CHMELÁR: Progresívci mi pripomínajú FANATICKÝCH ZVÄZÁKOV z 50-tych rokov (VIDEO)
25 | 09 | 2023 I Ladislav Kováčik

Novinárka Mimi Šramová sa vo svojej relácii na YouTube rozprávala s politológom Eduardom Chmelárom. Ten sa okrem iného vyjadril, že členovia Progresívneho Slovenska mu pripomínajú fanatických zväzákov z 50. rokov, ktorí sú rozhodnutí, že presadia aj niečo, čo národ nechce.

Nafúknu sa percentá a volič sa pridá k väčšine

Šramová nadhodila tému predvolebnej debaty Roberta Fica, Petra Pellegriniho, Michala Šimečku a Richarda Sulíka. Chmelár si myslí, že bolo nefér voči Republike, že do relácie nebol pozvaný jej zástupca, keďže strana dlhodobo patrí medzi štyri preferenčne najsilnejšie strany. Ďalej poznamenal, že išlo o prvú debatu, kde sa stretli zoči-voči Robert Fico a Peter Pellegrini. Politológ tu pripomenul, že v osobitnom statuse vyzval oboch ľavicových politikov, aby sa zmierili. Podľa Chmelára Pellegrini trucuje ako malé dieťa, lebo to bol práve on, ktorý sa viackrát odmietol stretnúť s Ficom. Chmelár tu napríklad spomenul snahu predsedu SNS Andreja Danka o sprostredkovanie ich stretnutia. V dotyčnej diskusnej relácii teda podľa politológa išlo o akúsi „prvú lastovičku“. Chmelár si všimol, že v tejto relácii sa obaja, Fico aj Pellegrini, navzájom šetrili. Podľa neho tak išlo o príjemne prekvapujúci moment, ktorý prišiel po dlhom čase.

Chmelár hovoril aj o svojej nedávnej skúsenosti zo Zlatých Moraviec, kde videl stánok Progresívneho Slovenska, pri ktorom však nikto nestál. Politológ konštatoval, že progresívci získavajú percentá vo veľkých mestách, predovšetkým v Bratislave. Na námestiach podľa neho nevidno veľké zhromaždenia progresívcov aj preto, lebo ich voliči nie sú typ ľudí, ktorí by potrebovali chodiť na námestia. Progresívne Slovensko podľa politológa používa rovnakú taktiku ako Zuzana Čaputová, keď kandidovala v prezidentských voľbách: Najprv sa nafúknu percentá a volič má potom tendenciu pridať sa k väčšine, kým voliči menších strán sú zneisťovaní. Tak sa z virtuálnych 15-18 percent môže stať reálnych 15-18 percent. „Je to podvod, ale takto sa to robí,“ vyslovil sa Chmelár.

Známy lekár: Progresivizmus je nebezpečná ideológia (VIDEO)
"Naozaj nechápem ako môže podľa všetkého konzervatívny človek ako Štefan Hríb vyhlásiť, že „na­ši progresívci nie sú ako tí ame­ric­kí“. Sú vraj ro­zum­nej­ší a za­ti­aľ neimportujú nejaké woke šia­len­s­t­vá na Slovens­ko." Citát MUDr. Igor... Čítať ďalej
22 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Progresívci sú ako fanatickí zväzáci

Pre Chmelára bolo podľa jeho slov až zábavné sledovať analýzy v Denníku N či Štandarde, ktoré boli úplne rozdielne, pokiaľ išlo o hodnotenie spomínanej predvolebnej debaty. Michal Šimečka Chmelára nepresvedčil, hoci politológ mu uznáva jeden „svetlý moment“, keď predseda PS adresoval Ficovi poznámku, že nebude hovoriť o "kumpánoch", ale o "oligarchoch". To však podľa Chmelára bol len bonmot.

Politológ konštatoval, že strana Progresívne Slovensko mu pripomína fanatických zväzákov z 50. rokov, ktorí sú rozhodnutí, že presadia stoj čo stoj aj niečo, čo ten národ nechce. Progresívci podľa Chmelára vtláčajú Slovensku niečo, čo to Slovensko jednoducho nechce. Chmelár považuje PS za extrémnu stranu, ktorá môže priniesť veľkú nestabilitu, pričom politológ sa obáva, že tá nás čaká tak či tak.

Viac vo videu:

CHLAPI, ZMIERTE SA!
Bývalý český prezident Miloš Zeman v stredu (20.9.) počas rozhovoru s politickým analytikom Eduardom Chmelárom povedal: "Verím, že pokiaľ ide o Roberta Fica a Petra Pellegriniho, nájdu k sebe cestu, už len preto, že zastupujú dve... Čítať ďalej
21 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik