Peter Pellegrini reaguje na Roberta Fica (VIDEO)
20 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Peter Pellegrini, predseda strany HLAS - SD vo videu na sociálnej sieti reaguje na Roberta Fica, predsedu strany SMER- SSD.

Smer odhalil, s kým chce naozaj vládnuť, tvrdí Peter Pellegrini (Hlas-SD), ktorého mrzí, že sa robí všetko proti vzniku sociálnodemokratickej vlády. Nepáči sa mu, že Fico hovorí o vláde s inými politickými stranami, keďže dlhodobo hovorí o Hlase ako o sesterskej strane.

Ak tou inou stranou je Republika, vládu s týmto hnutím si Pellegrini nevie predstaviť hneď z niekoľkých dôvodov. Medzi iným aj kvôli postoju voči SNP, aký členovia v minulosti deklarovali. 

Ficov výrok

„Lepšie bude, ak Smer na úkor Hlasu získa dominantnejšie postavenie a zostaví stabilnú vládu s inými politickými hráčmi,“ to je výrok, na ktorý reaguje Peter Pellegrini, ktorému sa nepáči, že predseda Smeru sa snaží ovplyvniť voličov Hlasu, aby ho nakoniec nevolili napriek tomu, že Robert Fico dlhodobo o Hlase hovorí, ako o sesterskej strane.

Pellegrini ukľudňuje voličov: Nebojte, žiadna kolaborácia s pravicou nebude! (VIDEO)
Nepodliehajte strachu. Aj keď nás stále niekto obviňuje z kolaborácie s pravicou, HLAS – sociálna demokracia je a zostane štandardnou ľavicovou stranou. Ktorá kladie na prvé miesto národné záujmy Slovenska a ľudí, ktorí tu žijú. Presviedča o tom... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

O kom teda Fico hovorí?

„Na túto dvojtvárnosť sme si u neho už zvykli, hoci jej nerozumieme. Dôležitejšie je niečo iné. Robert Fico nám prvýkrát povedal, s kým chce na Slovensku vládnuť – s inými politickými hráčmi,“ Pellegrini sa teda pýta, kto tí hráči sú.

„Hovoríš teraz o hnutí Republika, ktoré ide organizovať referendum za vystúpenie Slovenska z NATO? O Republike, s ktorou všetky normálne strany spoluprácu odmietli? Pýtam sa, lebo okrem SNS ti tam žiaden politický hráč okrem Hlasu neostal,“žiada vysvetlenie Pellegrini.

Tri jasné podmienky

Peter Pellegrini upozorňuje, že Hlas svoje tri podmienky vstupu do vlády pomenoval jasne. Sú nimi zavedenie trinásteho dôchodku, silná ruka štátu v strategických podnikoch a vyrovnanie regionálnych rozdielov.

„To sú jasné požiadavky skutočnej sociálnej demokracie pre ľudí a ja si neviem predstaviť, ako by sme takéto podmienky dokázali presadiť s progresívnymi, alebo liberálnymi stranami,“vysvetľuje predseda Hlasu.

Majú aj štvrtú podmienku

„Nijakým spôsobom nesmie byť ohrozené členstvo Slovenska v EÚ a NATO. A bude priamo ohrozené, ak bude Smer po voľbách spolupracovať s Republikou,“myslí si predseda Hlasu, ktorý ako rodený Banskobystričan má hlboko v srdci ideu a odkaz SNP. Mal by ich tam mať podľa neho každý skutočný sociálny demokrat.

Koalícia hovorí o populistickom ťahu opozície, Saková to odmieta
Poslanci Národnej rady (NR) SR pôsobiaci v mimoparlamentnom Hlase-SD podporili otvorenie mimoriadnej schôdze k obnoveniu kontrol na slovensko-maďarskej hranici. Poslanci bývalej koalície však nemajú záujem diskutovať o tejto téme, ktorá je aktuálne... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Čierna vlajka na BB SK

Peter Pellegrini pripomína, akú hanbu z pohŕdania obeťami Povstania cítil, keď v jeho výročie vyvesili kotlebovci na čele s Uhríkom v Banskej Bystrici čierne zástavy a priamo Fica sa pýta, či tieto zástavy chce vidieť na Úrade vlády.

„Robert, vládou s fašistami sa ani nestraší, ani nevyhráža. Hlas, ani ja osobne sa na takej vláde nikdy nebudeme podieľať. Ale vďaka za informáciu, ako si Smer predstavuje slovenskú budúcnosť,“ uzatvára Pellegrini.

Historický medzník so silnou tradíciou

O SNP generál vo výslužbe Jozef Viktorín pri príležitosti sviatku SNP hovoril, ako o dejinnom medzníku s hlbokou tradíciou ako v bývalom Česko-Slovensku, tak aj v samostatnej Slovenskej republike.

„Bez ohľadu na to, kto si čo myslí o hnutí Republika, musím povedať jednoznačne, že si vážime každého, kto nechal svoj život za to, aby Slováci ukázali, že im je milá sloboda a samostatnosť,“ vysvetľuje Viktorín s tým, že všetci tí, ktorí padli v SNP si zaslúžia úctu všetkých nás.

Toto si o SNP musíme povedať (VIDEO)
Hnutie Republika bolo v minulosti častokrát obviňované z akéhosi prekrúcania histórie a spochybňovania Slovenského národného povstania. Generál vo výslužbe Jozef Viktorín hovorí, že tento sviatok nepatrí elitám, ale patrí ľuďom. Čo si teda treba o... Čítať ďalej
29 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik