(Aktualizované) V Prahe to začína opäť VRIEŤ!
16 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Plné autobusy na Prahu... Proti vláde. Predseda strany PRO Henrich Rajchl zvolal na dnešnú 14. hodinu demonštráciu na Václavskom námestí v Prahe. Jeho cieľom je zaplniť ho. Má radosť, že autobusy s ľuďmi idúcimi na demonštráciu sú obsadené. „Cítim, že účasť bude ešte vyššia ako v marci a v apríli.“ Informujú o tom české Parlamentní Listy.

FOTO TASR - Barbora Vizváryová
FOTO TASR - Barbora Vizváryová
FOTO TASR - Barbora Vizváryová

„Úspech by bol, keby prišlo viac ľudí ako v marci a v apríli, keď sme mali plný Václavák až po koľaje, po Vodičkovú ulicu. Verím, že tentoraz to bude ešte plnšie a ja osobne by som bol absolútne spokojný, keby bol Václavák plný až dole na Můstek,“ poznamenal k účasti na demonštrácii Rajchl. 

„Cieľ je, aby sme prebudili ďalších a ďalších ľudí, aby zobrali tú odvahu a šli sa postaviť za Českú republiku. Kľúčové pre nás je, aby účasť bola čo najvyššia, aby sa nemohol pán Rakušan a pán Fiala vyhovárať na to, že je to pár nespokojných občanov a nejaké proruské sily a všetky tie jeho hlúposti, ktoré o nás hovorili. Takže podľa reakcií, ktoré mám od ľudí, bude plno,“ povedal Rajchl. 

„Autobusy sú plné, pridávali sa ďalšie, z niektorých vzdialenejších krajov od Prahy sme ich organizovali, takže vieme, že sú úplne plné, ľudia nemohli ani zohnať lístky do vlakov, do autobusov, myslím, že tá účasť z toho, čo cítim, bude ešte vyššia ako v marci av apríli,“ dodal. 

Už sa chystajú na jeseň?
S napätím budeme sledovať, kto sa nechá nahovoriť na nový liek v boji proti ochoreniu. Európska komisia (EK) totiž v piatok oznámila, že schválila prispôsobenú vakcínu proti ochoreniu COVID-19 s názvom Spikevax XBB.1.5. Vakcína vyvinutá... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Proti tomu, čo vláda robí Českej republike

Rajchl tiež zhodnotil, proti čomu sa demonštruje. „Proti tomu, čo vláda robí Českej republike. Podľa ekonomických ukazovateľov je ČR najhoršou krajinou Európy. Máme dvojnásobne rýchlejší pokles reálnej mzdy ako akákoľvek krajina v Európe,“ povedal. „Protestujeme tiež proti vojnovému rinčaniu pani Černochovej, pretože pre mňa výrok v štýle, že ‚sa musíme pripraviť na dlhodobý a možno aj jadrový konflikt s Ruskom', je to najhoršie, čo tu kedy politik povedal. V žiadnom prípade sa nemôžeme na takýto konflikt pripravovať – my musíme urobiť všetko pre to, aby sme mu predišli,“ dodal.

Podľa Rajchla v súčasnosti v Česku nefunguje ani zdravotníctvo, ani školstvo. Na demonštrácii potom zaznie aj kritika prezidenta Petra Pavla. Prehovorí napríklad senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, poslanec za SPD Jaroslav Foldyna, bývalá senátorka Alena Dernerová či odborár Bohumír Dufek.

Z ruskej tlače: Čo sa môže očakávať od slovenských volieb?
Na portáli Izvestia sa obajvil zaujímavý názor o predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa uskutočnia 30. septembra. Ako vnímajú ašpiranta na víťazstvo? Podľa portálu je v prieskume verejnej mienky lídrom strana SMER, ktorá je proti... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Ani Česi migrantov nemusia

Rajchl sa v rozhovore vymedzil proti povinnému prijímaniu migrantov. „Ak začneme prijímať 30-tisíc moslimských migrantov každý rok, tak to bude znamenať zásadnú transformáciu demografickej štruktúry v našej krajine,“ povedal Rajchl.

„Európska únia musí prestať podporovať migračnú turistiku. To, že sem dnes jazdia lode cez Stredozemné more, vedia všetci. Európska únia nielenže proti tomu nič nerobí, ale ona to ešte podporuje. Je to úplná chyba. Európa nemôže pojať celú Afriku. Jediná možnosť je pomôcť Afrike, aby to Afrika zvládla sama. My si nemôžeme do Európy nasťahovať 10 až 20 miliónov Afričanov, to je totálny nezmysel. To je sociálne inžinierstvo, ktoré nemôže nikdy fungovať. Prvá vec bola chyba otvorenej politiky, tej politiky otvorených dverí, keď pani Merkelová hovorila ‚wir schaffen das', tak to bolo jednoducho zúfalé, hlúpe, úbohé.

A tie lode, tam sú, samozrejme, priekupníci ľudí, ktorí ich sem vozia za nekresťanské peniaze. V momente, keď vám tečie do domu strechou, tak nemôžete ísť s vedrom vylievať vodu von, pretože vám bude pritekať ďalšia. To nie je riešenie. Vy najskôr musíte opraviť tú strechu a potom môžete zase si vysušiť svoj dom. A kým ju neopravíme, tú strechu, a budú sem prúdiť ďalší a ďalší migranti, tak všetko ostatné je len odkladanie toho problému, ktorý nastane,“ upozorňuje Henrich Rajchl.

Provokatér Matovič v Trnave POHOREL! Hlasáci dávajú NÁVOD, ako s ním VYBABRAŤ (VIDEO)
Verejná medzinárodná hanba zrejme lídrovi OĽaNO nestačila a v piatok si chcel dať repete na mítingu Hlasu v Trnave. No hneď, ako začal "vyrevovať svoje mantry cez repráky", stalo sa niečo neuveriteľné! Takto treba na bláznov, hovoria hlasáci. A... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!