Miroslav Čimo: Nevoľte stranu, ktorá schvaľuje mrzačenie (VIDEO)
25 | 09 | 2023 I Eka Balašková

Hudobník a kandidát na poslanca NR SR za hnutie Republika Miroslav Čimo exkluzívne pre Hlavný denník hovorí, že pre hnutie, za ktoré kandiduje, je jednou z priorít stabilita. Na Slovensku sme boli za posledné roky svedkami toho, aké je práve toto veľmi dôležité.

Čimo ako polovičný Róm vyvracia reči o Republike, ako o rasistickej strane. O ilegálnej migrácii hovorí, že je nutné okamžite spraviť kroky k jej zamedzeniu, lebo inak sa nám tu sústredia ľudia, ktorých nám vráti Nemecko, alebo Česko. O „LGBTQ+ hnutí“ hovorí, že sú to ľudia s diagnózou a aj pred touto ideológiou treba chrániť deti. Nechápe ani fakt, že sme sa za 30 rokov stali lacnou pracovnou silou pre Západ. Tiež nechápe, že ešte nemáme diaľnicu z Bratislavy do Košíc. Každá strana ju sľubuje, no postavená ešte nie je. Preto by mali byť nesplnené sľuby politikov vnímané, ako podvod.

Nálepky nerieši

„Ja som poloróm a som na kandidátke hnutia Republika. Vzťahy máme úplne super,“strháva z Republiky Čimo nálepku rasistov s tým, že Milanovi Mazurekovi napísal ešte v roku 2021, že by chcel hnutie podporiť a ten s ním aj napriek tomu, že je Róm normálne komunikoval.

Jožo Pročko už bez goliera: Nie som chrapúň
Poslanec OĽaNO Jozef Pročko sa v piatok podľa pokynov z úrazovej ambulancie dostavil na kontrolu k lekárovi. Po dvoch dňoch kľudového režimu si podľa vlastných slov oddýchol a svojim fanúšikom na sociálnej sieti sa prihovoril už bez fixačného... Čítať ďalej
22 | 09 | 2023 | Eka Balašková
?session=true

Migranti na Slovensku

Čimo bol medzi prvými, ktorí boli v Ubli pomáhať pri nápore ukrajinských odídencov po začatí špeciálnej vojenskej operácie vo februári minulého roku. Bol však aj na proteste na jeseň v Kútoch a teraz bol vo Veľkom Krtíši, kde policajti pracujú v otrasných podmienkach, odniesť im niečo „na prilepšenie“.

„Musím povedať, že politici, ktorí tvrdia, že sa tu nič nedeje, by si mali strhnúť fólie z áut, alebo zísť z toho Olympu medzi ľudí a pozrieť sa, ako to tam skutočne vyzerá, pretože tí ľudia sa boja oprávnene,“ myslí si Čimo. Aj on tvrdí, že sem účelovo prúdi neznámy počet migrantov, o ktorých nikto nevie nič. Vníma to, ako ohrozenie národnej bezpečnosti. Hudobník vyvracia aj tvrdenie, že ich tu potrebujeme – pýta sa, že ak ich tu potrebujeme, ako je možné, že im štát dovolí prebývať na ulici.

Migranti, zdroj: FB/Tibor Gašpar | Ilustračná snímka.

„Nemajú zabezpečené absolútne nič, oni sú sem proste hodení, neviem, kto ich oklamal, za akým účelom sem prišli. Neviem, kto im čo sľúbil, ale určite nie toto, čo sa tu teraz deje,“ otvorene hovorí Čimo a podotýka, že ako jarný nápor ľudí z Ukrajiny, tak ani súčasnú situáciu kompetentní vôbec nezvládajú a ten, kto pomáhal, boli Slováci a samosprávy.

Hranica, ako rešeto

„Dnes nefungujú ani vonkajšie hranice, EÚ ich nestráži. Sme súčasťou Schengenu, som si toho vedomý. Ale keď nefungujú vonkajšie hranice, sme povinní si ochrániť svoje hranice. Ohrozuje to národnú bezpečnosť, tak je povinnosťou štátu tú bezpečnosť zabezpečiť,“hovorí Čimo, podľa ktorého to ešte v budúcnosti budú mať kompetentní problém vysvetliť. Ani on nechápe, ako je možné, že počas pandémie sa chránili hranice okresov a teraz nemáme dostatok kapacít na ochranu jednej časti štátnej hranice.

Ďalšie klamstvo, ktoré Hamran vyslovil je o tom, že títo ľudia tu nepáchajú trestnú činnosť. Čimo hovorí len o dvoch prípadoch vlámania do školy, či rodinného domu. Nehovoriac o krádežiach úrody, či osobná hygiena v bazéne. Vyjadrenia tohto typu preto nechápe. Podľa Čima sa s tým treba vysporiadať čím skôr aj tým, že ich prestaneme legalizovať, pretože skutočný problém nastane, keď nám Česi či Rakúšania zavrú hranice.

SPRISAHANIE proti donovi Quijoteovi de la Trnava? O ČO IDE NAOZAJ
Priatelia, nedajte sa pomýliť, upozorňuje na sociálnej sieti politický analytik Eduard Chmelár. Jeho Igorodie pení na facebooku, že Progresívne Slovensko sa sprisahalo so smerohlasáckou mafiou proti neohrozenému bojovníkovi donovi Quijoteovi de la... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Nie LGBTQ+, alebo diagnóza

Čimo prízvukuje, že Republika je zástancom tradičnej rodiny a zdravého sedliackeho rozumu. „Absolútne nesúhlasíme s touto agendou a ja hovorím za seba, nepoužívam tieto skratky, lebo ich nechcem legitimizovať. Ja hovorím tak, ako to je, je to diagnóza F-64 – duševná porucha sexuálnej orientácie,“vysvetľuje hudobník, ktorý tranzície vníma, ako mrzačenie. Prirovnáva to k amputácii končatín, čo by nikto dobrovoľne neurobil.

„Ako niekto môže nabádať svojich voličov – voľte nás, budeme vás rezať, sekať? Pre toto vznikla aj iniciatíva Deti vám nedáme,“ vysvetľuje Čimo.

Zdroj: Shutterstock | Ilustračná foto

Deti vám nedáme

Čimo s kolegom z kandidátky Štefanom Havlíkom svojho času založili iniciatívu Deti vám nedáme. V rámci nej sieťujú šudí so správnym prístupom k výchove.

„Toto je veľmi nebezpečné. Keď budú deti takéto pomýlené už v ranom veku, čo z nich vyrastie?,“ uvažuje kandidát na poslanca. Detí na školách treba viesť k úcte, k prírode, ku športu, k fyzickej práci.

„Dnes, keď sa opýtame mladých, čím chcú byť, tak chcú byť influencerom. Čo to je za prácu? Každý chce byť influencer, každý chce byť manažér. Kto nám za 30 rokov postaví dom,“ dopĺňa Čimo.

Pracovný tábor Západu

„My nič nevyrábame, nič neprodukujeme, ale tešíme sa, že prišla nová automobilka, alebo nejaká zahraničná korporácia, kde naši drú za šesťsto eur mesačne. My sme otroci Západu,“ konštatuje hudobník, pričom pripomína, že kedysi sa tu vyrábalo všetko od ihiel po autá. „Vedeli sme všetko a teraz vychovávame generáciu influencerov.“

Ukrajinec pritom podľa neho za pásom v slovenskej montovni zarobí dvakrát toľko, ako Slovák a preto ani reči o tom, že zahraniční robotníci tu znížili cenu práce, podľa Čima nie sú pravdivé.

Známy obchodný reťazec SŤAHUJE z predaja NEBEZPEČNÉ výrobky!
V Kauflande objavili nebezpečné výrobky obsahujúce kovové častice, ktoré môžu pri konzumácii spôsobiť vnútorné zranenia, ako aj zranenia úst a hrdla. Obchodný reťazec Kaufland okamžite sťahuje z predaja viacero tvarohových výrobkov. "Spoločnosť... Čítať ďalej
22 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Kde máme postavené diaľnice

Podľa Čima je nehoráznosť, že za 30 rokov po páde socializmu sme neboli schopní diaľnicou spojiť dve najväčšie mestá Slovenska. Konštatuje preto, že slovenské vlády by mali menej vydávať na zbrojenie suseda, na dotovanie utečencov, ale by sa mali postarať o občanov na Slovensku. A to platí vo všetkom – v prvom rade sa politici musia sústrediť na slovenského občana.

SITA | diaľnica, ilustračný obrázok

Týždeň pred voľbami ...

Nesplnené sľuby z bilbordov by zaviedol do zákona, ako podvod. Navyše pripomenul, že strany, ako PS ešte nevidel so slovenskou vlajkou a prezidentku, ktorá vyšla z PS počúva hovoriť takmer výlučne o „tejto krajine“. O Igorovi Matovičovi tvrdí, že do politiky vniesol nekultúru a tým vyhral voľby - inak nemá čo ponúknuť.

Slovensko potrebuje stabilitu

„Potrebujeme stabilné podnikateľské prostredie, potrebujeme sa vedieť spoľahnúť na to, že čo sa povie, platí,“ hovorí Čimo a pripomína časy pandémie, kedy na obed už neplatilo, čo sa povedalo ráno. A na tom chce trvať aj hnutie Republika, čo sa povie, to platí.

Dráčik TVRDO odchádzajúcej politickej elite: Čo ste tu tri roky predvádzali, muselo prebrať aj dinosaura
Záplava migrantmi je riadená sabotáž! Politici, kompetentní úradníci a iní spolupáchatelia, ktorí túto inváziu spôsobili tým, že boli súčinní pri jej realizácií alebo sa nečinne prizerali, musia niesť trestnoprávnu zodpovednosť za škody a... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!