Hlas ľudu: Bitka o premiéra
18 | 09 | 2023 I Mária Škultétyová

Kto ním bude? Fico, Šimečka alebo Pellegrini? Zatiaľ nevieme. Ale isté je, že to bude predseda víťaznej strany. Aj Čaputová sa vyjadrila, že víťaza poverí zostavením vlády.

Ako to vidím ja

Je skoro  isté, že to bude niekto z troch menovaných. Nech už to bude ktokoľvek z nich, bude to mať ťažké. Dostať krajinu z marazmu bude sizyfovská robota. Vyriešiť neriešené problémy s migráciou si bude vyžadovať obrovské skúsenosti.

Kto z týchto troch to dokáže

Fico má desaťročné skúsenosti s riadením krajiny. Môžeme mu vyčítať čokoľvek, ale nikto mu neuprie, že za tých desať rokov nazbieral mnohé skúsenosti. Dnes hovorí, že z chýb sa poučil. Ako premiér ochránil krajinu pred migráciou. Ako opozičný politik nielen kritizuje, ale nachádza riešenia. Samozrejme, že chce vyhrať voľby a stať sa premiérom. Ak nám dáte dôveru, prvé, čo urobíme, bude... A menuje najakútnejšie problémy.

On nie je politik, ktorý kričí, ako mu tí „slušní“ vyčítajú, on len pomenúva veci správnym menom. Keď všetci posielajú zbrane na Ukrajinu, on hovorí: nie!  Nebojí sa kritizovať prezidentku, hoci sa mu to nevypláca. Musí sa pasovať s nenávisťou, s označením mafián a zlodej, s politickým prenasledovaním a snahou Matoviča dostať ho do basy. Musí sa brániť proti útokom médií, novinárov a politikov. Zdá sa, že sa mu to darí, že ho to zocelilo.

Dostal sa aj z toho, že ho vlastní zradili a na čele s Pellegrinim stranu opustili. Pellegriniho  percentá rástli, percentá Smeru padali. Posielali ho do zabudnutia, ale on sľúbil, že sa z toho dostane. A mal pravdu. Fico vstal z mŕtvych. Dnes kraľuje vo všetkých predvolebných prieskumoch a jeho popularita rastie.

O Šimečkovi toho veľa nevieme

Vyštudovaný politológ a bývalý novinár (!) sa desať rokov zaúčal u Smeráka,  otcovho kamoša Borisa Zalu. Musím povedať, že veľa sa toho nenaučil, ale má za sebou vplyvného otecka, a tak sa mu darí. Zvolili ho za podpredsedu Európskeho parlamentu, no až do dnešnej predvolebnej kampane ho na Slovensku nikto nepoznal. Keďže PS v posledných voľbách pohorelo, progresívci a médiá nenechali nič na náhodu A tak Miško Šimečka stal sa tretím predsedom PS a miláčikom médií a progresívneho sveta. Strana predbehla v prieskumoch Hlas a umiestňuje sa na druhom mieste. Al keďže Fica treba poraziť, ako to aj Šimečka prezentuje, tak ako kedysi Pellegrini, dnes on vymetá všetky televízie,  aby sa predviedol. Zdá sa, že mu to viac škodí, ako pomáha. Už nielen národ, ale aj odborníci z radu novinárov volajú po zmene lídra. Chlapec toho v hlavičke veľa nemá, ani rozprávať poriadne nevie. Seká slovo za slovom ako mäsiar mäso na kláte.

Ale premiérom chce byť, aj keby nebo malo spadnúť. Po prezidentskom kresle netúži.

A po ňom zatiaľ netúži ani Pellegrini

Aj keď prieskumy mu dávajú viac než Korčokovi, prezidentom zatiaľ byť nechce. Možno na staré kolená. No teraz sa netají tým, že chce byť premiérom. Hovorí to všade.

Vo včerajšej diskusii to bolo evidentné a dovolím si povedať, že až nepríjemné a nechutné. Nepekne pôsobia jeho vyjadrenia: keď ja som bol premiérom... keby som ja bol premiérom...  keď Hlas vyhrá a ja budem premiérom... A vrcholom bolo, keď mal odpovedať na otázku moderátora, kto by bol lepší premiér, či Fico alebo Šimečka. Ani jeden, ani druhý, len ja, ja, ja.

Dva roky bol premiérom - náhradníkom. Náhradníka z neho urobil po vražde novinára Fico. Ten Fico, u ktorého za dvadsať rokov prešiel rôznymi vysokými funkciami. Ten Fico, ktorého poslal do minulosti.  Fico, s ktorým si  na rozdiel od niektorých kolegov nevie predstaviť sedieť v jednej vláde. Pokora a skromnosť by mu neuškodila. Zvlášť teraz, keď ide o všetko.

Ak máte problém so slintajúcimi alfa samcami, obráťte sa na Nicholsonovú
V najnovšom statuse Nicholsonová reaguje na nedávnu tlačovku Róberta Kaliňáka. Okrem iného na nej obhajuje vyšetrovateľku Santusovú. „Namiesto s Matovičom sa bije za práva Santusovej,“ hovorí Lucia. Europoslankyňa pani Santusovú nepozná, nikdy sa... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!