Je Boris Kollár hlupák, alebo klamár? Dáta bez pátosu vysvetľujú!
17 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

Je Boris Kollár hlúpy, alebo klamár? Alebo chce robiť politiku IBA "normálne," so srdcom, bez prihliadnutia na to, čo hovoria čísla. Analytici z Dáta bez pátosu vysvetľujú. A komentár Ivana Bošňaka, nielen ako analytika, ale aj ako kandidáta za stranu KDH hovorí viac ako jasne o tom, prečo Boris Kollár trepe a nemá jasno v tom, čo sa za jeho vlády dialo s verejnými financiami.

Boris Kollár, predseda hnutia Sme rodina a Michal Šimečka, predseda PS sa stretli v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. 

Analytici Dáta bez pátosu okomentovali Borisa Kollára a pridal sa k nim aj Ivan Bošňák, nielen ako analytik z Dáta bez pátosu, ale aj kandidát do predčasných parlamentných volieb za stranu KDH.

Odkaz pre Borisa Kollára z Dáta bez pátosu

"Boris Kollár žije v tom, že Slovensko si za "jeho" vlády na konci požičalo 8 miliárd eur za NULA, možno pol-jedno %. Nuž, bolo to za 3,5% priemerne a rozdiel je na úrokoch 1/4 miliardy eur ročne. To je jedna nemocnica BORY ročne rozdiel.Netušia, ako draho si "žije" štát. Ale presne vedia, koľko stojí hypotéka. Treba ich poslať do minulosti, pre blaho Slovenska," píšu analytici z Dáta bez pátosu.

Čo hovorí analytik Ivan Bošňák, kandidát za stranu KDH, spoluzakladateľ Dáta bez pátosu

Názor Ivana Bošňáka preberáme v plnom znení.

V sobotných dialógoch Boris Kollár 3 minúty perlil, ako máme financie v DOBROM stave a že posledných 8 miliárd sme si požičali za úrok: NULA až 1%.

Pravda je: o rovné 3% VIAC, priemerne za 3,5%.

PROBLÉMY SÚ podľa Bošňáka HNEĎ DVA:

1) moderátorka ani netuší, že Boris profesionálne klame, lebo o financiách štátu NIČ nevie. Nič mu na to nepovie, nepreruší ho, že LOŽ a máte to ZLE!

2) Väčši problém ale je, že nevie na túto kolosálnu lož zareagovať možno budúci premiér Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska.

Nahraté na smeč, lož treba oponovať, ale nezaznie o nekompetentnosti spoludiskutujúceho nič, nula, zero.

Podľa Bošňáka stačilo povedať iba niečo takéto:

Pán Kollár: Slovensko si už takmer rok požičiava za viac ako 3% a výnimkou neboli aj v čase Vašej vlády aj 4%.

Konkrétne tých Vami spomínaných 8 miliárd si Slovensko požičalo priemerne za asi 3,5% a to je o 3% viac ako Vami uvedený úrok.

Na ôsmich miliardách to robí ročne štvrť miliardy eur nákladov=úroku NAVIAC oproti tomu, v akej virtuálnej realite žijete Vy a žila Vaša Hegerova vláda. 1/4 miliardy € ročne je jedna moderná nemocnica ako sú BORY ROČNE!

Váš problém, pán Kollár je, že ste rozdávali s pocitom, že je to zadarmo, ale my to teraz budeme musieť dať do poriadku. Vy ste žili a aj žijete dodnes v omyle a s tým idete do volieb.

Spôsobili ste devastáciu stavu verejných financií, a ani o tom neviete. Je trestuhodné, ako sa o minulosti Vášho šafárenia vyjadrujete.

Ste symbolom problémov Slovenska. Celá Vaša koalícia bola karikatúrou toho, čo Slovensko potrebuje pri správe vecí verejných, hlavne vo financiách.

Ja by som odvážne dodal, že: A Vy ste karikatúrou slušného, morálneho a mravného človeka, ktorého Slovensko potrebuje na čele Národnej rady.

Problém veľmi pravdepodobne je, že o nákladoch dlhu Slovenska nevedel z diskutujúcich nikto nič, možno tušili. A pritom ide momentálne kardinálny problém Slovenska.

Treba sa dobre pripravovať na diskusie. Ale to v tejto volebnej kampani netreba. Sľubovať treba a klamať, stačí to. Škoda, konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti Ivan Bošňák.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik