Prokurátorka podala v kauze vraždy študenta Daniela Tupého obžalobu na Puškára
21 | 09 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prokurátorka podala v kauze vraždy študenta Daniela Tupého obžalobu na advokáta Adama Puškára. TASR to vo štvrtok potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave Juraj Chylo. 

"Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava podala Mestskému súdu Bratislava I na obvineného A. P. obžalobu pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom," priblížil Chylo.

Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému stíhaniu. Jeho obhajca Michal Ellinger už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine. Adam P. má pozastavený výkon advokácie.

Obvinený Adam Puškár z kauzy vraždy D. Tupého zostáva stíhaný vo väzbe
Obvinený Adam Puškár, ktorý je podozrivý z vraždy študenta Daniela Tupého, zostáva vo vyšetrovacej väzbe. Mestský súd Bratislava I v piatok zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné. TASR to potvrdil obhajca... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

ŠOKUJÚCA VÝPOVEĎ: Svedok opisuje, ako mal Puškár zabiť Tupého
Daniela Tupého na Tyršovom nábreží v Bratislave zavraždili 4. novembra 2005 niekoľkými bodnutiami. Vražda nebola vyšetrená takmer 18 rokov, kým v utorok (21. marca), neprebehla policajná akcia, pri ktorej bolo zadržaných desať osôb. Deň na to bol... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik