Marika Gombitová spomína na deň, keď sa jej ZOSYPAL SVET (GALÉRIA+VIDEO)
24 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Keď sa povie meno Marika Gombitová, každý si predstaví niečo iné – jeden má nezabudnuteľnú spomienku na koncert z mladosti, iný s obdivom naslúcha jej charakteristickému hlasu a ďalší hovorí o jej neskutočnej pokore. Faktom je, že Gombitová aj napriek autonehode, ktorá úplne prevrátila jej život, sa vrátila nie len do nahrávacích štúdií, ale aj na koncertné pódiá.

Gombitová o súkromí veľa nehovorí, no tentokrát zaspomínala na jej prvé vystúpenie na Bratislavskej lýre po tragickej autonehode, po ktorej zostala na invalidnom vozíku. V zlých dňoch jej pomáha aj viera. O atraktívnej blondínke a jej vzťahoch sa pohovorilo mnoho fám, ktoré vyvrátila v autobiografickej knihe. Speváčka, ktorá sa nezúčastnila na pohrebe dlhoročného spolupracovníka Vaša Patejdla, sa snaží žiť čo najpozitívnejšie.

O súkromie sa nedelí

Speváčka aktuálne chystá dva veľkolepé koncerty v Prahe, v decembri odspievala niekoľko krát odložený koncert, nedávno prekvapila vystúpením v Brusne. O súkromí však hovorí veľmi málo. Pred časom sa však rozhovorila o spomienkach na tragickú autonehodu, ktorá sa udiala cestou z koncertu v Čechách 30. novembra 1980. Na čas sa jej „zosypal svet“, veď dynamická, vtedy 24-ročná speváčka, ktorej bolo plné pódium behom chvíle skončila na invalidnom vozíku. Do akej-takej kondície ju dostali v rehabilitačnom centre v českých Kladrubech, odkiaľ dostala možnosť vystupovať na Bratislavskej lýre.

„Nemala som takú kondíciu ani spevácku, ani fyzickú, pretože v rehabilitačnom centre v Kladruboch, odkiaľ som prišla na tú Lýru, som bola v dosť depresívnom prostredí. Vidieť pokope toľko utrpenia a bolesti...,“ spomína speváčka, ktorá aj sama v sebe musela nájsť motiváciu žiť ďalej.

Marián Greksa je potrestaný! (VIDEO)
V stredu ráno na Facebooku na Mariána Greksu čakalo nemilé prekvapenie. Sociálna sieť mu vypla jeho fanúšikovskú stránku. Kvôli dva roky starej piesni. Cenzorom sa nepáčila preto, že zaznela na trnavskom mítingu strany Hlas. Dva roky stará pieseň... Čítať ďalej
22 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Ako jej deti

Gombitová je medzi svojimi fanúšikmi známa láskou k zvieratám. Aj doma mala vždy pár psíkov, ku ktorým v lete pribudol tretí. Na parkovisku po nákupoch sa k nim primotal psík, ktorý sa tam túlal niekoľko dní.

„Tie psie očká, v ktorých som videla tú túžbu po láske a domove ma okamžite presvedčili, že to všetko nájde u nás,“ píše Marika na Facebooku s tým, že Bella sa s Láskou a Majkym veľmi rýchlo spriatelili.

„Sú veci medzi nebom a zemou a Bella si nás našla. Som veľmi šťastná,“ tešila sa Gombitová, bez ktorých si nevie predstaviť život.

Pomáha jej aj viera

„Je to veľmi ťažké. Tak si niekedy hovorím, či to má význam. A stále si poviem, áno, robíš to pre ľudí, ktorí ťa majú radi, ktorí ti pomáhajú, držia ťa. Niekedy prídu také chvíľky, že človek nemôže tam, kam chce. Alebo sa nemôžem pohrať s tými psíkmi, ako by som chcela. Nemohla som sa dlho z toho všetkého dostať, ale nakoniec mi pomohla viera. Nič sa nedeje iba tak. Sama sa modlím každý deň a sú to modlitby za nás všetkých,“ vyznáva sa Marika.

Atraktívna žena

Pred niekoľkými rokmi vyšla Gombitovej kniha Úlomky spomienok, v ktorej sa snažila vyvrátiť aj rôzne fámy, ktoré sa šírili okolo jej domnelých, ale aj skutočných vzťahov.

„S Vašom sme boli veľmi dobrí kamaráti a keď študoval na VŠMU, tak sme chodili spolu do cukrárne, na zmrzlinu, zákusok. Z toho vzniklo, že spolu niečo máme, že chodíme spolu, ale my sme boli veľmi dobrí kamaráti,“ napísala v knihe Gombitová, ktorá však nikdy nepoprela vzťah s Mekym Žbirkom, od ktorého sa veľa naučila a pri nakrúcaní muzikálového filmu Neberte nám princeznú prežili aj veľa pekných situácií. Jej poslednou láskou bol mladý muž z Talianska.

Muzikant z kapely Everlong: Ak chcete žiť vo ZVERIMEXE, voľte PROGRESÍVCOV (FOTO+VIDEO)
Piesne Adama Urbana a jeho kapely Everlong vo verejnoprávnom rozhlase, či v rádiách predsedu NR SR Kollára počuť nebudete, napriek tomu má svoje publikum, s ktorým živo komunikuje cez Facebook. Prečo nie je mainstreamový, zistíte veľmi rýchlo –... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Skončil rovnako

„Prišiel mi domov list, čo sa stalo môjmu bývalému priateľovi, no nikto nemal odvahu mi to povedať. Pochopila by som to. Boli sme v kontakte, potom sa oženil, stará sa oňho jedna zdravotná sestra, zobrali sa a ja jej nechcem ubližovať. Pretože viem, ako o mne rozpráva, že som jeho životnou láskou a voči tej babe to nie je fér, takže ja som kontakt zámerne prerušila. On chcel telefonovať, písať. Skončil na vozíku a má tú istú diagnózu,“ povedala Marika o svojej bývalom priateľovi.

Patejdlov pohreb bez Mariky

Vzhľadom na to, že Gombitová a Patejdl spolupracovali očakávalo sa, že Gombitová príde aj na pohreb v Prahe. Nestalo sa tak, Marika však poslala veniec. Mnohí z ich pracovného prostredia hovoria, že to bolo kvôli nedorozumeniu spred ôsmich rokov. Na verejnosť sa totiž dostala pracovná, nedokončená verzia piesne k rozprávkovému filmu Sedem zhavranelých bratov, na ktorej speváčka spolupracovala s Patejdlom.

Zmierená? Nedá sa

V relácii Nočné lampy v roku 2000 o svojom stave povedala, že vyrovnať, zmieriť sa s niečím takým nedá. Dá sa s tým len naučiť žiť. A to aj Gombitová robí po celý čas. A snaží sa, aby ten život bol čo najpozitívnejší.

Patejdl a Gombitová kratučko v 2. polovici 70-tych rokov tvorili pár
Patejdl a Gombitová kratučko v 2. polovici 70-tych rokov tvorili pár
Facebook Marika Gombitová official
Marika sa v rebríčku umiestnila na treťom mieste
Marika sa v rebríčku umiestnila na treťom mieste
Karel Gott & Marika Gombitová / Facebook (Patrik Ratajský)
Miro Žbirka & Marika Gombitová / Facebook (Lucia Lula)
Facebook (Marika Gombitová Official)
Facebook / Marika Gombitová - official
12. septembra oslávila Marika 67. narodeniny
12. septembra oslávila Marika 67. narodeniny
Facebook / Marika Gombitová - official
Facebook / Marika Gombitová - official
Patejdl a Gombitová kratučko v 2. polovici 70-tych rokov tvorili pár
Marika sa v rebríčku umiestnila na treťom mieste
12. septembra oslávila Marika 67. narodeniny
 

Charizmatická Ida Rapaičová má odkaz pre mladú generáciu
Charizmatická Ida Rapaičová nedávno oslávila osemdesiatku. Bola výraznou osobnosťou slovenského divadelníctva a filmu. A stále je významnou osobnosťou a človekom, z ktorého vyžaruje charizma a vnútorná sila. Ida Rapaičová sa nedávno zaradila... Čítať ďalej
18 | 09 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok

Ďakujeme vám!