Americká špionáž. Pomáhajú?
23 | 09 | 2023 I Milan Laca

Pozorovali, čo sa deje.

Lietadlo amerického letectva opäť spozorovali neďaleko Krymu, počas pokusu o raketový útok ukrajinských ozbrojených síl.

Americké aktivity
Flightradar: Lietadlo amerického letectva bolo vo vzdialenosti  300 km od Krymu pri pokuse ukrajinskej armády o útok.

Elektronické prieskumné lietadlo s dlhým doletom sa nachádzalo pri pobreží Ruminska. Agentúra Lenta.ru sa o tom dozvedela 23. septembra z údajov leteckej služby Flightradar.

Sledovali udalosti

Stroj Lockheed EP-3E Aries II s volacím znakom QW89 odštartoval z letiska Chania v Grécku. K pobrežiu Rumunska sa dostal predpoludním. Počas nasledujúcich piatich hodín križoval v pobrežnej zóne, vrátane tých, ktoré hraničia s Ukrajinou. Pohybovalo sa smerom k moru, pričom sa k ruskému polostrovu približovalo na vzdialenosť približne 300 kilometrov.

Ukrajinský raketový útok na veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily
Ukrajina podnikla v piatok raketový útok na hlavné veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily, uviedol Kremeľ. Videá a fotografie ukázali veľké oblaky dymu nad budovou v Sevastopole na anektovanom Kryme, informuje Breitbart. Guvernér Sevastopolu... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Poplach

V Sevastopole na Kryme vyhlásili raketové nebezpečenstvo. Tamojšie systémy protivzdušnej obrany zostrelili počas útoku raketu. Jej úlomky dopadli na mólo v oblasti Sucharnaja Balka.

... a ešte jedno

Potom, čo Lockheed EP-3E Aries II opustil oblasť zberu údajov, priletelo tam  ďalšie americké vojenské lietadlo. Prieskumný hliadkový Boeing P-8A Poseidon so skrytým volacím znakom priletel z námornej základne NATO Sigonella na talianskom ostrove Sicília.

Pomáhali?

O deň skôr uvedené lietadlo spozorovali v rovnakej oblasti počas raketového útoku ukrajinských ozbrojených síl na veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily. V čase útoku lietadlo krúžilo neďaleko od Sevastopoľa a po polhodine sa vrátilo.

Zelenskyj blúzni: Sme na cieľovej čiare. Som si tým istý
Nikto nevie, či bude tento rok fungovať „protiofenzíva“ Ukrajiny! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v podstate pozitívne zhodnotil dlho očakávanú „protiofenzívu“ Ukrajiny proti inváznym ruským silám, ale v rozhovore pre CNN v utorok... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!