Ukrajinský raketový útok na veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily
23 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajina podnikla v piatok raketový útok na hlavné veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily, uviedol Kremeľ. Videá a fotografie ukázali veľké oblaky dymu nad budovou v Sevastopole na anektovanom Kryme, informuje Breitbart.

Guvernér Sevastopolu dosadený Ruskom Michail Razvozhajev uviedol, že neexistujú žiadne informácie o obetiach. Hasiči podľa neho bojovali s požiarom a zasahovali aj ďalšie záchranné zložky, čo naznačuje, že požiar bol masívny. K veliteľstvu flotily prichádzal prúd sanitiek a okolo stoviek metrov boli rozptýlené črepiny, uviedla tlačová agentúra Tass.

Razvozhajev spočiatku varoval obyvateľov Sevastopolu, že je možný ďalší útok, a vyzval ich, aby neopúšťali budovy a nechodili do centra mesta. Neskôr povedal, že už nehrozí žiadne nebezpečenstvo leteckého útoku, ale zopakoval výzvy, aby nechodili do centrálnej časti mesta, pričom uviedol, že cesty sú uzavreté a prebiehajú nešpecifikované „špeciálne snahy“.

Kyjev, ako vždy, mlčí

Ukrajinskí predstavitelia, ktorí sa prihlásili k zodpovednosti za sériu ďalších nedávnych útokov na Krym, sa okamžite nepriznali, že Kyjev spustil útok.

Obyvatelia Sevastopolu povedali, že počuli výbuchy na oblohe a videli dym, informovali ruské spravodajské médiá. Zábery, ktoré kolovali na ukrajinských kanáloch Telegram, ukazovali oblaky dymu nad pobrežím. Associated Press nemohla okamžite overiť videá.

K útoku došlo deň po tom, čo ruské rakety a delostrelectvo zaútočili na mestá po celej Ukrajine, keď sa prezident Volodymyr Zelenskyj stretol s prezidentom Joeom Bidenom a predstaviteľmi Kongresu vo Washingtone, pričom bol odsúhlasený ďalší balík pomoci vo výške 24 miliárd dolárov.

Hlavná základňa ruskej Čiernomorskej flotily

Prístavné mesto Sevastopoľ slúži ako hlavná základňa ruskej Čiernomorskej flotily. Minulý týždeň tam ruské úrady obvinili Ukrajinu, že zaútočila na strategickú lodenicu v meste, poškodila dve opravované lode a spôsobila požiar v zariadení.

Krymský polostrov, ktorý Rusko anektovalo od Ukrajiny v roku 2014, je častým cieľom Kyjeva. Útok na lodenicu bol najväčší za posledné týždne.

ŠTYRI SCENÁRE vývoja vojny na Ukrajine! Ten PIATY sa EÚ spomenúť NEODVÁŽILA
Špecialisti z analytického centra Európskeho parlamentu (EP) analyzovali priebeh konfliktu na Ukrajine a zostavili štyri možné scenáre vývoja udalostí s horizontom prognózy do roku 2035. Piaty scenár, najviac pravdepodobný, pre istotu ani... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik