Znalci o Černákovi: Prekvapujúce výroky po ročnom pozorovaní (GALÉRIA)
20 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Zhruba pred rokom Slovenskom prebehla správa, že Mikuláš Černák, ktorý je označovaný za bossa slovenského podsvetia, môže po odpykaní 25 rokov požiadať o prepustenie. Doživotný trest si odpykáva v Leopoldove, odkiaľ o sebe dal vedieť hneď niekoľkokrát. Znalci z odboru psychológie počas jedného roka pozorovali jeho správanie a dospeli k jasnému záveru – Černákov návrat do života v hraniciach zákona nie je nereálny.

O tom, že Černák sa vo väzení mohol „napraviť“, hovorila už zhruba pred rokom advokátka Eva Mišíková s tým, že Černák absolvoval veľmi prísny trest vo väzení, kde by sa nik z nás ocitnúť nechcel. Černák v rámci projektu Šanca na návrat pracuje a znalci po roku jeho sledovania hovoria o Černákovej náprave.

Prvá hovorila Mišíková

Advokátka Eva Mišíková ako prokurátorka pracovala na černákovcoch a sa pričinila o odsúdenie samotného Černáka tvrdila už v novembri minulého roka, že keby Černák žil v iných časoch, viedol by iný život.

„Mám pocit, že dnes je mentálne niekde inde. Vie si ľahko spočítať, či sa mu oplatí čo i len jediný prešľap. Lebo potom by šiel okamžite naspäť do basy. Prepustenie v prípade doživotného trestu je len podmienečné,“ doplnila Mišíková s tým, že vo veľmi tvrdom treste, z ktorého veľkú časť strávil na samotke, mal čas „upratať si to v hlave“.

Mikuláš Černák sa možno dostane na slobodu. Má to však podmienky
Štyri mesiace chýbajú do lehoty, v ktorej môže súd rozhodnúť o priepustke Mikuláša Černáka na slobodu za dobré správanie a verdikt psychológa o jeho náprave. Odborníčka hovorí o tom, že dnes by Černák už rozhodne nerobil to, čo si dovolil pred... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Bývať by ste tu nechceli

Leopoldovská pevnosť, ktorá dnes slúži, ako ústav na výkon trestu, bola postavená ako protiturecká pevnosť okolo roku 1663, kedy boli (za rovnakým účelom) vybudované aj pevnosti v Nových Zámkoch, či Komárne. Pevnosť zaberá rozlohu 56 hektárov, obranné múry majú výšku 9,5 m. Postavená bola podľa (v tom čase) najnovších vojenských obranných technológií. Leopoldovská protiturecká pevnosť ma hviezdicový tvar, je tvorená šiestimi do kruhu umiestnenými bastiónmi a okolo nej bola vybudovaná vodná priekopa. Stavalo ju po dobu päť rokov 3000 robotníkov z Bavorska a Moravy. Brániť ju mala 500-členná posádka. Jej múry majú hrúbku miestami aj niekoľko desiatok centimetrov.

Projekt Šanca na návrat

Černák bol zaradený do národného projektu Šanca na návrat. V rámci tohto projektu si väzni majú možnosť zvýšiť možnosti zamestnať sa, čim sa ľahšie zaradia do bežného života bez toho, aby sa vyhli problémovým situáciám, ktoré by ich mohli priviesť naspäť k páchaniu trestnej činnosti.

“Odkedy nie som v oddelení pre doživotne odsúdených, utekajú mi dni rýchlejšie. Je to pre mňa trošku lepšie, lebo už pracujem. Ráno vstávam od pol štvrtej, vydávam stravu. Mám 110 zločincov pod palcom,” povedal na margo svojho preradenia Černák pred dvoma mesiacmi.

Mikuláš Černák KŔMI okrem Kočnera aj stovku najťažších zločincov (GALÉRIA)
Keď sa na prelome storočí hocikde na Slovensku, v Banskej Bystrici zvlášť, spomenulo meno Mikuláša Černáka, nemalo to zrejme dobrý kontext. Prešovský súd ho v roku 2009 odsúdil za sedem vrážd, ku ktorým sa vtedy nepriznával. Neskôr vo väzení... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Ročné pozorovania

Znalci z odboru psychológie Černáka rok pozorovali práve kvôli zhodnoteniu možnosti jeho návratu do bežného života. Ich vyšetrenia zistili, že u Černáka v podmienkach dlhoročnej väzby nedochádza k úpadku osobnosti, čo je relatívne bežný jav. U Černáka badať osobnostný rast. Vzdeláva sa, čím získava priestor pre ďalšiu osobnostnú reštrukturalizáciu, vrátane emočného rozvoja, píše Pluska.

Nebude sa mstiť

„Neboli zistené tak hlboko fixované kriminogénne faktory, a teda je možné očakávať úspešnejšiu resocializáciu. Možná recidíva, v zmysle opakovania skutkov, za ktoré je v danom rozsahu stíhaný, je málo pravdepodobná,” tvrdí o Černákovi psychológ Dušan Kešický. Ten dodáva, že Černákovou motiváciou nie je pomsta tým, ktorí ostali na slobode, ale odstránenie nevyjasnených okolností.

Súdny proces s exprezidentom A. Kiskom v kauze KTAG sa blíži k záveru
Na Okresnom súde v Poprade by malo v stredu (20. 9.) pokračovať hlavné pojednávanie s bývalým slovenským prezidentom Andrejom Kiskom. Spolu s konateľom firmy KTAG Eduardom K. čelí obžalobe z pokračovacieho zločinu daňového podvodu. Po výsluchu... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Mikuláš Černák, Ján Kán a Miloš Kaštan / nastope.sk
FB / Mikuláš Černák
Mikuláš Černák / TASR
Slovenský boss bossov Mikuláš Černák si odpykáva doživotný trest za 14 vrážd. O podmienečné prepustenie môže podať v roku 2023, Zdroj: FB / Mikuláš Černák
Černákove povestné tigre. Choval ich v čase najväčšej "slávy"
Černákove povestné tigre. Choval ich v čase najväčšej "slávy"
Screenshot z YouTube videa
Advokátka a prokurátorka Eva Mišíková
Advokátka a prokurátorka Eva Mišíková
Screenshot z videa
Černákove povestné tigre. Choval ich v čase najväčšej "slávy"
Advokátka a prokurátorka Eva Mišíková
Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik