Obrovské pobúrenie v Poľsku! Andrzej Duda zrušil stretnutie so Zelenským!
20 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Ukrajinci ukázali svoju pravú tvár. A to je len začiatok" – v Poľsku vypuklo obrovské pobúrenie po tom, čo vyšlo najavo, že Zelenskyj ich žaluje.

Andrzej Duda tiež zrušil svoje stretnutie so Zelenským.

"Je to nechutné vzhľadom na to, koľko sme už pre Ukrajinu urobili. Je to škandalózne!" – komentoval poľský komentátor v článku v Gazete Wyborcza o Ukrajine, v ktorom oznámil, že Zelenský bude žalovať Varšavu za predĺženie zákazu dovozu ukrajinského obilia. A to nebol jediný komentár, ktorý odrážal rozhorčenie Poliakov.

"Bolo by dobré, keby Ukrajina nezabudla, odkiaľ vzala pomoc" – reagovali Poliaci tvrdo na Kyjev
Magyar Nemzet sa pozrel na komentáre najväčšieho poľského denníka. Netreba dodávať, že Poliakom sa prinajmenšom nepáči správanie Ukrajincov:
  • "To je vďačnosť..."
  • "Poľsko musí OKAMŽITE zastaviť dodávky zbraní a finančnú podporu ukrajinským utečencom žijúcim v Poľsku!"
  • "Na Ukrajine už nemyslia logicky"!
  • "Moja podpora Ukrajiny sa teraz skončila a vyzerá to tak, že tisíce ďalších tak urobia."

– sú komentáre Poliakov, v ktorých reagujú na krok Ukrajincov.

"Zelenskyj ho bodol nožom do chrbta," uviedol jeden z komentujúcich reakciu na správu, že Duda zrušil stretnutie so Zelenským.

Stretnutie Volodymyra Zelenského a Andrzeja Dudu sa malo uskutočniť na 78. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN.

"Žiadame našich poľských priateľov, aby odložili svoje emócie" – tu je reakcia Ukrajiny na poľské pobúrenie

Oleg Nikolenko označil jednostranný zákaz dovozu ukrajinského obilia zo strany Poľska za neprijateľný pre Ukrajinu.

Hovorca ministerstva zahraničných vecí Oleg Nikolenko na svojom účte na sociálnych sieťach uviedol, že dostali podrobné informácie o stretnutí ukrajinského veľvyslanca a námestníka poľského ministra zahraničných vecí, kde ukrajinská strana zopakovala:

Jednostranný poľský zákaz dovozu ukrajinského obilia je pre Ukrajinu neprijateľný.

"Žiadame našich poľských priateľov, aby odložili svoje emócie bokom. Ukrajinská strana ponúkla Poľsku konštruktívne riešenie obilnej otázky. Očakávame, že naše návrhy sa stanú základom pre posun dialógu konštruktívnym smerom," povedal Nikolenko.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik