Sulík sa nezaprie. Rozbíja a neskôr podrazí aj svojich spojencov
25 | 09 | 2023 I Mária Sliacka

Už  toho rozbil tak akurát dosť , myslia si tí, ktorí ho poznajú  a príčetné  politické strany vedia, že so Sulíkom radšej do koalície nie. Má povesť rozbíjača vlád. Tak načo riskovať? 

Dostane sa však vôbec v tohtoročných voľbách do parlamentu? Nie je to také isté. Preto z obavy o budúcnosť svojej SASKY začal vyzývať takzvané demokratické strany, ktoré sa nachádzajú pod hranicou piatich percent, aby odstúpili a podporili  niektorú zo strán, ktorá má šancu sa do  parlamentu dostať.  Samozrejme, ide mu hlavne o tú svoju. Sulíkovci majú momentálne možnosť dostať sa do vlády iba v spojení s Progresívnym Slovenskom.

Progresívci sú rovnakí ako komunisti

Hoci v roku  2018 Sulík tvrdil, že: „PS je neomarxistická strana, ktorá si neoprávnene uzurpuje názov liberálna,“ teraz je už všetko inak. V diskusii na TV JOJ povedal, že spoluprácu s progresívcami víta, že sú pre SASKU prirodzenými partnermi a bude rád, ak mu predseda PS Michal Šimečka pri skladaní vlády zavolá ako prvému.

Odstúpi Dzurinda z parlamentných volieb?
Strana Modrí, Most-Híd neplánuje odstúpiť z parlamentných volieb. Na piatkovej tlačovej konferencii o tom informoval líder strany Mikuláš Dzurinda. "Cestou pre Slovensko po parlamentných voľbách nie je žiadna rezignácia, žiadne odstupovanie, ale... Čítať ďalej
22 | 09 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Pritom ale len pár dní predtým ostro zaútočil na svojich možných a zrejme jediných spojencov. V diskusii v Liberálnom dome Sulík vravel o programe progresívcov ako o komunistickom. Nepáči sa mu hlavne idea Každému podľa potrieb. Doslova uviedol: „Oni sa postarajú, že štát bude svojim zamestnancom dávať dôstojnú mzdu. To znamená, aby štvorčlenná rodina mohla žiť dôstojne.To bola idea komunizmu, že každý dostane podľa potrieb,“ kritizoval Sulík program strany Progresívne Slovensko.

Kritika programu Progresívneho Slovenska je pre SaS zrejme aj tentoraz kľúčovou súčasťou komunikácie s voličmi. „Som presvedčený, že ak poukážeme na program PS aj v zlom svetle a nič im nedarujeme, môžeme rásť,“ vysvetľoval Sulík na diskusii v Liberálnom dome. Dodal však, že konkurenciu budú iba kritizovať, ale nikdy na ňu nebudú útočiť.

Heger reaguje na Sulíka. NEODSTÚPIME!
Strana Demokrati sa bude s pokorou uchádzať o dôveru voličov. V prípade, že sa dostane do vlády, bude odborným, skúseným a stabilným partnerom. Uviedla to vo svojom stanovisku v reakcii na výzvu SaS, aby strany pod hranicou zvoliteľnosti z... Čítať ďalej
21 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!