Preč z EU a NATO! Aj také výkriky zaznievali včerajšou Prahou
17 | 09 | 2023 I Mária Sliacka

Protest, na ktorom sa podľa médií zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí, no iné zdroje uvádzajú, že ich bolo niekoľko desaťtisíc, zvolala neparlamentná strana PRO na Václavské námestie. Zúčastnení žiadali demisiu vlády.

Vyberáme pár viet z prejavu predsedu strany PRO Jindřicha Rajchla:

Jeho slová iste majú čo povedať aj slovenskej verejnosti.

„Nechceme vládu EÚ, nechceme vládu americkú ani vládu ukrajinskú, nechceme vládu ruskú ani čínsku, chceme vládu Českej republiky, českých občanov.”

A ďalej: 
„Na Ukrajine sa nebojuje za české záujmy, nikdy sa tam za české záujmy nebojovalo a nikdy sa tam za české záujmy bojovať nebude. Premrhali sme desiatky tisíc ľudských životov, premrhali sme desiatky miliárd dolárov.” „V skutočnosti sa za desať mesiacov hranice frontu takmer nepohla a ani nepohne. Len zbytočne strácame životy a iba zbytočne vyhadzujeme svoje peniaze. Táto vojna musí skončiť čo najskôr, pretože jedinou cestou pre Európu je mier. Investujme do zdravotníctva, našich ľudí a nekupujme zbrane.” 

Prahou kráčala stotisícová protivládna demonštrácia (VIDEO+GALÉRIA)

"Vláda Petra Fialu nahlas hovorí o slobode prejavu, pritom potichu zavádza cenzúru. Hovorí o prosperite a robí z Čechov, Moravanov a Slezanov žobrákov. Hovorí o demokracii, pritom potichu organizuje politické súdne procesy. Hovorí o suverenite, pritom z našej krajiny robí protektorát," zhrnull jeden z rečníkov na tribúne, pričom v príhovoroch rezonovala aj myšlienka, ako sa ani Česko nepoučilo z dôb nedávno minulých a podpisuje podobnú dohodu o spolupráci, proti akej sa (veľmi vlažne) protestovalo vo februáci 2022 aj na Slovensku.

Prišli ľudia z celej ČR, medzi pochodujúcimi bolo vidieť ľudí z Opavy, Olomouca, od Karlových Varov, Znojma, či Příbrami. Ešte o 18:15 sa k stotisíc ľuďom pridávali ďalší a ďalší. 

Viac v článku:

Prahou kráča stotisícová protivládna demonštrácia (VIDEO+GALÉRIA)
V metropole Českej republiky to dnes doslova vrie! Od 14-tej hodiny sa na Václavskom námestí konala protivládna demonštrácia. Jej účastníci sa neskôr pohli na Leteňskou pláň, kde ešte bude možnosť prihovoriť sa ostatným a organizátori stretnutie... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik