Matovičove TEATRO na GP! Trestné oznámenie na Roberta Kaliňáka a spolupáchateľov
22 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič podal v piatok trestné oznámenie na exministra vnútra za Smer-SD Roberta Kaliňáka a ďalších v súvislosti s minulotýždňovým incidentom počas tlačovej konferencie Smeru-SD.

Pôvodné vyjadrenie

Matovič pôvodne trestné oznámenie neplánoval. Vyplývalo to z jeho vyjadrenia na tlačovej konferencii. Považoval to za duplicitné, keďže očakáva viacero trestných oznámení. Zároveň tvrdí, že na tlačovú konferenciu Smeru-SD prišiel vzhľadom na to, že bola vopred oznámená ako verejná a chcel prejaviť svoj názor. "Medzičasom som už zaregistroval od viacerých ľudí, že podali sami trestné oznámenie, takže už to považujem za duplicitné. Vzhľadom na to, že mnoho státisícov ľudí to videlo, zrejme padne viacero trestných oznámení. Policajný zbor to bude asi musieť zosumarizovať na jedno miesto," vysvetlil Matovič.

A predsa!

K podaniu trestného oznámenia ho inšpirovali právnici, ktorí ho kontaktovali, aby oznámenie podal. Tvrdí, že koná v duchu verejného záujmu.

Kaliňák podľa Matoviča spáchal minimálne tri trestné činy. "Trestný čin lúpeže, trestný čin poškodzovanie cudzej veci v spolupáchateľstve s ostatnými ľuďmi a trestný čin útoku na verejného činiteľa. Vzhľadom na to, že tieto trestné činy boli páchané pod osobitným motívom, čo je priťažujúca okolnosť a zároveň voči chránenej osobe, čo je takisto priťažujúca okolnosť, tak trestná sadzba je od sedem do 12 rokov," vysvetlil líder OĽANO a priatelia. Okrem Kaliňáka hovorí o ďalších štyroch ľuďoch, ktorí mali byť páchateľmi.

Matovič minulý týždeň v stredu (13. 9.) narušil tlačovú konferenciu Smeru-SD k migrácii a dostal sa do konfliktu s Kaliňákom, ktorý mu chcel vziať mikrofón. Matovič Kaliňáka kopol a následne Richard Glück zo Smeru-SD Matoviča udrel. Kaliňák už podal trestné oznámenie. Pri incidente zasiahla aj hliadka mestskej polície, ktorá prípad vyhodnocuje. Konflikt odsúdili viacerí politici

Kaliňák pre HD: To je Matovičov život, robiť ľuďom zle (VIDEO)
Stredajšia potýčka vyvolaná Igorom Matovičom na verejnej tlačovej besede Smeru rezonovala aj medzi respondentami ankety Hlavného denníka a portálu Online tu a teraz. K incidentu sa vyjadril aj jeden z jeho nedobrovoľných aktérov, Robert... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik