"Alláhu Akbar!" - Polícia rozohnala masívnu bitku v migračnom centre
18 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Historické mestá Nemecka sa stali bojiskom konkurenčných skupín migrantov

Bamberg je považovaný za jedno z najkrajších miest Nemecka a je na zozname svetového dedičstva UNESCO, ale ani toto mesto nebolo ušetrené od scén chaosu, ktorý je možno pozorovať vo väčších mestách, a to najmä kvôli migračnej kríze v krajine. Cez víkend bolo migračné centrum, v ktorom bývali stovky ľudí, svedkami bitky súperiacich migrantov medzi sebou po pokračujúcom spore, ktorý prinútil políciu sa niekoľkokrát vrátiť späť na miesto.

Na videu zverejnenom na sociálnych sieťach bola skupina približne 40 mužov videná, ako vtrhla do migračného centra, pričom mnohí z nich kričali "Alláhu Akbar".

Informácie nemajú

Podľa policajného riaditeľstva v Hornom Fransku bolo do pokusu preniknúť do jednej z budov zapojených približne 40 ľudí skôr ako ich zablokovala bezpečnostná služba. Podľa nemeckej rozhlasovej stanice BR, sa niekoľkým útočníkom podarilo do budovy dostať. Muži údajne neboli obyvateľmi utečeneckého centra. Hovorca nemohol povedať, kto presne to bol, ale polícia sa domnieva, že incident bol spojený s pokračujúcim sporom medzi migrantmi žijúcimi v centre.

Bamberg je považovaný za jedno z najkrajších miest Nemecka a celé centrum mesta bolo uznané za miesto svetového dedičstva.

Vyčíňali aj predtým

Táto 40-členná skupina bola údajne zapojená aj do veľkej bitky vo štvrtok minulý týždeň, ktorá spustila masívnu policajnú operáciu vrátane polície zo susedných okresov. Na túto bitku sa prizeralo asi 100 divákov z azylového ubytovania. Ďalšia bitka mala za následok sedem zranení, vrátane štyroch vážnych zranení hlavy, ktoré si vyžadovali ošetrenie v nemocnici. Policajti na mieste zaistili železné tyče.

Polícia stále nevie, prečo skupiny bojujú, ale takéto boje a otvorené nepokoje sú v preplnených nemeckých migračných centrách bežné. Ako začiatkom tohto roka informoval portál Remix News, zelené univerzitné mesto Freiburg bolo terorizované násilím migrantov, ktoré sa rozšírilo z azylových centier a dostalo sa do centra mesta.

Z ruskej tlače: Čo sa môže očakávať od slovenských volieb?
Na portáli Izvestia sa obajvil zaujímavý názor o predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa uskutočnia 30. septembra. Ako vnímajú ašpiranta na víťazstvo? Podľa portálu je v prieskume verejnej mienky lídrom strana SMER, ktorá je proti... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!