Prieskum pre ta3: Voľby by vyhral Smer. Hlas doťahuje na PS
18 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Z exkluzívneho prieskumu spoločnosti SANEP pre ta3 vyplýva, že ak by sa predčasné parlamentné voľby konali v polovici septembra, vyhral by ich Smer-SSD. Druhé miesto by obsadilo Progresívne Slovensko, na ktoré sa výrazne doťahuje Hlas-SD.

Najväčší volebný potenciál má Smer-SSD

Smer by získal 22,2 percenta hlasov, čím si polepšil oproti začiatku septembra o 0,8 percenta.  Z prieskumu tiež vyplýva, že v prípade, že by sa voliči, ktorí teraz zvažujú voľbu Smeru až ako svoju druhú možnosť, nakoniec predsa len rozhodli dať svoj hlas práve strane Roberta Fica, potom by Smer mohol vo voľbách získať až 27 percent voličských hlasov.

VIDEO: Remišová si "zarobila" na ďalší škandál
Uvedomila si Remišová, čo napáchala na Slovensku a preto sa rozhodla pre bývanie v Rakúsku? Rozhodne by však mala vysvetliť financovanie svojej vily v obci za hranicami. Bývalá vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí by mala vysvetliť... Čítať ďalej
18 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Hlas presviedča čoraz viac

Druhé miesto by obsadilo Progresívne Slovensko na čele s jej predsedom Šimečkom so ziskom 15,7 percenta. Volebný potenciál strany sa podľa prieskumu v súčasnej dobe pohybuje okolo 19 percent.

Rovnaký devätnásťpercentný volebný potenciál má aj strana Hlas-SD na čele s Petrom Pellegrinim. Hlas by teraz skončil na treťom mieste so ziskom 15,2 percenta a strana si tak polepšila o 0,2 percenta voličských hlasov.

Sedem politických strán

Do poslaneckých lavíc by koncom augusta mohli zasadnúť členovia siedmich politických strán. Štvrtá by teraz skončila Republika so ziskom 7,5 percenta. Za Republikou nasleduje koalícia OĽANO/Za ľudí/KU so ziskom 6 percent, ktorá na vstup do NR SR potrebuje stanovenú hranicu sedem percent.

Ďalej nasledujú strany Sme rodina (5,9 percenta) a SNS (5,8 percenta). Do parlamentu by sa ďalej dostalo aj KDH (5,6 percenta).

Mimoparlamentné strany

Pred bránami parlamentu by ostali SASKA so ziskom 4,8 percenta, Demokrati (3,1 percenta) a Aliancia (2,8 %). Potrebných päť percent by nezískala ani krajne pravicová strana ĽSNS (1,7 percenta) a zoskupenie Modrí, Most-Híd (1,2 percenta).

Ako ďalej vyplýva z prieskumu agentúry SANEP, dvojtretinová väčšina oslovených si je istá stranou, ktorej by v parlamentných voľbách odovzdala svoj hlas. Váhajúcich je teraz šestina.

Prieskum sa uskutočnil v dňoch 10. – 15. septembra 2023 na reprezentatívnej vzorke 1 782 opýtaných.

ŠUTAJ EŠTOK: Časy policajného „DIVOKÉHO ZÁPADU“ sa musia SKONČIŤ!
Kandidatúru pána Korčoka hodnotím ako pokus o mediálnu výrobu ďalšieho marketingového a liberálneho prezidenta, hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Hlavný denník poslanec Národnej rady SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Hlavný denník: Ako hodnotíte... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Ladislav Kováčik

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!