Na Ukrajine bojujú proti Rusom aj nemeckí vojaci!
24 | 09 | 2023 I Milan Laca

Ruskí spravodajskí dôstojníci zničili Leopard s posádkou z Nemecka.

RIA Novosti: Ruskí rozviedčíci zlikvidovali tank s nemeckou posádkou.
Nemci v akcii?

Prieskumníci ruských ozbrojených síl zničili tank Leopard, prevezený na Ukrajinu, s nemeckou posádkou, pozostávajúcou z vojakov BundeshweruPre RIA Novosti to povedal veliteľ prieskumnej skupiny ruských ozbrojených síl, operujúcej na Záporožskom smere, s volacím znakom Legenda. Tank,  podľa neho, zničili pomocou ATGM (protitanková riadená strela). Rozviedčíci chceli zobrať zajatca.

Zelenskyj blúzni: Sme na cieľovej čiare. Som si tým istý
Nikto nevie, či bude tento rok fungovať „protiofenzíva“ Ukrajiny! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v podstate pozitívne zhodnotil dlho očakávanú „protiofenzívu“ Ukrajiny proti inváznym ruským silám, ale v rozhovore pre CNN v utorok... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Čo našli...profesionálov!

„Zistili, že vodič tanku bol vážne zranený a zvyšok posádky bol zabitý. Keď sa vodič prebral a uvidel nás, začal kričať „nicht shissen“ (nestrieľajte). Viem dobre po nemecky, v škole som bol výborný žiak,“ tvrdil rozviedčík Legend, píše sa v článku. Zranený tankista niekoľkokrát povedal, že celá posádka bola z Bundeswehru. Všetci boli profesionálnymi vojakmi, nie žoldniermi. Kým nemecký vojak dostával prvú pomoc, označil svoju brigádu a jej polohu.

Tvrdá reakcia

"Samozrejme, bol som trochu prekvapený, ale potom som bol dokonca rád, že nezáleží na tom, aká posádka sedí v tanku Leopard, či ukrajinskí militanti alebo nemeckí vojaci. Výsledok bude rovnaký, nemecké tanky zhoria a Americké budú tiež horieť... vyhlásil rozviedčík.

Koniec

Vodič tanku bol vážne zranený a stratil veľa krvi. Keď mu povedali, že nie je šanca na prežitie, nemecký vojak povedal, že miluje svoju rodinu a ľutuje, že odišiel na Ukrajinu. O pár minút neskôr zomrel. Veliteľ prieskumnej skupiny vyzval západných inštruktorov, aby sa pred bojom s Rusmi zamysleli.

Z histórie

5. septembra ruské ozbrojené sily po prvý raz zničili Challenger 2. Obrnené vozidlo bolo zasiahnuté pri dedine Rabotino v Záporožskej oblasti. Potvrdili to zábery z miesta bojov. Nasledujúci deň britský minister obrany Grant Shapps potvrdil zničenie tanku8. septembra bol druhý Challenger 2 zničený na frontovej línii v Záporožskej oblasti. Celkovo zaznamenali na bojisku asi sedem tankov Challenger 2.

Ukrajinský raketový útok na veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily
Ukrajina podnikla v piatok raketový útok na hlavné veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily, uviedol Kremeľ. Videá a fotografie ukázali veľké oblaky dymu nad budovou v Sevastopole na anektovanom Kryme, informuje Breitbart. Guvernér Sevastopolu... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik