Blúznenie "všemocných"
18 | 09 | 2023 I Milan Laca

Stoltenberg vyzval Rusko, aby zložilo zbrane.

Ak Rusko zloží zbrane v konflikte na Ukrajine, potom príde mier, povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg  v rozhovore, uverejnenom v novinách redakčnej skupiny Funke.

Ukrajina musí bojovať!

Podľa jeho názoru, ak Ukrajina prestane bojovať, prestane existovať.„Keď sa tento konflikt skončí, potrebujeme bezpečnostné záruky pre Ukrajinu. Inak sa môže história opakovať,“ tvrdí Stoltenberg.

Brusel je práve katom svojho koňa
Ak by EÚ bola jednou veľkou krajinou, zrušenie zákazu obchodu s obilím by sa v Bruseli jednoducho považovalo za vlastizradu. Hlboký let. Táto veta možno najlepšie vystihuje postoj tých, ktorí prijímajú rozhodnutia v Bruseli. Tých, ktorí sa... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Nikto nič nevie...

Stoltenberg zároveň poznamenal, že nikto nevie, kedy sa boje na Ukrajine skončia. Vojny, podľa neho, trvajú dlhšie, ako sa na začiatku predpokladalo. V tejto súvislosti vyzval na prípravy na dlhotrvajúci konflikt na Ukrajine.

Rusi hovoria iné

Ako informovala tlačová agentúra Regnum, ruský prezident Vladimir Putin počas rokovaní so svojím bieloruským náprotivkom Alexandrom Lukašenkom povedal, že Rusko neohrozuje žiadne štáty.  Podľa neho, najväčšie hrozby teraz prichádzajú od dnešných vládnucich elít na Západe.

Preč z EU a NATO! Aj také výkriky zaznievali včerajšou Prahou
Protest, na ktorom sa podľa médií zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí, no iné zdroje uvádzajú, že ich bolo niekoľko desaťtisíc, zvolala neparlamentná strana PRO na Václavské námestie. Zúčastnení žiadali demisiu vlády. Vyberáme pár viet z prejavu... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!