TÉMA ČURILLOVCOV REZONUJE aj u policajtov! Majú otázky...
23 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Kauza čurillovci nerezonuje len vo verejnosti, ale aj medzi ich kolegami na všetkých úrovniach policajného zboru. Na sociálnych sieťach ich príspevky na túto tému určite neuvidíte a zrejme ani „v krčme pri pive“ sa o Jánovi Čurillovi a spol. s vami rozprávať nebudú, no generál vo výslužbe Ivan Ševčík potvrdzuje, že téma vo vnútri silne rezonuje. Píše, že tým slušným nedá spávať.

Ševčík hovorí o otázkach na Odborový zväz polície (OZP), ktorých by bolo určite omnoho viac. Podľa Ševčíka by bolo dobré nazrieť do rôznych záznamov o odmenách, či platoch. Dôkaz toho, že ľuďom v Policajnom zbore nie je ľahostajné čo sa deje, je aj list košického policajného funkcionára. Ten dostal „odmenu“ v podobe kariérneho pádu.

Čo im prekáža?

„Nielenže sú povyšovaní v hodnostiach, ale užívajú si aj kariérny rast s mnohými benefitmi. Ale to nie je všetko. Mnoho policajtov sa pýta, či im OZP platí právnu ochranu v ich trestnom konaní. Vzhľadom na počet obvinených, počet skutkov, rozsah vykonávaných procesných úkonov, počet obhajcov  môže ísť o peknú sumu,“konštatuje Ševčík na margo úvah vo vnútri policajného zboru.

Znalci o Černákovi: Prekvapujúce výroky po ročnom pozorovaní (GALÉRIA)
Zhruba pred rokom Slovenskom prebehla správa, že Mikuláš Černák, ktorý je označovaný za bossa slovenského podsvetia, môže po odpykaní 25 rokov požiadať o prepustenie. Doživotný trest si odpykáva v Leopoldove, odkiaľ o sebe dal vedieť hneď... Čítať ďalej
20 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Otázky policajtov na OZP
  • Poskytujete právnu ochranu "čurilovcom"? Ak áno, komu?
  • Kto koho zastupuje ?
  • Bola vyplatená nejaká platba obhajcom?  Ak áno, koľko a komu?
Chcú sa pozrieť do ZOT

Ševčík tým nekončí. Policajti by si podľa neho mohli vyžiadať záznam o odmenách a trestoch (ZOT), z ktorého by bolo jasné, aké vysoke odmeny dostávali.

„Potom by sme sa pozreli na nárast platov, osobných príplatkov,  príplatkov za riadenie  pri premiestnení na vyššiu funkciu a ľahko by sme zhodnotili či na to mali alebo nemali. Verte tomu, že na to určite mali,“ uzatvára Ševčík s tým, že policajtov požiadal, aby boli otázky posunuté vedeniu policajných odborov.

Policajt, ktorý sa nebál

Na premiéra sa začiatkom augusta obrátil policajt z vedenia UIŠ Košice Ľubomír Imlej. Vo svojom liste popísal praktiky, ktorými sa aj jeho snažili ovplyvniť tak, aby poškodil vyšetrovateľke Santusovej. Na svojom poste „prežil“ niekoľko vlád a zdá sa, že ani súčasné vedenie nebolo s jeho prácou nespokojné. V liste totiž uviedol aj fakt, že bol za svoju prácu odmenený ešte aj v júni 2023 (to už bol šéfom UIŠ Juhász) a jeho odmeny za posledný rok činili zhruba 4.300 eur.

Rozviazané ruky, alebo utrhnutí z reťaze - Hamranovi chlapci vyčíňať vedia
Hoci o rozviazaných rukách polície Igor Matovič, Roman Mikulec (OĽaNO), či policajný prezident Štefan Hamran hovorili už pred troma-štyrmi rokmi, čo to v skutočnosti znamená, sa ukazuje až teraz, hoci náznaky sú tu už veľmi dávno. Verejnosť ich... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Degradovaný. Lebo nemlčal

Koncom augusta však premiér z Imleja jedným podpisom na personálnom rozkaze urobil staršieho vyšetrovateľa Krajského policajného riaditeľstva, čo je výrazný zostup na kariérnom rebríku. Pluska preto uvažuje, premiér si zrejme ani nedal námahu zistiť pravdivosť okolností Imlejovho preradenia. Veď je mimoriadne zaneprázdnený, tak prečo by ho mal zaujímať nejaký policajt z Košíc, ktorý si navyše dovolil kritizovať tých, o ktorých Hamran hovorí, ako o ľuďoch so správnym morálnym nastavením. Dá sa len špekulovať o tom, či Ódor Imlejov list aspoň čítal. Ak áno, na jeho alarmujúci obsah reagoval Imlejovým odvolaním.

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!