PRIESKUM: Toto riešte po voľbách, milí politici
19 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Predvolebná anketa, v ktorej odpovedalo viac, ako 24-tisíc ľudí, priniesla zaujímavé výsledky. Okrem iného aj fakt, že 53 percent ľudí bude voliť inú stranu, ako v posledných voľbách. Svedčí to o ich sklamaní z toho, ako viedli štát Matovič, Heger a aktuálne Ódor.

Anketu zorganizovala Pluska na vzorke 24.634 respondentov. 23 percent z nich mieni voliť stranu Smer-SSD. Za valorizáciu dôchodkov by hlasovalo 58,5 percenta opýtaných. Celkove medzi ľuďmi rezonujú sociálne opatrenia na zmiernenie dopadu inflácie a ekonomickej krízy. Otázka znela: „Ak by zvíťazila strana, ktorú budete voliť, čo by mala začať riešiť, ako prvé?“

Zdravotníctvo rezonuje najviac

Až podľa 41,6 percenta hlasujúcich je presvedčených, že najdôležitejšou oblasťou je zdravotníctvo – dlhé čakacie lehoty na operácie či odborné vyšetrenia, nutná je modernizácia vybavenia, ale ľudia pociťujú aj nedostatok zdravotníckeho personálu.

Štúdia Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS), Americkej obchodnej komory a Advance Healthcare Management Institute hovorí o tom, že výdavky verejného zdravotného poistenia ako podielu na HDP neustále stúpajú a napriek tomu nedosahujú priemer EÚ. V tomto roku by to malo byť 5,7 % HDP. Priemer EÚ sa pritom pohyboval okolo 8,82 percenta HDP. Ľudia pritom potvrdzujú tvrdenie pronárodných politikov, že Ukrajina nie je náš problém. 16,7 percenta opýtaných si myslí, že nová vláda by sa mala sústrediť na občanov Slovenska a nemala by sa toľko venovať pomoci Ukrajine.

Nie len Bystrica, už aj Zvolen má "svoje" medvede
Hoci z médií vytlačili medvediu tému iné, závažnejšie problémy Slovenska neznamená to, že by sa s témou vytratili aj medvede. Tie sa už najnovšie premávajú aj po detských ihriskách vo väčších mestách, akým Zvolen v rámci Slovenska nepochybne je.... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme aj vzdelaných ľudí

Až takmer 17 percent chce, aby nová vláda vyvíjala úsilie smerom k mladým, ktorí by nemali odchádzať študovať, či pracovať do zahraničia, ale mali by zostať doma, pracovať a rozvíjať Slovensko. Pritom iba pätina si myslí, že žiadna zo strán, ktoré sa dostanú do vlády, nedokáže riešiť problémy, ktoré trápia Slovákov a v kampani ich riešenie sľubovali.

Ako vyzerá rebríček
  • Urobiť poriadok v zdravotníctve - 41,6 %
  • Prestať sa venovať Ukrajine - 16,7 %
  • Motivovať mladých ľudí, aby neodišli zo Slovenska - 16,7 %
  • Zvýšiť platy - 8,8 %
  • Nepreferovať práva LGBTI komunity - 6,5 %
  • Iné - 4,1 %
  • Stavať nájomné byty - 2,5 %
  • Zaviesť do fungovania štátu prísnejšie kresťanské normy1,8 %
Ako je to s dôverou občanov

Sľubom politikov čiastočne verí 49,7 percenta opýtaných. Neverí im 27,3 percenta a verí 18,4 percenta. Odpovedať nevie, prípadne nechce 4,6 percenta opýtaných.

TRAPAS! Ako Hegerovi zväzáci NETRAFILI DO TEJ SPRÁVNEJ DEDINY
Aktivity slovenských poslancov Stančíka a Čekovského (Demokrati) presiahli slovenské hranice. Páni si totiž vyrazili na Sicíliu, aby si tam natočili video, ktorým chcú na Slovensku v rámci predvolebnej kampane ohurovať Slovač svojim bojom proti... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik