Žaloba na Fica: Právny zástupca prezidentky prezradil viac
21 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Prezidentka Zuzana Čaputová podľa mnohých Slovákov, hrubým spôsobom vstupuje do predvolebnej kampane v prospech jednej strany a jednoznačne proti strane Smer-SSD. Robí tak aj  podaním žaloby na lídra Smeru Roberta Fica. Jej právny zástupca Radovan Pala tvrdí, že súvis medzi voľbami a žalobou neexistuje.

Prezidentkin advokát hovorí, že prezidentka žalobu podala aj ako prevenciu pred tým, aby niekto nevzal spravodlivosť do vlastných rúk. Radovan Pala pripúšťa, že politik musí zniesť kritiku, ak jej účelom nie je urážka a potupa kritizovaného. Čo sa týka otázky zmareného referenda, právnik tvrdí, že bolo prezidentkinou povinnosťou nechať Ústavnému súdu dovysvetliť nesprávne formulovanú otázku. Kým Pala si myslí, že dokazovanie, čo si kto o jej výrokoch myslí, nie je na prezidentke, Robert Fico hovorí o zásahu hlavy štátu do predvolebnej kampane.

“Americká agentka” a Sorosova slúžka”

“Americká agentka” a Sorosova slúžka” sú výroky, ktoré majú byť predmetom žaloby. Pala hovorí, že tieto výroky sa jej dotýkajú hlavne ľudsky. Tým, že niekto o nej šíri informácie postrádajúce vecný základ, podľa neho podsúvajú verejnosti dojem, že prezidentka je nesvojprávna osoba závislá od pokynov inej osoby. Navyše sa verejnosti dostávajú dojmy, že ide proti štátnemu záujmu a právam ľudí, a teda pácha trestnú činnosť.

Zuzana Čaputová, foto: TASR

„Môžu sa snažiť potom zobrať spravodlivosť do vlastných rúk čo smeruje potom do tých skutočných vyhrážok a priameho podnecovania k násiliu,“vysvetľuje Pala s tým, že práve tomu čelí nie len prezidentka, ale aj jej rodina.

Fico: Ak to inak nepôjde, na nelegálnu migráciu použijeme silu! (VIDEO)
My sa nebudeme prizerať, ako sa po Slovensku ponevierajú ľudia, o ktorých nič nevieme a nebudeme čakať, kým nám tento problém vybuchne. Skonštatoval to líder Smeru Robert Fico na tlačovej konferencii. "To naozaj potrebujeme, aby sa niečo stalo?... Čítať ďalej
21 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Politik musí kritiku zniesť

Práve s výrokmi, ktoré prezidentku spájajú s nadprácou pre USA, má Zuzana Čaputová najväčší problém. Robert Fico mnohokrát povedal, že politik vo verejnom priestore musí zniesť ostrejšiu kritiku, ako bežný občan, s čím v zásade súhlasí aj Pala.

„Kritika musí byť vecná, nemá obsahovať „samoúčelné” hanlivé výroky, ktorých jediným účelom je niekoho haniť, urážať,”dodáva Pala s tým, že prezidentka chce nastaviť hranicu, čo už v spoločnosti nie je prípustné ani voči verejne činnej osobe.

Marenie referenda

Druhá vec, s ktorou má prezidentka problém sú výroky o tom, že marila januárové referendum, čo bolo už druhé referendum, ktoré mala podľa Smeru vypísať. Pala hovorí, že keby Smer lepšie formuloval otázku, prezidentka referendum vôbec nemusela riešiť cez Ústavný súd. Pripomína výrok Ústavného súdu, podľa ktorého sporná otázka bola v rozpore s niekoľkými zákonmi.

„Ak by pani prezidentka túto otázku pustila ďalej, tak by si nie úplne plnila svoje povinnosti,“ konštatuje Pala, podľa ktorého to vie aj druhá strana.

V New Yorku symbolicky ožilo Československo (GALÉRIA)
Na galavečeri sme si spoločne s českým prezidentom Petrom Pavlom pripomenuli 30 rokov samostatnosti oboch našich republík a zároveň aj 30 rokov členstva Slovenska a Česka v OSN, uviedla prezidentka Zuzana Čaputová pred pár minútami na sociálnej... Čítať ďalej
21 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Teší sa na dokazovanie

Pala vyvracia aj slová Roberta Fica, ktorý skonštatoval, že sa teší na to, ako bude prezidentka vysvetľovať, že skutočne nie je americkou agentkou. Podľa advokáta dokazovanie niečoho, čo si o nej niekto myslí, nie je na prezidentke, ale na tom, kto konkrétny výrok vyslovil.

Fico v tom má jasno

V reakcii na prezidentkinu žalobu upozornil, že hlava štátu dáva civilnú žalobu na najsilnejšieho opozičného politika pre jeho vyjadrenia dva týždne pred parlamentnými voľbami. "Nech si prezidentka dá civilnú žalobu, opäť veľmi jasne zasahuje do predvolebnej kampane. Tým dáva najavo, že stojí za Progresívnym Slovenskom," skonštatoval. Podotkol, že práve prezidentka dala vyznamenania fašistom, podpísala nevýhodnú zmluvu s USA a marila referendum.

NESTRANNÁ PREZIDENTKA UROBÍ NIEČO TAKÉ PÁR DNÍ PRED VOĽBAMI?!!!!
Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu podala na súd žalobu na poslanca Národnej rady SR Roberta Fica (Smer-SD) na ochranu osobnosti. Dôvodom sú hrubé klamstvá a vymyslené obvinenia, ktoré o nej neustále šíri. TASR o tom informoval prezidentkin... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Facebook / Robert Fico

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

 

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik