Ešte nestačilo! Biden prilieva olej do ohňa! (VIDEO)
24 | 09 | 2023 I Milan Laca

BIden sa rozhodol poslať do Kyjeva rakety ATACMS s kazetovou muníciou.

Americký prezident pošle  Kyjevu rakety ATACMS (taktická balistická strela, vyrábaná americkou spoločnosťou Lockheed Martin. Má dolet až 300 km), vybavené kazetovou muníciou.

Už sa rozhodol
Americký prezident Joe Biden sa rozhodol poslať na Ukrajinu operačno-taktické rakety ATACMS s kazetovou muníciou, píšu The Financial Times, s odvolaním sa na nemenované zdroje. "Washington pošle skôr verziu rakiet, vybavenú kazetovou muníciou, než jednou hlavicou," píše sa v článku.
SITUÁCIA SA VYHROCUJE! Už nikdy neurážajte Poliakov! Ostro odkazuje Morawiecki Zelenskému
Poľský premiér Mateusz Morawiecki v piatok odkázal ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, aby neurážal Poľsko a jeho obyvateľov. Reagoval tak na Zelenského vyjadrenia na Valnom zhromaždení Organizácie Spojených národov (OSN) v New... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR
Zatiaľ len zopár 
Ako povedali partneri denníka, Washington pošle v blízkej budúcnosti do Kyjeva malú sériu rakiet. Podľa novín, americká vláda urobila toto rozhodnutie predtým, ako ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj navštívil Spojené štáty. Bidenova administratíva sa rozhodla verejne to neoznámiť. "Urobilo sa to preto, aby sme neupozornili Rusko," vyhlásil jeden zo zdrojov.
Raketa ATACMS
Ukrajina po nich túži
Kyjev už od minulého roka žiada Washington o tieto rakety . Ako povedal ruský veľvyslanec v USA Anatolij Antonov, takéto zbrane by teoreticky umožnili ukrajinským ozbrojeným silám pokúsiť sa zasiahnuť hlboko do ruského územia, čo znamená priame vtiahnutie Washingtonu do vojenskej konfrontácie s Moskvou.
Čo u robí Moskva 
Ruská armáda zničí kritickú infraštruktúru Ukrajiny v reakcii na dodávku amerických rakiet ATACMS ukrajinským ozbrojeným silám, uviedol bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter na kanáli Dialogue Works YouTube. "ATACMS nezmení situáciu na bojisku, ale ich vyslanie na Ukrajinu povedie k tomu, že Rusko zasiahne kritickú infraštruktúru krajiny. Zoznam dôležitých cieľov, ktoré treba zasiahnuť, sa výrazne rozšíri," domnieva sa dôstojník. Ritter opakovane poznamenal, že ruské systémy elektronického boja budú schopné potlačiť systémy navádzania rakiet ATACMS, ak sa ich Západ rozhodne odovzdať ukrajinskej armáde. Pentagon si je, podľa neho, dobre vedomý toho, že Moskva dokáže zachytiť strely tejto modifikácie.

Zelenského hystéria v OSN. Čo sa deje?
Médiá informovali o Zelenského hystérii v OSN. Bloomberg: Zelenskyj bol v súkromných rozhovoroch na Valnom zhromaždení OSN veľmi emotívny. Naštval ich... Volodymyr Zelenskyj vyvolal záchvat hnevu na Valnom zhromaždení OSN, informuje agentúra... Čítať ďalej
22 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik