Slovensko na posmech svetu
19 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Predvolebná kampaň sa dostala do finále. Ide o veľa, ráta sa každý bod. Nič nie je horšie, ako byť mimo kamier, médií a sociálnych sietí. Šiestim stranám tečie do topánok, dve bojujú o víťazstvo. Politici sa preto neštítia ničoho. To, že robia vo svete hanbu celému Slovensku, ich príliš netrápi. Skonštatoval to vo svojom komentári pre denník Pravda publicista Igor Daniš.

Názor Igora Daniša prinášame v plnom znení.

Trápne videá s domácimi miláčikmi, predvádzanie sa v krojoch, rozprávanie vtipov, spievanie hitov, varenie guláša či futbal už nestačia. Časť voličov „zgniavená“ jednoduchým jazykom sociálnych sietí potrebuje viac. Ešte hlasnejšie, ešte radikálnejšie, ešte nenávistnejšie počuť to, o čom je už skalopevne presvedčená. Štuchance, päste, nadávky, pľuvance – to tu ešte nebolo. Ani počas Mečiarovej doby, keď Slovensko bolo rozdelené na dva nezmieriteľné tábory.

Šarvátka medzi bývalým predsedom vlády (a ministrom financií) a ministrom vnútra, päste a kopance pred kamerami obleteli celý svet. S otvorenými ústami sa vo svete pozerajú, čo sa to deje v pokojnej krajinke v strede Európy. To už nie je slovná výmena a následne pár faciek niekde v krčme po potúžení sa pivom a borovičkou, v akcii sú priamo politici, bývalí najvyšší štátni činitelia, ktorí by mali ísť občanom príkladom. Niet divu, že svetové médiá, ktoré krajinku v Karpatoch ignorovali, zrazu spozorneli. Na voľby k nám posielajú svoje štáby. O „zábavu“ by malo byť „postarané“.

Vysvetlenie tohto žalostného stavu je jednoduché. Keď politik nemá myšlienky a riešenia, snaží sa zaujať inak. Nepodložené obviňovania, nehorázne výmysly a vzbudzovanie nenávisti sú tou najschodnejšou cestou.

A nejde iba o vyvolanie pozornosti, politici tak prekrývajú aj svoju neschopnosť robiť niečo s touto krajinou. Hovoriť o závažnejších témach, ako sú chátrajúce zdravotníctvo a infraštruktúra, zaostávajúce školstvo, kolabujúce verejné financie či prebujnelá byrokracia, sa nikomu nechce. Najmä ak nemá žiadne solídne riešenia, respektíve ak nejaké aj ponúka, nemusí ich konfrontovať v priamom prenose.

TRAPAS! Ako Hegerovi zväzáci NETRAFILI DO TEJ SPRÁVNEJ DEDINY
Aktivity slovenských poslancov Stančíka a Čekovského (Demokrati) presiahli slovenské hranice. Páni si totiž vyrazili na Sicíliu, aby si tam natočili video, ktorým chcú na Slovensku v rámci predvolebnej kampane ohurovať Slovač svojim bojom proti... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Dúfajme, že hlbšie už politici neklesnú. No zahanbujúci obraz Slovenska, kde predvolebná kampaň spadla na úroveň potupného krčmového teátru, sa už šíri svetom.

Začalo sa to strašením medveďmi, pokračovalo komunitou LGBTI+ a migrantmi. Vybíjať si nenávisť a zlobu na inakosti, na nevinných ľuďoch a nechápajúcich zvieratách je to najľahšie, ale zároveň aj najprimitívnejšie. Medvede ani registrované partnerstvá ekonomické a sociálne problémy Slovenska vôbec neovplyvňujú, a už vôbec neriešia. Maslo na hlave má aj úradnícka vláda, ktorá svojou liknavosťou pri riešení migračnej krízy zbytočne nahráva populistom na smeč.

FB/Igor Daniš | Igor Daniš

Je to aj chyba médií, že viac politikov nekonfrontujú so skutočnými problémami a s ich riešeniami. A keď aj áno, politici sa už tak „odtrhli z reťaze“, že moderátorov ignorujú, skáču im do reči, namiesto odpovedí na otázky ich napádajú, urážajú a melú si svoje. Dobre vedia, že ich sfanatizovaní fanúšikovia, do seba zahľadená bublina, nepotrebujú argumenty, iba emócie. A to len preto, aby strana presvedčila o jedno percento viac voličov, ktorí to 30. septembra „nehodia“ menej hlučnej konkurencii, ale práve jej.

Dúfajme, že hlbšie už politici neklesnú. No zahanbujúci obraz Slovenska, kde predvolebná kampaň spadla na úroveň potupného krčmového teátru, sa už šíri svetom. A pokojne si môžeme dať ruku na srdce, že veľká časť našich politikov sa za to vôbec nehanbí.

CHAOS A DÚHOVÉ EXPERIMENTY! Ak pretlačia PS-ko do vlády, bude to REPETE Matoviča, myslí si Blaha
Do volieb ostávajú rovné dva týždne a podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha už má plné zuby toho, že Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) „na ľudí vyskakuje aj z chladničky“. Faktom je, že takmer v každej relácii je predseda PS. Blaha si však myslí,... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik