Dáta bez pátosu: Vitajte v pekle, priatelia
20 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Analytici zoskupenia Dáta bez pátosu už nejaký čas avizujú, že sa na Slovensko valia veľmi zlé časy. Prvým príznakom toho je podľa analytikov fakt, že ako veriteľ je Slovensko v mizernej pozícii voči investorom a že je slabá ponuka na kúpu dlhopisov s dlhou dobou splatnosti.

„Úplným mlčaním od analytikov, ale veľkým potleskom od bývalého štátneho tajomníka Marcela Klimeka bola odmenená informácia, že Slovensko opakovane ponúklo včera 19. septembra v emisii svoj 30 ročný dlhopis: pôvodne z roku 2017 a splatnosť 2047. Emisia má veľkosť 5 miliárd eur a zatiaľ je predaných postupne asi 3,3 miliardy eur. K dispozícii a v ponuke je 1,7 miliardy eur,uvádzajú na Facebooku analytici s tým, že „Investori prejavili záujem presne o 90 miliónov eur a aj to si zapýtali priemerný výnos 4,2%. ARDAL akceptoval iba 60 miliónov, lebo ostatní asi pýtali vyšší výnos.“

Remišová VO VÝVRTKE: CYNICKÉ KLAMSTVÁ! Podávam trestné oznámenie na Hlas
EUROFONDY, KORUPCIA, KŠEFTY, ŠTÁTNE ZÁKAZKY. Remišová má evidentne problém – nedávno kúpila novú vilu s dvomi pozemkami v Rakúsku! To musíte vidieť, čo robia politici s vašimi peniazmi! Tri byty v Bratislave, chatu pod Tatrami, byt v Belgicku a... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Pripomínajú, že táto istá emisia bola ponúknutá už v marci 2021, keď na pozíciu ministra financií nastúpil Igor Matovič. Vtedy bol záujem investorov 250 miliónov eur. Pýtali si 0,7% výnos.

ARDAL podľa analytikov akceptoval 99 miliónov a ostatným ohrdol. Vláda podľa analytikov ARDALu neindikovala hospodárnosť bez deficitov v najbližšej dekáde, tak si „výpožičky“ odložila.

„Ak Vám bude Igor Matovič, alias falošný bakalár dnes tvrdiť, že LEN ON niečo ušetril a že sú to 4 miliardy eur, tak vedzte, že Slovensko opakovane pripravoval o svetlú budúcnosť, trvale a nadpriemerne zadlžoval, atómovkami deklasoval a keď si mohol požíčať lacno, tak tým ohrdol, aby sa o 2 a pol roka na trh vrátil a to isté v tej istej emisii pri nižšom dopyte si požičal o 3 a pol % drahšie,“vysvetľujú analytici a pripomínajú, že prvý náznak mizernej situácie je neochota dlhodobej pôžičky.

V tejto súvislosti dávajú väčší zmysel nedávne informácie od rovnakých analytikov, podľa ktorých je hodnota pomoci, ktorú môžeme v budúcnosti čakať od štátu, na rovnej nule a ešte aj tak bude deficit nášho štátneho rozpočtu obrovský. Dáta bez pátosu hovoria o tom, že všetky materiály na roky 2023-25 predpokladajú nulovú pomoc s energiami.

  • nulovú pre domácnosti s plynom
  • nulovú pre domácnosti s teplom
  • nulovú pre domácnosti u poplatkov za elektrinu
  • nulovú pre zraniteľné subjekty (domovy, školy, nemocnice)
  • nulovú pre regulované a aj pre neregulované subjekty

Šokujúce informácie zverejnili analytici! Žiadnu POMOC NEČAKAJTE
Analytici z organizácie Dáta bez pátosu upozorňujú, že v budúcom roku nám s energiami žiadna pomoc nehrozí. Aj tak budú verejné financie v zúfalom stave. Preto nás vyzývajú, aby sme ako krajina, ekonómovia, analytici, novinári a redaktori skúsili... Čítať ďalej
11 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik