Výzva: Politici, ktorí získali titul nečestne, by ho mali vrátiť!
17 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) vyzýva predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme Rodina), lídra hnutia OĽANO a priatelia Igora Matoviča i šéfa strany SNS Andreja Danka, aby sa vzdali svojich vysokoškolských titulov. Prípady politikov, ktorí získali titul nečestne, podľa nich ohrozujú povesť a kvalitu vysokého školstva na Slovensku.

"Etika a dodržiavanie pravidiel v akademickom prostredí sú základnými princípmi, ktoré pomáhajú udržiavať integritu, dôveryhodnosť a kvalitu vzdelávacieho systému. (...) Rovnako pomáhajú študentom rozvíjať profesionálne hodnoty a správanie, ktoré budú potrebovať vo svojich budúcich profesionálnych životoch," skonštatovala rada.

Podotkla, že vrátenie titulov umožňuje novela zákona o vysokých školách. Tiež to, že na ich vrátenie vyzývala všetkých troch spomenutých politikov už v minulosti. "Doposiaľ nedošlo k reflexii a patričnému nápravnému opatreniu ani u jedného z nich," poznamenala ŠRVŠ.

S cieľom udržať dôveru verejnosti v demokratickú spoločnosť a v dôležité inštitúcie, ktoré udeľujú akademické tituly zároveň vyzvala bývalého ministra školstva Branislava Gröhlinga, aby poskytol dôkazy o legitímnom spôsobe dosiahnutia svojej vysokoškolskej kvalifikácie. "Keďže tak dodnes neurobil," ozrejmila rada.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik