Gruzínsko obviňuje Ukrajinu z prípravy prevratu!
19 | 09 | 2023 I Milan Laca

Gruzínske sprisahanie s ukrajinským tieňom.

Tajné služby kaukazskej republiky hovoria o chystanom prevrate. Organizátorom pokusu o prevrat, podľa gruzínskej spravodajskej služby, je aj zástupca veliteľa vojenskej rozviedky Ukrajiny.

Tajné služby zasiahli

Štátna bezpečnostná služba (SSS) Gruzínska obvinila skupinu ľudí, ktorí „operujú v republike aj mimo jej hraníc“, z prípravy prevratu. Úlohou „úderných síl“ bolo, podľa bezpečnosti, poverené Zjednotené národné hnutie Michaila Saakašviliho a ďalšie opozičné strany, ako aj prozápadné mimovládne organizácie a mládežnícke organizácie, vycvičené v špeciálnych táboroch na poľskom území. 

"Alláhu Akbar!" - Polícia rozohnala masívnu bitku v migračnom centre
Historické mestá Nemecka sa stali bojiskom konkurenčných skupín migrantov Bamberg je považovaný za jedno z najkrajších miest Nemecka a je na zozname svetového dedičstva UNESCO, ale ani toto mesto nebolo ušetrené od scén chaosu, ktorý je možno... Čítať ďalej
18 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

O prevrate

Vyhlásenie o chystanom pokuse o „násilnú zmenu moci“ prečítal vo všetkých celoštátnych televíziách predstaviteľ bezpečnosti. Tvrdil, že skupina ľudí „operujúcich v Gruzínsku, aj v zahraničí“ plánuje v októbri, alebo decembri vyvolať destabilizáciu a spôsobiť masové nepokoje. 

Zámienkou by mala byť údajná negatívna odpoveď Európskej komisie na žiadosť gruzínskej vlády udeliť Tbilisi štatút kandidátskej krajiny EÚ. Bruselskí úradníci teraz, v súvislosti s Gruzínskom, používajú frázu „európska perspektíva“, zatiaľ čo Ukrajina a Moldavsko sa stali oficiálnymi kandidátmi už v roku 2022.

S najväčšou pravdepodobnosťou bude odpoveď Bruselu negatívna. Ako povedal šéf európskej diplomacie Josep Borrell počas nedávnej návštevy Tbilisi, gruzínska vláda v plnej miere implementovala len tri z dvanástich odporúčaní.

Majdan vTbilisi?

Podľa Štátnej bezpečnosti „v tomto čase organizátori nepokojov plánujú postaviť v Tbilisi stanové mestečko, postaviť barikády na centrálnych uliciach a zmocniť sa vládnych inštitúcií“.

Organizátormi pokusu o prevrat, podľa gruzínskej spravodajskej služby, sú zástupca veliteľa vojenskej rozviedky Ukrajiny generál Gia Lordkipanidze, veliteľ gruzínskej légie proti ruským jednotkám na Ukrajine Mamuka Mamulašvili a bývalý osobný strážca exprezidenta Michaila Saakašviliho Michailo Baturin.

Bezpečnosť  ich označuje za konšpirátorov, ktorí plánujú zopakovať „ukrajinský scenár Euromajdanu“, ktorý predtým v opozičných médiách propagoval tému „proruskosti“ súčasnej vlády.

Obete a potom pád vlády?

Vo vyhlásení sa tiež tvrdí, že sprisahanci majú v úmysle zorganizovať výbuch v stanovom mestečku „Tbilisi Euromajdan“, pričom zodpovednosť za obete prenesú na vládu krajiny. Bezpečnostné orgány zatiaľ proti spomínaným konšpirátorom nezačali ani jedno trestné stíhanie, hoci ich gruzínske orgány,  činné v trestnom konaní dobre poznajú.

Ukrajina popiera

Ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny poprelo vyjadrenia gruzínskeho mocenského bloku o údajnom zapojení oficiálneho Kyjeva do prípravy rebélie proti súčasnej vláde. "Táto informácia nie je pravdivá. Súčasná gruzínska vláda sa opäť snaží démonizovať Ukrajinu, aby si vyriešila svoje vnútropolitické problémy. Ukrajinský štát nezasahoval, nezasahuje a neplánuje zasahovať do vnútorných záležitostí Gruzínska,“ zdôraznilo ministerstvo.

Brusel je práve katom svojho koňa
Ak by EÚ bola jednou veľkou krajinou, zrušenie zákazu obchodu s obilím by sa v Bruseli jednoducho považovalo za vlastizradu. Hlboký let. Táto veta možno najlepšie vystihuje postoj tých, ktorí prijímajú rozhodnutia v Bruseli. Tých, ktorí sa... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!