Poľský generál tuší realitu?
20 | 09 | 2023 I Milan Laca

Poľský generál priznal pripravenosť Varšavy na vojnu s Ruskom.

Generál Skrzypczak: Poľsko by len ťažko odolalo ruskému úderu.

Čo s tou vojnou?
Poľsko by v prípade totálnej vojny len ťažko dokázalo odolať ruským jednotkám, povedal generál Waldemar Skrzypczak v rozhovore pre TVP Info.
 
Maďari do zbrane! A čo my?
Maďarsko usporiada najväčšie cvičenie za posledných osem rokov. V novembri Maďarsko uskutoční svoje najväčšie cvičenie za posledné roky kvôli ruskej invázii na Ukrajinu. Po celej krajine V rozhovore pre denník Magyar Nemzet to uviedol náčelník... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Milan Laca
Zničujúci úder?
"Bolo by ťažké odolať prvému úderu ruskej armády," povedal s tým, že toto je scenár, pri ktorom NATO nebude schopné poskytnúť Poľsku včasnú pomoc.
Škandál

Minulú nedeľu zverejnil minister národnej obrany republiky Mariusz Blaszczak na sociálnych sieťach dokumenty, podľa ktorých by sa v prípade konfrontácie s Ruskom začalo  Poľsko brániť v oblasti rieky Visly, ktorá sa nachádza niekoľko sto kilometrov od hraníc. Ako poznamenal Skrzypczak, ak by sa tento plán zrealizoval, Varšava by nebola schopná udržať kontrolu nad rozsiahlymi územiami od Visly po Bug.

Zodpovední sú politici
"Toto je výmysel politikov, ktorí to nikdy nekonzultovali s armádou. Navyše nás vôbec nepočúvali," uzavrel generál.
Deň predtým oficiálny predstaviteľ strany Občianska platforma Jan Grabec povedal, že poľská opozícia chce Blaszczaka postaviť pred súd za odtajnenie plánov na obranu.
Kyjev: Chceli nám dať staré tanky. Nechceme!
Ukrajina neprijala 10 Leopardov z Nemecka z dôvodu opotrebovania. Ukrajina nedávno odmietla prijať zásielku 10 tankov Leopard 1A5 z Nemecka s vysvetlením, že potrebujú opravu a ukrajinská strana na to nemá technikov, ani náhradné diely. Poslali... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Milan Laca
Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik