Smer "ovládol" aj sociálnu sieť mladých (FOTO)
21 | 09 | 2023 I Eka Balašková

O TikToku sa hovorí, ako o sieti, ktorú využíva zväčša mladá generácia. A to sú hlavne prvovoliči. O to viac prekvapí informácia, že aj medzi mladými užívateľmi TikToku dominuje strana Smer. Pred voľbami sú síce hlavným parametrom, ktorý sledujeme, volebné preferencie, no kým v minulosti boli na sociálnych sieťach populárne skôr pravicové strany, karta sa zrejme obracia v prospech sociálnej demokracie.

Svedčia o tom aj zistenia portálu cz24.news, ktorý si „posvietil“ na štatistiky jednotlivých politických súperov. Ak v prvej desiatke očakávate Progresívne Slovensko, zrejme si na to ešte treba nejaký čas počkať, lebo ich sledovanosť má stúpajúcu tendenciu. Slušný výtlak okrem Smeru majú osobnosti z hnutia Republika. Denník N pritom nedávno cez svojho prispievateľa zverejnil šablónu, podľa ktorej sú voliči zaujímavo zaškatuľkovaní.

Sociálna sieť TikTok

Hlavným obsahom sociálnej siete sú krátke videá. Práve pre túto dynamiku je mimoriadne obľúbená hlavne medzi mladšími užívateľmi. Štatistiky sledovanosti za august hovoria o tom, že aj medzi nimi má najväčší výtlak strana Smer. Ten na TikTok „priniesol“ Erik Kaliňák, ako predstaviteľ mladej sociálnej demokracie. Pred pár rokmi prejavil záujem o to, aby sa strana aj touto formou dostala aj medzi mladých, čo sa mu, zdá sa podarilo.

Fico: Bývalá koalícia si neželá rokovať o situácii s nelegálnou migráciou
V rokovacej sále Národnej rady (NR) SR bolo v utorok podstatne viac poslancov, ako sa reálne na mimoriadnej schôdzi prezentovalo. Bývalá koalícia si však neželá rokovať o bezpečnostnej situácii spojenej s nelegálnou migráciou, pretože nevie, čo s... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ako vyzerá rebríček?

Smeru sa nielenže podarilo dostať sa medzi mladých, strana dokonca vedie rebríček popularity strán či politikov na TikToku. Peter Pčolinský (Sme rodina) so svojimi videami je na druhom mieste a tretí najvyšší počet sledovateľov má neveľmi známy a výrazný politik OĽaNO Péter Cseh, ktorý do NR SR nastúpil ako náhrada za Gyimesiho.

cz24.news

Bodujú aj Republikáni

V prvej desiatke najpopulárnejších politických TikTokerov obsadilo hnutie Republika hneď niekoľko priečok. Najvyššie je Tomáš Špaček, Lea Lauková a aj samotné hnutie Republika, či jeho predsedu Milana Uhríka.

Rovnako, ako Lauková, aj Jana Jányová (Smer-SSD) zrejme užívateľov zaujala svojim výzorom. V prvej desiatke nájdeme aj Borisa Kollára (Sme rodina), či Petra Pellegriniho.

Rastú

Ak hľadáte Progresívne Slovensko, nie je v prvej desiatke, no záujem o ich účet rastie. Podobne sú na tom aj exminister školstva Gröhling, stránka SaS, ale aj politik Sme rodina Miloš Svrček.

Volíte Smer, či SNS? Ste pravdepodobne nevzdelaný vidiečan
Od predčasných volieb nás už delia takmer len dni a Michal Šimečka, Robert Fico či Jaroslav Naď so svojimi sľubmi nás nájdu takmer všade. Od pádu socializmu nás delí čosi viac, ako tri desaťročia, takže ľudia by už mohli rozoznať, kto to so... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Tu čosi nesedí

Moderátor v Denníku N Matyas Brych vytvoril „volebný manuál“. Pod líniou toxicity sa nachádzajú strany, ako Hlas, OĽaNO, či Sme rodina a na samom spodku si podľa autora „podávajú ruky“ fašisti (Republika) a komunisti (Smer-SSD)

Stranám na tejto časti spektra dávajú podľa autora hlas najmenej vzdelaní, seniori, voliaci na základe emócií a žijúci na vidieku. A samozrejme, sú náchylní veriť dezinformáciám, sú ľahko zmanipulovateľní propagandou. Tí, ktorých volia sa vyznačujú vulgárnosťou, pro-ruskou orientáciou, dehumanizáciou a šírením nenávisti.

PRIESKUM: Po voľbách hrozí koaličný pat! Rozhodne Hlas? (VIDEO)
Vyzerá to tak, že strany budú mať po voľbách pri skladaní vlády vážne problémy! Exkluzívny prieskum agentúry Ipsos pre denník Pravda znovu potvrdil prvenstvo Smeru, ale aj to, že rozhodujúci bude pravdepodobne Hlas-SD. Hnutie Sme rodina Borisa... Čítať ďalej
21 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik