Prezidentské voľby: Ivan Korčok nie je TOP kandidát!
18 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

O pár dní nás čakajú parlamentné voľby, agentúry sa však už venujú prieskumu tých prezidentských, ktoré sa konajú na jar.

Podľa médii, medzi najväčších favoritov budúcoročných prezidentských volieb nateraz patria bývalý šéf diplomacie Ivan Korčok a expremiér Peter Pellegrini, ktorý oficiálne kandidatúru ešte neohlásil.

Prieskum Focusu pre reláciu Markízy Na telo ukázal, kto by vyhral v septembri prezidentské voľby. Agentúra respondentov vyzvala, aby si predstavili, že sa v druhom kole prezidentských volieb stretli menovaní politici. Komu z nich by dali svoj hlas?

Ak by sa do súboja dostali šéf Smeru Robert Fico a Ivan Korčok, výsledok by bol mimoriadne tesný. Za každým z nich stojí presne 50 % z rozhodnutých respondentov.

Ak by sa však Korčok postavil v druhom kole Petrovi Pellegrinimu, výsledok by bol jednoznačnejší v prospech Pellegriniho (58 % / 42 %). Pellegriniho by neporazil ani Robert Mistrík  (68 /32), a ani Robert Fico ( 65 / 35).

Korčok by suverénne vyhral nad Štefanom Harabinom (63 / 37) a pomerne slušným náskokom aj nad Jánom Kubišom (58 / 42). Kubiš by porazil Harabina suverénne  66 / 34.

Zdroj: tvnoviny.sk

Prieskum uskutočnila agentúra FOCUS v dňoch od 6. septembra do 13. septembra 2023 formou osobných rozhovorov, vzorku tvorilo 1001 opýtaných.

Prieskum pre ta3: Voľby by vyhral Smer. Hlas doťahuje na PS
Z exkluzívneho prieskumu spoločnosti SANEP pre ta3 vyplýva, že ak by sa predčasné parlamentné voľby konali v polovici septembra, vyhral by ich Smer-SSD. Druhé miesto by obsadilo Progresívne Slovensko, na ktoré sa výrazne doťahuje Hlas-SD. Najväčší... Čítať ďalej
18 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!