PAROUBKOV LIST FICOVI! Po českých exprezidentoch Klausovi a Zemanovi ŽELÁ SMERU VÍŤAZSTVO aj expremiér
21 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Najvýznamnejší českí politici želajú Robertovi Ficovi víťazstvo vo voľbách! Po bývalých prezidentoch Klausovi a Zemanovi aj expremiér Paroubek! 

Mimoriadne významné voľby do Národnej rady Slovenskej republiky sú pred nami. Nielen na Slovensku budú ich výsledky očakávané s napätím. Budú totiž mať vplyv aj za hranicami. Slováci dokonca môžu veľmi významne ovplyvniť vojenský konflikt na Ukrajine, píšu ParlamentníListy.cz
 
V prípade víťazstva kandidátky na čele s Robertom Ficom a zostavení koaličnej vlády Smeru sa priblíži nádej na mier. A to nie je málo. Bol by to aj signál do Česka, že vláda krajiny môže byť sociálne a národne zodpovedná. Aj preto poslal predseda spolku Nespokojní Jiří Paroubek Robertovi Ficovi list, v ktorom vyjadruje nádej na víťazstvo Smeru – sociálna demokracia.
 
List prinášame v plnom znení.

 

Vážený pán

doc. JUDr. Robert Fico, CSc.

predseda strany SMER – sociálna demokracia

Vážený pán predseda, milý priateľ,

s veľkou pozornosťou sledujú všetci českí „starí“ socialisti, celá skutočná demokratická ľavica, obrovské úsilie strany SMER a Vaše osobne vo volebnej kampani predchádzajúcej parlamentným voľbám do Národnej rady Slovenska.

Som rád, že môžem v mene členov spolku Nespokojní, ktorý združuje členov všetkých českých ľavicových a ľavostredových strán, vyjadriť nádej, že vo voľbách 30. septembra strana SMER rozhodným spôsobom zvíťazí. A že bude schopná po voľbách so svojimi politickými spojencami vytvoriť funkčnú, silnú vládu so širokou parlamentnou podporou.

Veríme, že toto Vaše volebné víťazstvo ožiari nielen celé Slovensko, ale svojimi lúčmi prežiari celú Európu vrátane Českej republiky.

Vo volebnej kampani vyjadrujete myšlienky, s ktorými sa stotožňujú nielen členovia nášho spolku, ale, ako sme presvedčení, aj veľká väčšina slovenských občanov.

Zastavenie vojny na Ukrajine. Efektívny boj proti inflácii. Oživenie hospodárskeho rastu a zabezpečenie rastu životnej úrovne ľudí. Dôraz na suverenitu v rozhodovaní národného štátu. To všetko sú princípy nám blízke. Ako dúfame, tieto princípy sa budú skôr alebo neskôr presadzovať aj v politike Českej republiky.

Milý priateľ, prajeme Vám a Vašej strane veľa úspechov v závere volebného boja, ktorý sa, bohužiaľ, zvrháva vo veľmi osobne vyhrotenú kampaň proti Vám a Vašim najbližším spolupracovníkom.

Čeliť takej kampani vyžaduje veľkú osobnú odvahu a Vy ju skutočne máte.

S priateľským pozdravom

Ing. Jiří Paroubek

Predseda spolku Nespokojní, zs

"Ak uspejete, Slovensko má šancu." Fico dostal nečakanú podporu z Českej republiky
Bývalý prezident Václav Klaus vyjadril podporu na konci volebného boja v liste slovenskému expremiérovi Robertovi Ficovi. Urobil tak po tom, ako slovenský expremiér Igor Matovič (OĽaNO) sa pobil na tlačovej konferencii strany Smer-Sociálna... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Zemanova podpora

Bývalý český prezident Miloš Zeman v stredu počas rozhovoru s politológom Eduardom Chmelárom povedal: "Verím, že pokiaľ ide o Roberta Fica a Petra Pellegriniho, nájdu k sebe cestu, už len preto, že zastupujú dve sociálnodemokratické strany, čo je, mimochodom, v Európe unikát."

Nestor českej sociálnodemokratickej politiky síce naďalej podporuje svojho dlhoročného priateľa Roberta Fica, ale počas nakrúcania rozhovoru i mimo neho niekoľkokrát vyslovil svoju prioritu a želanie, aby Smer-SSD a Hlas-SD kráčali spoločnou cestou.

Exprezident Miloš Zeman a Eduard Chmelár, zdroj: FB/ECH

Aj Klaus v tom má jasno

Aj bývalý český prezident Václav Klaus vyjadril podporu na konci volebného boja v liste slovenskému expremiérovi Robertovi Ficovi. "Vo vašom úspechu vidíme šancu pre Slovensko zostať demokratickou krajinou," píše bývalý prezident Českej republiky Robertovi Ficovi.

Prezident Klaus v liste Ficovi, predsedovi v súčasnosti najpopulárnejšej slovenskej strany Smer-SD, píše, že je znepokojený situáciou na Slovensku. "Pozorne sledujeme predvolebné debaty a celú atmosféru na Slovensku. Znepokojuje nás to a vo vašom úspechu vidíme šancu pre Slovensko zostať demokratickou krajinou a zostať samo sebou," píše.

"Brutálne útoky na vás a vašu stranu sú dôvodom našich obáv," pokračuje Klaus vo svojom písaní.

"Súhlasíme s vami, že je potrebné spoliehať sa na občanov Slovenska, na slovenských voličov a nie na komentáre v New York Times alebo iných zahraničných médiách, vrátane českých," dodal Klaus s tým, že výsledky slovenských volieb považujeme za dôležité nielen pre samotné Slovensko, nielen pre ďalší rozvoj v strednej Európe, ale v Európe ako celku. "Budú mať vplyv aj v Českej republike," dodal.

"Berte tento list ako vyjadrenie našej podpory na konci volebnej kampane. Hoci sa zo správ v médiách môže zdať, že u nás nemáte priaznivcov, môžeme vás ubezpečiť, že to tak nie je," povedal exprezident Václav Klaus slovenskému expremiérovi Robertovi Ficovi.

Václav Klaus: Fico bojuje proti odslovenčeniu Slovenska! (VIDEO)
Bývalý prezident Českej republiky Václav Klaus v programe „Pane prezidente“ na XTV odpovedá okrem iného na otázku, ako možno vnímať situáciu na Slovensku, aký vplyv bude mať výsledok parlamentných volieb na dianie v Česku, či vysvetľuje tému... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik