Mazurek má Sabakovi, podľa rozsudku, zaplatiť 42-tisíc eur!
22 | 09 | 2023 I Mária Sliacka

Milan Mazurek (Republika) má zaplatiť odškodné Petrovi Sabakovi a verejne sa mu ospravedlniť

Covidove časy boli búrlivé, mimoriadne smutné  a ako sa zdá, mnohí  ľudia si následky z tých čias nesú  so sebou aj teraz. Nielen  v podobe traumy z úmrtia  blízkych, ale poniektorí vraj  aj  z následkov po očkovaní. Stará známa pravda vraví,  že čas ukáže.

Ukázal aj v prípade  podpredsedu strany Republika Milana Mazureka? 

Ten totiž počas covidu ostro hovoril o odborníkoch, ktorých nám tu servíroval predovšetkým Igor Matovič a jeho tím. Jedným z nich bol aj lekár Peter Sabaka. Ten je pritom známy tým, že si nenechá skákať po hlave a akékoľvek vyjadrenia na jeho adresu nenecháva nepovšimnuté. Aj preto najnovšie denník SME informuje o rozsudku prvostupňového súdu.

Lekár Peter Sabaka  Mazureka zažaloval

Pôvodne súd nariadil  Mazurekovi za hanobné tvrdenia zaplatiť 20 tisíc eur. Ten ale  po prehratom súde v Kežmarku povedal:  "Ja sa tu neponížim pred nejakým dezinformátorom a chudákom, takže ja sa mu ani neospravedlním, ani to nezmažem a už vonkoncom mu nezaplatím 20-tisíc eur."

Následok jeho vyjadrenia

Nárast sumy už na  42 000 eur. Takisto súd požaduje  verejné ospravedlnenie nielen na sociálnej sieti, ale  aj vo väčšine slovenských médií. Navyše by mal Mazurek vymazať  všetkých nepravdy z rokov  2021 a 2022 , ktoré na sociálnej sieti o lekárovi šíril, či už formou statusov alebo videí. Najnovší rozsudok voči Milanovi Mazurekovi ešte nie je právoplatný.