NEUVERÍTE! Sulík "žobre" o hlasy, aby sa dostal do parlamentu
21 | 09 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Nemá to trochu popletené? SaS vyzvala k odstúpeniu z volebného boja kandidujúce strany, ktoré sa pohybujú pod hranicou zvoliteľnosti. Ako to bolo v apríli tohto roku?

Predseda SaS Richard Sulík upozornil na hrozbu prepadnutia množstva demokratických hlasov, ktoré môžu byť kľúčové pri zostavovaní vlády. Ak by sa strany rozhodli z boja odstúpiť v prospech SaS, deklaroval pripravenosť rokovať s nimi po voľbách o obsahu vládneho programu či personálnych nomináciách. Vyhnúť sa chce vzniku vlády v zložení Smer-SD, Hlas-SD, Republika a SNS, ktorú označil za najhorší scenár pre Slovensko.

"Vyzývame strany, ktoré nemajú šancu byť v parlamente, aby odstúpili z politického boja, a aby podporili niektorú z demokratických strán," vyhlásil Sulík. Nejde podľa neho o to, kto voľby vyhrá, ale o to, aby predseda Smeru-SD Robert Fico nedisponoval 76 poslancami. Šéfa Smeru-SD označil za hrozbu pre Slovensko, preto podľa neho v žiadnom prípade nesmie zostaviť vládu.

Silné slová na začiatku kampane

Podľa júlových prieskumov sa strana Sas pohybovala pod hranicov zvoliteľnosti a strana by získala len približne 4,6% voličských hlasov. A to v apríli tohto roku, po kongrese, chcel vyhrať voľby. Sulík vtedy vyhlasoval, že SaS urobí všetko preto, aby vyhrala septembrové predčasné parlamentné voľby. Riešiť chce najpálčivejšie problémy v krajine, napríklad zdravotníctvo.

Boli pripravení

"Chybami sa človek učí. Aj vďaka našim chybám sme dnes poučení a sme pripravení riadiť krajinu najlepšie zo všetkých strán," uviedol Sulík. Skonštatoval, že doteraz boli liberáli vždy "do počtu" ako opozícia či ako menšinový partner. Toto chcela SaS podľa jeho slov zmeniť. "Odmietame byť len do počtu, odmietame byť menšinovým partnerom, a práve preto v týchto voľbách meníme hru," podotkol.

Údajne majú všetko, vraj aj odborníkov

Sulík tiež avizoval, že liberáli majú pripravený predvolebný program, v najbližších dňoch ho budú konzultovať s ďalšími členmi a následne ho predstavia verejnosti. Tvrdí, že strana je odborne a personálne pripravená riadiť jednotlivé rezorty po voľbách. "Budeme priamočiarejší, budeme si viac stáť za svojím, lebo my máme riešenia a odborníkov, lebo my držíme dohody, lebo my máme skúsenosti, a to všetko bez korupčných káuz," poznamenal.

PRIESKUM! Výsledky prekvapia! SaS mimo parlamentu, Republika stúpa
Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali na začiatku júla, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 20,6 percenta hlasov. Nasledujú Progresívne Slovensko (PS) s 15,6 percenta a Hlas-SD s 11,4 percenta hlasov. Vyplýva to z volebného modelu... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Dnes vyzýva, aby vôbec preliezol

Subjekty s preferenciami pod päť percent vyzval k zodpovednosti. Apeloval najmä na predstaviteľov strany Demokrati, aby odložili egá bokom. Sulík chce, aby neprepadol žiaden pravicový a demokratický hlas voličov. V prepočte na počet poslancov v parlamente podľa Sulíka hrozí prepadnutie šiestich až ôsmich mandátov. Dodal, že to zvyšuje riziko zostavenia vlády Smeru-SD, Hlasu-SD, Republiky a SNS, čím by sa podľa neho Slovensko stalo čiernou dierou Európy.
Sulík zároveň poznamenal, že Hlas-SD nie je pre SaS želaným partnerom. "Je to strana, ktorá chce silný štát, pričom silný štát vás akurát oberie o dane," uviedol. Podčiarkol, že zo spolupráce vie strany vylúčiť len kongres SaS, ktorý tak zatiaľ urobil pri Smere-SD, ĽSNS či SNS.

Sulík sa prebudil zo sna a ide vyhrať voľby
"Bejby nebude sedieť v kúte," znie hláška v známom filme Hriešny tanec. Takto nejako vyznieva odkaz zo sobotného kongresu strany SaS. Richard Sulík sa zrejme prebral zo sna a vyráža do boja. Klokany počkajú. SaS povedie do septembrových... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!