorých ľudia zo systému "našich ľudí" hovorili o kradnutí a ovplyvňovaní vyšetrovaní. Dodal, že polícia má v súčasnosti rekordne najvyššiu dôveryhodnosť občanov.

Ticho neostala ani prezidentka

Prezidentka Zuzana Čaputová odmieta akékoľvek ovplyvňovanie trestnej kauzy prostredníctvom generálneho prokurátora. Vyjadrenia šéfa Smeru-SD Roberta Fica považuje za klamstvo a jeho predvolebnú kampaň. Prezidentská kancelária priblížila, že dôvodom stretnutia prezidentky so špeciálnym a následne aj generálnym prokurátorom v auguste 2021 boli napäté vzťahy medzi nimi.

"Je to iba jedno z ďalších klamstiev Roberta Fica, pre ktoré na neho prezidentka prednedávnom podala žalobu, a potvrdzuje, kam je až schopný zájsť pre mobilizáciu svojich voličov," uviedol pre TASR riaditeľ odboru komunikácie prezidentskej kancelárie Jozef Matej.

ZÚRIVÁ REAKCIA ČAPUTOVEJ: Fico znovu KLAME!
Čaputová zasahovala do práce OČTK! Predstavitelia Smeru-SD plánujú po parlamentných voľbách podať na prezidentku Zuzanu Čaputovú návrh na obžalobu za porušovanie Ústavy SR. Strana ju kritizuje za stretnutie s generálnym prokurátorom Marošom... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik