Fico: Migranti prechádzajú našimi hranicami, ako nôž maslom (VIDEO)
17 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Vedúci predstavitelia strany Smer-SSD si uvedomujú, že ilegálna migrácia je pre Slovensko hrozbou nie len v súčasnosti, ale hlavne do budúcnosti. Argument policajného prezidenta, že oni „len“ prechádzajú, podľa nich nie je pravdivý, navyše sa nám môže vypomstiť. Robert Kaliňák a Robert Fico preto aj necelé dva týždne pred voľbami iniciujú mimoriadnu schôdzu NR SR, ktorá sa má zaoberať práve nelegálnou migráciou.

Robert Fico hovorí, že na hraničných priechodoch nie sú žiadni vojaci a dokladá to aj vlastnou návštevou Šiah. Smer navštívil aj Cudzineckú políciu v Trenčíne. Aj tam privážajú migrantov z okolia Veľkého Krtíša. Tu boli Fico s Kaliňákom svedkami toho, aké jednoduché je zlegalizovať si pobyt na Slovensku - bez dokladov a akýchkoľvek otázok. Fico teda hovorí o tom, že vláda je organizovaná zločinecká skupina, ktorá napomáha prevádzačom. Ilegálna migrácia bude preto jednou z prvých tém, ktorými sa musí nová vláda zaoberať. Ešte predtým však zasadne NR SR, aby bezodkladne uzatvorila hranice. Ilegálna migrácia je aj témou tlačovej besedy Smeru, ktorá sa konala v nedeľu (17. septembra) o 10tej hodine.

Vyhnali ho na priechod

Robert Fico konštatuje, že zrejme na podnet Smeru prezidentkin premiér Ódor navštívil jeden z hraničných priechodov s Maďarskom v okrese Nové Zámky.

„Šokoval nás vyjadrením, že na tomto hraničnom priechode nie sú žiadne incidenty s nelegálnymi migrantami,“konštatuje Fico a dopĺňa, že tam incidenty ani očakávať netreba, keďže cez naše hranice od začiatku roka na Slovensko prišlo odhadom do 40-tisíc ilegálnych migrantov (pre lepšiu predstavu – ako keby sa „pohli“ obyvatelia Komárna a priľahlých obcí, pozn. red.)

Šeliga ako grafik Smeru-SSD? Veď sa presvedčte sami (FOTO)
Juraj Šeliga (Demokrati) sa vo svojom statuse pýta Roberta Fica, Roberta Kaliňáka a obvineného (to samozrejme nemohol zabudnúť pripomenúť) Tibora Gašpara, či ich nefackuje hanba. Hanbiť by sa mali za klamstvá, ktoré podľa neho odzneli na piatkovej... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Hranice stále strážené NIE SÚ

„Nie sme politici, ktorí vydávajú stanoviská od zeleného stola. Boli sme na hraničnom priechode Šahy, čo je frekventovaný hraničný priechod s Maďarskom a nebol tam ani jeden jediný policajt, ani jeden jediný vojak,“ upozorňuje Fico. Upozorňuje na fakt, že práve cez oficiálne hraničné priechody na Slovensko privážajú autobusy, mikrobusy, či autá. Pred niekoľkými dňami verejnosť šokovali zábery z okolia Veľkého Krtíša, kde boli títo ľudia v neľudských podmienkach sústredení.

Migranti, foto: Getty Images

(Nie len) v Trenčíne sa dejú veci ...!

Robert Fico pripomína, že vďaka tejto vláde si hocikto cez naše hranice prejde, ako nôž maslom

„Viete, čo potom urobí, ako prvé? Klope na prvú policajnú stanicu. Predstavte si, že by niekto preskočil plot medzi Mexikom a Spojenými štátmi Americkými, ako nelegálny migrant a potom by klopal na dvere úradu prvého šerifa. Čo by sa s ním asi stalo?,“kladie si Fico rečnícku otázku. Fico navštívil cudzineckú políciu v Trenčíne, kam privážajú migrantov z Veľkého Krtíša. Odtiaľ ich rozvážajú po celom Slovensku.

Ako to funguje

„Prídu do jednej miestnosti, kde sú naši policajti, porobia im odtlačky prstov a spýtajú sa ich na meno, priezvisko, dátum narodenia a na štát, z ktorého pochádzajú,“ popisuje Fico proces na cudzineckej polícii, ktorý tým končí. V dokrútke priamo z Trenčína s miestnymi policajtmi prezerajú takmer rovnaký menoslov vybavených migrantov a Fico zdôrazňuje, že ani jeden z nich nemá žiadny doklad totožnosti. Napriek tomu si pokojne odídu nevedno kam.

Alebo vieme?

„Viete, čo potom robia? Všetci idú do prvého nákupného strediska, prezlečú sa, porobia si nákupy a zavolajú nelegálnym prevádzačom, že už sme vybavení, dôjdite teraz pre nás,“ odsledoval Robert Fico. Predstavitelia Smeru hovorili nie len s policajtmi a ich nadriadenými, ale aj so samotnými migrantami.

Pizza pre migrantov

Svoju skúsenosť so starostlivosťou o migrantov má aj hovorca Smeru Ján Mažgút. Ten spomína na začiatok leta, kedy bol v obľúbenej pizzerii svedkom toho, ako policajti brali pizzu pre migrantov do Čunova. Už vtedy tamojší policajti odchytávali aj 150 migrantov denne, o ktorých sa navyše z vlastných prostriedkov postarali. Policajti mu vtedy povedali, že migranti Slovensku robia „dobré meno“ – funguje to tak, že migranti si medzi sebou odovzdávajú informáciu, ak niekto chce ísť do Nemecka, nech sa vydá cez Slovensko.

„Tam vám vydajú papiere, ešte vám aj dajú najesť. Ja som v tom čase nevedel, o akých papieroch hovoria, až teraz, keď sa situácia zdramatizovala, mi je jasné, že oni to riešili už na začiatku prázdnin,“ konštatuje Mažgút.

Ak by mal Sorosov vplyv tvár, tak by nevyzeral inak, ako hlava štátu (VIDEO)
Kandidát za poslanca do NR SR, za stranu Smer-SSD Ján Mažgút, promoval na Fakulte medzinárodných vzťahov, odbor politológia v Banskej Bystrici a svoju kariéru začal v novo vznikajúcej automobilovej fabrike v Žiline. Práca s ľuďmi – PR, komunikácia,... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Organizovaná zločinecká skupina

„Po viac, ako týždni práce vieme, že vláda je dnes organizovaná zločinecká skupina, ktorá pomáha nelegálnym prevádzačom a nelegálnym migrantom,“hovorí Robert Fico a upozorňuje, že ak ČR zavrie hranice, tak na území Slovenska ostane niekoľko tisíc ilegálnych migrantov, o ktorých nič nevieme, no vláda im povolila pobyt.

Iné riešenie neexistuje

Fico hovorí, že jediným riešením je okamžité zavedenie kontrol na hraničných priechodoch a reči o nedostatočných personálnych kapacitách sú podľa neho klamstvo. Dokazuje to nedávnou akciou GLOBSECu, kedy boli kontroly obnovené. Pripomína tiež, že počas covidu bola strážená každá cesta, aby sa ľudia nemohli presúvať mimo okres.

Tu sa porušujú zákony

Podľa Fica je to typická sorosovská migračná politika – privítať každého, bez ohľadu na pôvodnú krajinu, bez ohľadu na ich minulosť, či zdravotný stav. Prevádzačom pomáha aj administratíva. Fico tiež pripomína, že aj vydávané potvrdenia sú v rozpore so zákonom.

„To, čo sme dnes videli, je hrubé porušovanie zákonov a je mi ľúto, že títo radoví policajti sú do týchto nezákonností nútení,“ uzatvára Fico.

Veľké bezpečnostné riziko

Robert Kaliňák ho dopĺňa, že ilegálni migranti nie len že nemajú doklady, ale nevedia ani presne povedať, odkiaľ prichádzajú a nikto ich nekontroluje. Bezpečnostné riziko potvrdzuje aj skutočnosť, že nevedia odpovedať ani na to, kam smerujú, či idú za rodinou a podobné otázky.

„My nestrašíme. My len hovoríme – začnime konečne chrániť Slovensko, pretože ak ho nebudeme chrániť, dopadneme veľmi zle a nebudeme sa tešiť, keď ostatní zavrú hranice a my tu zostaneme s týmito tisíckami ľudí, s ktorými nebudeme vedieť, čo robiť,“ varuje Kaliňák.

Hostia vo víkendových diskusných reláciách
Prinášame vám prehľad hostí vo víkendových diskusných reláciách, v nedeľu, 17. septembra. O 11.00 hod. v TA3 V politike sa stretnú Michal Šimečka, predseda hnutia Progresívne Slovensko a Erika Jurinová, Oľano a priatelia. O 11.55 hod. v RTVS O 5... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Musí riešiť parlament, bude riešiť vláda

Smer na utorok zvolal mimoriadne zasadnutie parlamentu. Trvajú na rozhodutí o okamžitom uzavretí hraničných priechodov. Zároveň Fico hovorí, že téma nelegálnej migrácie bude jednou z prvých tém, ktorými sa bude musieť zaoberať nová vláda, ktorá vzíde z predčasných volieb.

YouTube a PIXABAY, Dávid Grznár pre HD | rokovacia sála NR SR

VIDEO z tlačovej konferencie strany SMER SSD

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik