Maďarská prezidentka Katalin Novák spustila Prorodinný manifest
19 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Maďarská prezidentka Katalin Novák spustila 12-bodový prorodinný manifest, ktorý chráni rodičovské práva a bráni trans trendom, informuje Breitbart.

„Tým, ktorí sa narodili ako dievčatá, by malo byť umožnené vyrastať ako dievčatá a chlapcom ako chlapcom,“ píše sa v druhom bode manifestu, ktorý odmieta nezmyselný a nevedecký jazyk „pohlavia určeného pri narodení“. Prezidentka Novák, ekonómka a matka troch detí, zverejnila manifest na demografickom samite Maďarska, ktorý sa konal tento víkend v hlavnom meste Budapešti.

Novák, ktorá pred zvolením za prezidenta republiky pôsobila ako štátna tajomníčka pre rodinné záležitosti a potom ako ministerka pre rodinné záležitosti, povedala, že rodičia majú právo, povinnosť a zodpovednosť vychovávať svoje deti „bez škodlivých ideológií“.

Maďarsko „nesmie dať svoj súhlas s protirodinnými rozhodnutiami v medzinárodných záležitostiach,“ vyhlásila Novák v zjavnej narážke na antinatality a propotratové programy presadzované krajinami na medzinárodnej úrovni.

Na pokraji kolapsu

Maďarská prorodinná politika, ktorá je v Európe výnimočná, bola úspešná pri zvrátení katastrofálnej situácie poklesu populácie v krajine.

V roku 2020 Novák pre Breitbart News povedala, že osem rokov proti-pracovnej, proti-ekonomickej a proti-rodinnej politiky priviedlo krajinu „na pokraj kolapsu“.

Všetko sa to začalo meniť v roku 2010 zvolením vlády Viktora Orbána, pripomenula Novák, keď Maďarsko „začalo budovať krajinu priateľskú k rodinám“.

„Naším hlavným cieľom je eliminovať záťaž, s ktorou sa páry stretávajú, keď chcú mať deti,“ povedala s politikami ako „doživotné oslobodenie od dane z príjmu fyzických osôb pre ženy so štyrmi deťmi“, čiastočné odpisy hypoték pre rodiny po narodenie ich druhého dieťaťa a rodičovskú dovolenku.

„Nedávne demografické údaje hovoria samy za seba, počet sobášov je na 40-ročnom maxime, plodnosť na 20-ročnom maxime, zatiaľ čo rozvodovosť nebola za posledných šesť desaťročí taká nízka ako vlani,“ povedala.

Maďarská prezidentka Katalin Novák kráča po čestnej formácii nemeckých ozbrojených síl pred palácom Bellevue po tom, čo ju 3. júna 2022 v Berlíne prijal s vojenskými poctami nemecký prezident. (Wolfgang Kumm / aliancia obrázkov cez Getty Images)

Novákovej 12-bodovému manifestu sekundovala talianska premiérka Giorgia Meloni, ktorá sa tiež zúčastnila konferencie a ocenila Novákovú ako „bojovníka“.

„Niet pochýb o tom, že vážna demografická kríza postihuje Taliansko, ale ovplyvňuje aj celú Európu a teraz sa šíri po rozsiahlych oblastiach sveta, najmä na Západe ako celku,“ uviedla Meloni vo svojom príhovore konferencie.

"Podľa nášho názoru demografia nie je len ďalším z mnohých problémov našich národov," argumentovala. "Je to otázka, od ktorej závisí budúcnosť našich národov."

Čaputová prisľúbila z New Yorku: Dáme MILIARDU na Rómov!
Odstránenie chudoby, znižovanie nerovností či podpora spravodlivého a ekologického hospodárenia nie sú len diskusné témy, ale najmä konkrétne ciele, ktoré sa SR zaviazala naplniť do roku 2030. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá v... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik