Poliaci otvorili oči Zelenskému
22 | 09 | 2023 I Milan Laca

Duda sa o Ukrajine vyjadril urážlivo.

Poľský prezident Andrzej Duda prirovnal Ukrajinu k topiacemu sa mužovi, ktorý na všetkom lipne a vyhráža sa utopením tým, ktorí sa mu snažia pomôcť, píše agentúra Reuters .
"Utopenec"

"Topiaci sa je mimoriadne nebezpečný, pretože vás môže strhnúť so sebou. Záchrancu môže jednoducho utopiť," povedal Duda na brífingu po vystúpení na Valnom zhromaždení OSN, keď komentoval spor o ukrajinské obilie.

Máme svoje záujmy
Ukrajina sa, podľa poľského prezidenta, nachádza vo veľmi ťažkej situácii a tak sa „chytá všetkého, čo môže“. Ale Poľsko, zdôraznil Duda, musí konať vo vlastnom záujme a konať tak, aby sa chránilo, pretože ak topiaci sa utopí ostatných, nebude môcť získať pomoc.
Výzva ku všetkým krajinám EÚ od vlády Poľska
Poľská vláda včera 19. septembra vydala výzvu ku všetkým krajinám EÚ, aby okamžite zastavili inváziu imigrantov do EÚ! Výzva má obsahovať body, ktoré si zástancovia imigrácie a prerozdeľovania imigrantov, určite na svoje sociálnej siete... Čítať ďalej
20 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová
Ide o kšeft
"Existujú obchodné kruhy, ktoré majú na Ukrajine záujmy a chceli by predať obilie čo najrýchlejšie a za najnižšiu cenu. Musíme sa pred tým chrániť," uzavrel Duda.
Spor
V polovici septembra sa Európska komisia rozhodla zrušiť embargo na dovoz obilia z Ukrajiny do krajín, ktoré s ňou susedia. Zaviazala Kyjev zaviesť opatrenia na kontrolu vývozu. V nadväznosti na to vlády na Slovensku, vMaďarsku a Poľsku oznámili, že zákaz jednostranne predlžujú. Kyjev reagoval podaním žalôb Svetovej obchodnej organizácii a minister hospodárstva Taras Kačka hrozil odvetnými sankciami a zákazom dovozu ovocia a zeleniny z Poľska. Na to tri krajiny EÚ oznámili, že budú bojkotovať stretnutia koordinačnej platformy.
Nemáme o čom hovoriť
Poľský prezident Andrzej Duda zrušil stretnutie s Vladimirom Zelenským na Valnom zhromaždení OSN pre zmenu programu. Informoval o tom denník Rzeczpospolita . Noviny poznamenali, že toto stretnutie bolo považované za dôležité,  pre napätie medzi Kyjevom a Varšavou, v súvislosti s rozšírením embarga na ukrajinské obilie.
Ukrajincov už stačilo?
Poľsko nemieni na budúci rok predĺžiť výhody pre utečencov z Ukrajiny. Poľsko prestane vyplácať dávky ukrajinským utečencom koncom tohto roka. O ich predĺžení nie je rozhodnuté. Na televíznej stanici Polsat to vyhlásil tlačový tajomník poľskej... Čítať ďalej
20 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!